abtb Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 Witam w kolejnym "tygrysim" warsztacie Tym razem "szwedzka myśl techniczna" czyli Saab Draken ( po naszemu Smok ) Model Revella (a raczej przepakowany przez Revella, bo wiadomo, że to Hasegawa), z dość gustowną kalkomanią i ładną instrukcją. Model raczej dość szybki w budowie, bo części nie za wiele ale nie wiadomo jak ze składalnością (wiadomo, wiadomo, tylko tak ściemniam trochę ) Ale po kolei: Artbox: i inbox: I tu pierwsza uwaga - chłopaki pomylili układ cyferek na płacie . Jest 0-5 a powinno być 5-0. Tyle z pudła. Z dodatków mam zamiar użyć toczonek Mastera, masek Edka i oraz komplecik edkowych Sidewinderów. ( ale tu trzeba poczekać na poczmistrza) A teraz pora na pierwsze ciachy i maziaje oraz pierwsze kalki Wygląda jak wygląda ale da się przeżyć W sumie model jest prosty i szybki w budowie Ale jest kilka nieciekawych miejsc: Zakładam, że w ciągu tygodnia da się to ogarnąć i przejść do wykańczania drobnicą. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 Noooo teraz ino jo tej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 We wrześniu zacząłem lepić swoją Iskrę. Dziś położyłem na niej podkład. A Ty od tego czasu lecisz z chyba już trzecim modelem Szanuje i kibicuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 10 godzin temu, rudy0007 napisał: ino jo tej Chyba muszę wrócić do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 ale mam cicha nadzieje, ze malowanie nie bedzie " pudelkowe " .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 W dniu 12.11.2021 o 22:36, abtb napisał: Witam w kolejnym "tygrysim" warsztacie Co za tempo. A ja za nic nie mogę zabrać się za robotę, permanentny leń mnie dopadł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 42 minuty temu, barszczo napisał: permanentny leń mnie dopadł Po łacinie brzmi lepiej: Legatus Simulatus 11 godzin temu, BRAVO112 napisał: mam cicha nadzieje, ze malowanie nie bedzie " pudelkowe " Jak najbardziej pudełkowe. Ale na pewno nie artboxowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 8 godzin temu, abtb napisał: Jak najbardziej pudełkowe. Ale na pewno nie artboxowe Szkoda, że nie zielono-niebieski Najlepiej po "finlandzku" No wszystkim nie dogodzisz Ale krzesło mam nadzieję będzie żywiczne, bo to co Hasegawa proponuje to jakiś mało śmieszny żart jest Swoją drogą jak go daaaawno daaaawno temu sklejałem to akurat błędu w kalkomaniach z instrukcji się nie wystrzegłem. Nie wiem gdzie trafił tamten model, ale już go nie mam - został zastąpiony kolejnym Drakenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 2 godziny temu, Matys napisał: Szkoda, że nie zielono-niebieski Jakoś tak wyszło, że niebieski mi się skończył 2 godziny temu, Matys napisał: No wszystkim nie dogodzisz No nie 2 godziny temu, Matys napisał: Ale krzesło mam nadzieję będzie żywiczne, Nadzieja umiera ostatnia A poza tym ładne krzesło zawsze jest w modzie Jeśli masz na myśli, że warto zamienić zestawowy pieniek na wystrug z mydła serwowany przez Pavlę to napiszę ,że 2 godziny temu, Matys napisał: to jakiś mało śmieszny żart jest 2 godziny temu, Matys napisał: jak go daaaawno daaaawno temu sklejałem Bajki i legendy polskie 2 godziny temu, Matys napisał: został zastąpiony kolejnym Drakenem. Pokaż , pokaż. Obejrzymy, ocenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 myslalem o takim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 7 godzin temu, abtb napisał: Pokaż , pokaż. Obejrzymy, ocenimy Proszę, jedno zdjęcie, które znalazłem gdzieś na dysku, które nie wygląda tragicznie Niestety warunki pogodowo-oświetleniowe nie sprzyjają robieniu nowych zdjęć, a te co mam nie nadają się na pełną galerię. I żywica Pavli może nie jest jakaś wybitna, ale zawsze lepsza niż to co proponuje Hasegawa. Poza tym jest też cały żywiczny kokpit od Maestro, ale na tym etapie budowy to chyba już 'po ptokach'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) No proszę. Myślę, że razem z kolegą BRAVO112 doszliście do porozumienia - chciał człowiek zielono-niebieskiego i proszę bardzo - jest Nawet ładny. I jak się domyślam malowany pędzlem. Tym bardziej gratuluję ładnego wykonania. 1 godzinę temu, Matys napisał: żywica Pavli może nie jest jakaś wybitna, ale zawsze lepsza niż to co proponuje Hasegawa. Oj tam, oj tam. Zaraz tam lepsza Dorobi się pasy, sprzączki i jakoś to będzie 1 godzinę temu, Matys napisał: Poza tym jest też cały żywiczny kokpit od Maestro, Jest , ale jakoś tak wyszło że nie 1 godzinę temu, Matys napisał: ale na tym etapie budowy to chyba już 'po ptokach'. Złota myśl Tymczasem zapycham kitem szpary. W międzyczasie poleci chyba "Trzmiel" (ku uciesze co poniektórych ) Edytowane 14 Listopada 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Proponuję takiego jak w teledysku, pod warunkiem że lubisz wczesną Agnethe Fältskog. Zdecydowanie wolę ją z czasów Abby : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 2 godziny temu, abtb napisał: W międzyczasie poleci chyba "Trzmiel" (ku uciesze co poniektórych ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 domyslam sie, ze chodzi o edkowego Cmelaka bedzie nasz Trzmiel, czy enerdowski Hummel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Jakieś takie lipne te Twoje malowanie Jakbyś zrobił tak: To na nPWM masz podwójne punkty zajeb*stości SMOK + MIECZNIKi(!) a tak panie... Pracuj, pracuj lubię tego szwedzkiego inwalidę z kółkiem pod doopą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: domyslam sie, ze chodzi o edkowego Cmelaka W punkt 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: bedzie nasz Trzmiel, czy enerdowski Hummel? A tu to lipa, panie. Zupełnie coś innego. 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Jakieś takie lipne te Twoje malowanie Uwielbiam lipne malowania 1 godzinę temu, mirage3 napisał: To na nPWM masz podwójne punkty zajeb*stości SMOK + MIECZNIKi(!) a tak panie. Panie, będę miał potrójne punkty zajeb*stości: ŁANIA+KROKODYL+REKIN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 W ramach walki z nudą poszedł kit: który to się potem wyszlifowało A że jakoś czasu zbywało to się co nieco przylepiło Zostało jeszcze kilka części, w których zakitowałem dziury po wypychaczach. Zakładam, że w tym tygodniu jakoś to ogarnę i dolepię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Szybko idzie, fajny ten Draken, do weekendu to pewnie już kalki się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Fajnie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) 23 godziny temu, abtb napisał: Zakładam, że w tym tygodniu jakoś to ogarnę i dolepię. Weekend edition z Revella Podoba mi się ten samolot od kiedy nabyłem w kiosku PKL ze smokiem w roli głównej. Paczam mit plesure Edytowane 16 Listopada 2021 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 Pora trochę odkopać temat Uszyłem pasy na fotel: potem wcisnąłem go w kadłub: i zamknąłem "szkłem" Przy okazji poczmistrz podrzucił to i owo: Chyba do łykendu pyknie podkład 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Fotelik bardzo ładny Fajnie wygląda w ciasnym kokpicie. Podpatruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Pora na jakąś aktualizację tematu Chyba prawie koniec i kilka szczegółów Teraz pora na podkład i maziaje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Mak edycję revellowską i oryginalną Hasegawę. Bardzo ładny model. Warto się nad nim pochylić i ładnie go zrobić :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi