Jump to content

Mini wiertła z Lidla PARKSIDE

robertmodelarz
 Share

Recommended Posts

W Lidlu rzucili:

https://www.lidl.pl/p/parkside-zestaw-mikrowiertel-10-szt/p372992

PARKSIDE® Zestaw mikrowierteł, 10 szt. do wyboru trzy zestawy. Nabyłem ten o najmniejszych średnicach od 0.3 mm do 1.2 mm. Fajnie wyglądają, w etui są praktyczne obręcze z oznaczeniami średnicy na wiertła,  

Edited by robertmodelarz
  • Thanks 3

2 godziny temu, robertmodelarz napisał:

W Lidlu rzucili:

https://www.lidl.pl/p/parkside-zestaw-mikrowiertel-10-szt/p372992

PARKSIDE® Zestaw mikrowierteł, 10 szt. do wyboru trzy zestawy. Nabyłem ten o najmniejszych średnicach od 0.3 mm do 1.2 mm. Fajnie wyglądają, w etui są praktyczne obręcze z oznaczeniami średnicy na wiertła,  

IMG_20211113_081318.jpg

A po wiela?

5 godzin temu, socjo1 napisał:

Dzięki! Podobne wiertła można znaleźć na Alle, ale przesyłka i te sprawy... Wybiorę się i ja!

To i ja się jutro wybiorę na spacerek - ciekawe w którym Lidlu z 4 w mieście zanabędę :hmmm:

Dziękuję za cynk :super:

Przyznam, że nie mam najlepszych doświadczeń z podobnymi wiertłami. Miałem komplet wykonanych z węglika spiekanego, ich łamliwość przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania. Jeśli te są wykonane z podobnego materiału, to bym ich nie kupił. Wiercę wiertłami tytanowymi HSS kupionymi na allegro i jak dotąd nie miałem żadnych problemów.

20 minut temu, myszaty napisał:

3 odwiedziłem i kicha☹

Dzisiaj zajrzałem do drugiego (bliżej pracy) z myślą zakupu jeszcze 1 paczki tych 0,3-1,2, ale zastałem tylko 2 paczki tych od 1,1 do 2 mm :mad: a aż tak bardzo mi nie zależało żeby objeżdżać pozostałe 2 :niemam:

Wczoraj wierciłem już otwory w Kingtiger Dragona. Narzędzia są ok. Można je trzymać w palcach, ze względu na dosyć  gruby chwyt.  Zobaczymy jak będą zachowywać  się w dalszej eksploatacji....