robertmodelarz Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) W Lidlu rzucili: https://www.lidl.pl/p/parkside-zestaw-mikrowiertel-10-szt/p372992 PARKSIDE® Zestaw mikrowierteł, 10 szt. do wyboru trzy zestawy. Nabyłem ten o najmniejszych średnicach od 0.3 mm do 1.2 mm. Fajnie wyglądają, w etui są praktyczne obręcze z oznaczeniami średnicy na wiertła, Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 38 minut temu, robertmodelarz napisał: W Lidlu rzucili: Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: W Lidlu rzucili: https://www.lidl.pl/p/parkside-zestaw-mikrowiertel-10-szt/p372992 PARKSIDE® Zestaw mikrowierteł, 10 szt. do wyboru trzy zestawy. Nabyłem ten o najmniejszych średnicach od 0.3 mm do 1.2 mm. Fajnie wyglądają, w etui są praktyczne obręcze z oznaczeniami średnicy na wiertła, A po wiela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Byłem, znalazłem, nabyłem... 19,99 za komplet. Dziękować za cynk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 24 minuty temu, socjo1 napisał: A po wiela? Wejdziesz w link to tam piszą, że 19,99zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Dzięki! Podobne wiertła można znaleźć na Alle, ale przesyłka i te sprawy... Wybiorę się i ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Dzięki za cynk! Zajrzę przy okazji, bo swoje z jednego kompletu 0,1 do 1mm już wyłamałem . Na alle zawsze brałem 2 /3 komplety ze względu na smarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Poszedłem do Lidla drugi raz i kupiłem zestaw grubszych wiertełek o średnicy od 1,1 do 2 mm- przydadzą się !!!!! Edytowane 17 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Ja byłem godzinkę temu w Siedleckim Lidlu i... normalnie na półce były tylko 3 zestawy. Kupiłem najmniejsze i średnie, bo najgrubszych już nie było. Raz jeszcze dzięki @robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 5 godzin temu, socjo1 napisał: Dzięki! Podobne wiertła można znaleźć na Alle, ale przesyłka i te sprawy... Wybiorę się i ja! To i ja się jutro wybiorę na spacerek - ciekawe w którym Lidlu z 4 w mieście zanabędę Dziękuję za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Dzięki za info. Pobiegłem i kupiłem zestaw najmniejszych i średnich -były ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) To prawdopodobnie podobne jak takie https://allegro.pl/oferta/mikro-wiertla-modelarskie-smd-dysz-0-3-1-2mm-10szt-7580470842 , plusem jest ten uchwyt 1/8, ale te trzy najcieńsze kilka wierceń i do kosza, choć może te lidlowskie lepsze Edytowane 13 Listopada 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 To są wiertła głownie do wierceń w statywie, bardzo stabilnym, płytki pcb, itp... Więc to że się łamią przy manewrach modelarskich nie dziwne. Ostatnio 0,3 kupiłem w takim zestawie 10 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 14 Listopada 2021 Share Napisano 14 Listopada 2021 Parafrazując pewną starą reklamę gumy do żucia: "Wszyscy maja wiertła, mam i ja !!!" Czekał na mnie cały komplecik w najbliższym Lidlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 też pobiegłem dzisiaj do lidla i je mam. wyglądają ok . dzięki panowie bo bym je przeoczył a cena OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 3 odwiedziłem i kicha☹ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Przyznam, że nie mam najlepszych doświadczeń z podobnymi wiertłami. Miałem komplet wykonanych z węglika spiekanego, ich łamliwość przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania. Jeśli te są wykonane z podobnego materiału, to bym ich nie kupił. Wiercę wiertłami tytanowymi HSS kupionymi na allegro i jak dotąd nie miałem żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 20 minut temu, myszaty napisał: 3 odwiedziłem i kicha☹ Dzisiaj zajrzałem do drugiego (bliżej pracy) z myślą zakupu jeszcze 1 paczki tych 0,3-1,2, ale zastałem tylko 2 paczki tych od 1,1 do 2 mm a aż tak bardzo mi nie zależało żeby objeżdżać pozostałe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 Wczoraj wierciłem już otwory w Kingtiger Dragona. Narzędzia są ok. Można je trzymać w palcach, ze względu na dosyć gruby chwyt. Zobaczymy jak będą zachowywać się w dalszej eksploatacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Dokładnie takie same zestawy wierteł są w ciągłej sprzedaży na Alle... Cienkie wiertła, czyli 0.1- 0.5 mm warto kupować w kompletach po 10 szt, bo łatwo się łamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 No ja mam pecha, sumie byłem w 6 i d...a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Mam.. Od 0,3 do 1,3, w siódmym . Się nie poddaje! Drżyjcie lidle! Ja mam zestawy z alle i opakowania są tego samego rodzaju...to wszystko ze wschodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi