bigmodel Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 16 godzin temu, TAW napisał: *Zdjęcie jedynie w celu dyskusji. Swoją drogą ktoś orientuje się kiedy zaczęli wprowadzać do użytku te nasze koła z wypukłymi przetłoczeniami? Koła z wypukłymi przetłoczeniami zaczęły być montowane na pojazdach na początku I - połowy lat 80-tych ubiegłego wieku. W TRI Hors, produkowany od 1983. Od 1986 r, pojawiły się WPT Mors II. Na starszych pojazdach, zaczęto je montować podczas prac modernizacyjnych / remontowych. Wymieniano koła oraz oryginalny radziecki silnik JaMZ-238W , ( pytanie - czy wymieniano także silnik w 2S1. ? ) na mocniejszy silnik diesla, produkowany na podstawie licencji w Polsce, SW-680 o mocy 245 KM, później instalowano silnik SW 680T o mocy 300 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 W zasadzie to zostały gąsienice, niestety ciemno za dnia i nie ma jak fotek porobić jasnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Myślę, że warto wziąć pod uwagę, iż ranty kół tarły o grzebienie gąsienic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Temat zakończony, niektóre drobne detale poprawiłem, gdzieś mi uciekła wycieraczka od przedniego okna (może kiedyś dorobię), liny też kiedyś założę. Sam model bardzo fajny i dość szczegółowy, plastik wygodny w obróbce i klejeniu. Mi jedynie wanna nie do końca przypasowała do kadłuba, ale bez tragedii. Koła są nierówno przyklejone- jakoś nie za bardzo to Trumpeter zaprojektował. Jak znajdę chwilkę to zrobię galerię. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Fajny wyszedł kamuflaż. Kolory bardzo żywe-widać, że wóz przeszedł remont. Pojazd nówka sztuka.-defiladowy Pociągnji go jakimś filtrem, to kolory trochę przygasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Świetny model. Podoba mi się. Ja bym nic nie poprawiał. Czekamy na ostatni szlif i na galerię. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Jak dla mnie to gąski trochę zbyt rdzawe, wygląda jakby stał nieruszany od jakiegoś czasu. Ale poza tym spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Fajnie zrobiony model, czysto, schludnie, ładnie pomalowany. On będzie bez zadnych oznaczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Zdecydowanie gąsienice bardzo odstają od pojazdu nówki sztuki i czyściocha. Zresztą spójrz na egzemplarz wzorcowy. Cała reszta wydaje się być cacy ale to już ocenimy przy szerszym materiale dowodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Coś się odbywa w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 10 Lutego Autor Share Napisano 10 Lutego No będę musiał dokończyć w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego Jeździłem takim draniem i MTLB ,te gąski naprawdę rdzewiały od stania.Wystarczyło go umyć i już były rude .Wtedy czarny bitex i się malowało nawet raz w tygodniu jak panika była. Całkiem przyjemny model pozdrawiam OLO. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Lutego Share Napisano 11 Lutego 5 godzin temu, OLO napisał: Jeździłem takim draniem i MTLB ,te gąski naprawdę rdzewiały od stania.Wystarczyło go umyć i już były rude .Wtedy czarny bitex i się malowało nawet raz w tygodniu jak panika była. Całkiem przyjemny model pozdrawiam OLO. A ten bitex to długo wytrzymywał? Chyba nie dłużej jak do kolejnego poligonu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi