mirage3 Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 Dobrze to wygląda jest baza pod dalsze syfienie Tomcat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Share Napisano 8 Lipca 2022 13 minut temu, Juffre napisał: Podoba mi się ten efekt Używałeś do tego szabloinów? Jeśli tak to jakich? A takich Te akurat kupilem od Jarka Rydzyńskiego, ale jest tego trochę w necie. Tym robiłem marmurek czarny i bialy a potem na to kolor najpierw tez bazgroły z wolnej ręki a potem wszystko jeszcze delikatnie w miarę jednolitym strumieniem. Jestem w sumie zadowolony z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 No wyszło Ci to bardzo spoko. Dobrze wyglądają te szablony od Jarka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Spód pomalowany. Tutaj z marmurka w sumie zrezygniwalem całkiem, bo samoloty od spodu nie płowieją za to brudzą się w inny sposób na co przyjdzie czas później. Tak wygląda różnica między górą a dołem: Szybko poszło, farby RC od AK się kładą ładnie i schną Szybko więc jeszcze czarny przed i wokół kabiny doszedł : Aktualnie trwa walka z podwoziem... Wymaga sporo pracy - to niestety jeden z mankamentów tego zestawu. Edytowane 9 Lipca 2022 przez Psar77 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Lipca 2022 Share Napisano 9 Lipca 2022 Super Ci to wychodzi, podwozie ekstraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Share Napisano 14 Lipca 2022 Dzisiaj skromniutko TARPS in progress ... Ale prócz tego to dzisiaj model dostał bezbarwny błysk i jak mi nikt jutro nie przeszkodzi to będą się kaleczki kładły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 W dniu 9.07.2022 o 06:35, Psar77 napisał: Spód pomalowany. Tutaj z marmurka w sumie zrezygniwalem całkiem, bo samoloty od spodu nie płowieją za to brudzą się w inny sposób na co przyjdzie czas później. Tak wygląda różnica między górą a dołem: Szybko poszło, farby RC od AK się kładą ładnie i schną Szybko więc jeszcze czarny przed i wokół kabiny doszedł : Aktualnie trwa walka z podwoziem... Wymaga sporo pracy - to niestety jeden z mankamentów tego zestawu. Montaż skrzydeł dokonuje się po sklejeniu obu połówek kadłuba ? Te skrzydła są montowane na wcisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Montaż skrzydeł dokonuje się po sklejeniu obu połówek kadłuba ? Te skrzydła są montowane na wcisk ? Normalnie nie, ale ja je przystosowałem do takiego montażu po prostu wycinając kawałki skrzydeł - widać to nawet na fotce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 15 Lipca 2022 Share Napisano 15 Lipca 2022 Taka uwaga generalna, nie tylko odnośnie Twojego modelu, ale wszystkich modeli F-14. Sugeruję zrezygnować z "zabawkowej" opcji zmiany kąta skrzydeł na rzecz porządnego uszczelnienia owiewki punktu obrotu, czy płaszcza nad skrzydłem. Te szczeliny, które w większości modeli Tomcata zostają, raczej nie przydają im urody Sprawnie Ci idzie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 15.07.2022 o 17:33, Marcin Witkowski napisał: Sugeruję zrezygnować z "zabawkowej" opcji zmiany kąta skrzydeł na rzecz porządnego uszczelnienia owiewki punktu obrotu, czy płaszcza nad skrzydłem. Te szczeliny, które w większości modeli Tomcata zostają, raczej nie przydają im urody U mnie będzie stał że złożonymi skrzydłami- może nawet zaparkuje koło poprzednika z tego samego dywizjonu. Mam nadzieję, że jakoś tego miejsca o którym piszesz nie zbadziewilem, ale teraz to się nawet boję przymierzać skrzydła Tymczasem zacząłem kłaść kalki: Zapomniałem, że nie należy wierzyć instrukcji Hobby Bossa co do kalek - w rezultacie "100" jest deczko za wysoko (i krzywo ), ale jak już się zorientowałem to było za późno. Edytowane 19 Lipca 2022 przez Psar77 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 Ciekawostka - może komuś się przyda. Udało mi się przesunąć nie do końca dobrze naklejony modex - zrobiłem to przy pomocy niebieskiego płynu Micro Set mocząc nim obficie kalkę i podważając pędzelkiem. Trwało to z kwadrans, ale udało się wyglada na zmęczoną bo zaraz po umiejscowieniu potraktowałem ja Micro Setem Siedzi elegancko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 No i baja teraz to wszystko lakierem a potem łoszem i inny brudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Wszystko zależy od kalek, z Edkowymi by ci tak dobrze nie poszło. Sprawdzone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Lipca 2022 Autor Share Napisano 17 Lipca 2022 17 minut temu, barszczo napisał: Wszystko zależy od kalek, z Edkowymi by ci tak dobrze nie poszło. Sprawdzone . Z tymi też ryzyko było - kalki low-vis z tego samego zestawu mi się rozsypały tuż po nałożeniu - dobrze, ze mnie Tomcatskie poratowały drugim setem Druga strona oklejona. Czas dokończyć podwozie i TARPsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 21 Lipca 2022 Share Napisano 21 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 16.07.2022 o 00:46, Psar77 napisał: Zapomniałem, że nie należy wierzyć instrukcji Hobby Bossa co do kalek To nie jest problem tylko HB, ale również typowo kalkowych producentów, ja już się nauczyłem że zawsze patrzę na samolot który buduje i porównuje z instrukcją, gdzie ma być kalka, często zdarzają się pomyłki w instrukcji. Prosty przykład z mojej budowy uklad polskiej szachownicy. Edytowane 21 Lipca 2022 przez Mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 Pogoda dzisiaj do bani więc dokończyłem golenie oraz Sidewindery i pociągnąłem białym surfacerem. Pomalowałem tez dysze ale chyba poprawie bo ciut za ciemne wyszly. A jak poprawię, to całość idzie do malowania bezbarwnym pod wash I dalsze brudzenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 23 minuty temu, Psar77 napisał: Pogoda dzisiaj do bani więc dokończyłem golenie Golisz się na raty ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Września 2022 Autor Share Napisano 18 Września 2022 Tak się złożyło, że jak prysnąlem uzbrojenie do Harrego białym surfacerem, to sobie przypomniałem, że Tomaszek tez stoi bo białego potrzebuję tu i ówdzie by naniesc żółty i granatowy. Wiec i tu podgoniłem W sumie obie maszyny są na podobnym etapie. Kalki polakierowane, czekają na szlif, podwozie czeka na washa, uzbrojenie tez w tyle nie zostaje. To był dobry i owocny modelarsko weekend 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 Koniec roku się zbliża to i trzeba by pokończyć coś zaczętych projektów. Barwy dywizjonowe doszły, różne inne kolorze duperele o których zapomniałem.... Zapuszczam wlasnie washa i delikatnie fatyguję, raczej mniej niż revellowskiego poprzednika ... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 29 Grudnia 2022 Share Napisano 29 Grudnia 2022 Smak raju, bejbe Podoba mi się nienachalne brudzenie na tym etapie. Ciekaw jestem końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 Powoli do brzegu: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Ładnie idzie jeszcze końcówki w lotkach rakiet można srebrnym machnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) 3 minuty temu, burzatg napisał: Ładnie idzie jeszcze końcówki w lotkach rakiet można srebrnym machnąć. Tak będzie - to jeszcze nie gotowe rakiety, jeszcze wash, srebrne końcówki i "kapturki" na głowice będą. Na TARPSa już poszedł surfacer, kilka miejsc trzeba dopieścić, ale generalnie Tomcat już jest na finiszu : - ) Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 2 godziny maskowania.... 2 minuty malowania... I przyniarka na sucho: I konkluzja, ze chyba jednak wyszly za ciemne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 2 minuty temu, Psar77 napisał: ... I konkluzja, ze chyba jednak wyszly za ciemne ... Zdecydowanie, nie masz jakiegoś kolorku typu Titanium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi