Psar77 Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) A niech tam - będę chyba forumowym rekordzistą w liczbie zaczętych modeli, ale tak już mam, że kilka srok na raz za ogon ciągnę - ważne, że nie porzucam, tego co zacząłem, tylko jak dobrnę do jakiegoś irytującego momentu to skaczę odetchnąć na inny model. Tą sukę zacząłem robić jakiś czas temu - wpadła mi w ręce publikacja Aeromaxa z płytą CD ze zdjęciami Su-24 z Krzywej z początku lat 90tych, potem w piwnicy wygrzebałem model, a potem ktoś na giełdę wrzucił archaiczne blaszki Edka do tego modelu z 93 roku Uznałem, że taka kumulacja to nie przypadek ... Wiem, że model Trumpka przedstawiający wersję M lub MR to kilka leveli wyżej, ale co tam - ten w sumie jak na swoje lata jest całkiem niezły, składa się całkiem przyjemnie a o detal postaram się w jakiś tam sposób wzbogacić go samodzielnie. Co z tego wyjdzie zobaczymy Wyciąłem z ramek, złożyłem testowo i stwierdziłem - fajnaś. Biorę Cię na warsztat. Natychmiast No więc z tej blaszki to za wiele nie skorzystam, ale zawsze coś. Czekałem na kokpit Pavli z żywicy, ale oczywiście w sklepie się pojawił jak już zamknąłem kabinę. Udało mi się za to nabyć 2 fotele więc one razem z blaszkami urozmaicą zestawowy kokpit. Kila fotekk z tego etapu: Całkiem zgrabnie się to zmieściło pod owiewkę Potem się zabrałem za tył. Tam trzeba się było pozbyć elementu, który jest właściwy dla późniejszych serii Su-24: Wstawiłem tam łatę z polistyrenu oraz przymierzyłem dysze wylotowe wzbogacone o blaszki. Jako, że projekt jest budżetowy więc dysze żywiczne za miliony sobie darowałem Trochę krawędzie za grube, więc zeszlifowałem, pomalowałem i wkleiłem. Wygląda to tak: Na razie tyle z tego odcinka modelarskiego frontu robót Edytowane 21 Listopada 2021 przez Psar77 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Lubię te ciężkie Suczki z wielka przyjemnością popatrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 8 godzin temu, Psar77 napisał: będę chyba forumowym rekordzistą w liczbie zaczętych modeli Oho, ktoś zaczyna mi pod tronem królewskim kopać Trzeba swoją pozycję ustabilizować i dodać ze dwa warsztaty Mam obie wersje M i "czyste" 24, tyle, że ze Zvezdy. Z chęcią popatrzę co się tu ulepi z tej kupy plastiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) 6 godzin temu, abtb napisał: Oho, ktoś zaczyna mi pod tronem królewskim kopać Jak sobie prześledziłem, to na razie Twoja pozycja @abtb jest niezagrożona niemniej milo, ze będziesz zaglądał, podobnie jak reszta kolegów. Tak mi się jeszcze przypomniało, ze mimo, ze projekt budżetowy to jednak ja bez dodatków nie umiem Ale jeśli chodzi o koła, to przypadkiem się na nie natknąłem w Jadarze i wziąłem ostatnią parę za pól ceny A zacne to kola bo obejmują felgi do wszystkich typów i wcześniejszych i późniejszych No i detal baaardzo przyzwoity, a wiadomo, ze buty się w samolotach liczą i wpływają bardzo na efekt końcowy Edytowane 22 Listopada 2021 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Heh.. fajna nazwa na etykiecie. Taka iście prosto z armii. Zip... na wszelkie dodatkowe czy zapasowe podzespoły dla sprzętów tak się mawia do tej pory. Pakiecik naprawdę świetny i bardzo okazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 6 minut temu, kapsel napisał: Pakiecik naprawdę świetny i bardzo okazały. I dałem za to 2 dychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 5 godzin temu, Psar77 napisał: Jak sobie prześledziłem, to na razie Twoja pozycja @abtb jest niezagrożona Aż sobie policzyłem: 1) Potez 540 2) Ił-14T 3) Avro Schackleton 4) A-7 5) An-12 6) Draken 7) Cmelak 8. Mi 10K Wychodzi, że jeszcze poniżej 10-ciu Czyli można coś jeszcze rozgrzebać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Aż sobie policzyłem: 1) Potez 540 2) Ił-14T 3) Avro Schackleton 4) A-7 5) An-12 6) Draken 7) Cmelak 8. Mi 10K Wychodzi, że jeszcze poniżej 10-ciu Czyli można coś jeszcze rozgrzebać Ja nie chcę nic sugerować, ale ja już prawie na abstynencję przeszedłem bo nie ma czym zakąszać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 54 minuty temu, Matys napisał: nie ma czym zakąszać Orzesz ty. Coś będziem radzić Ale czy jest sens odpalać warsztat Chyba walnę coś z partyzanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Oglądam podoba się będę śledził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Błotnik na NLG trzeba poszerzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 3 godziny temu, em napisał: Błotnik na NLG trzeba poszerzyć. Na co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 26 Listopada 2021 Share Napisano 26 Listopada 2021 Na przednie podwozie/koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Listopada 2021 Autor Share Napisano 26 Listopada 2021 (edytowane) Czyli to skrot od Nose Landing Gear ? OK - sprawdzę jak z pasowaniem Tymczasem nadszedł czas najżmudniejszej roboty czyli rycie linii i paneli inspekcyjnych plus szpachlowanie/szlifowanie wszelkich niedoróbek na łączeniach. Edytowane 26 Listopada 2021 przez Psar77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Dziś pytanie - dziś odpowiedź Tak sobie myślę, ze może ten projekt wyewoluuje w dioramke fragmentu lotniska w Krzywej z Su-24, Migiem 25RBT i Agregatem APA na Uralu tylko teraz pytanie którym: 375D czy 4320 ? Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Dzisiaj dla sportu po wigilii odchudziłem, wkleiłem i zaszpachlowałem stateczniki w zbiornikach dodatkowych Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Psar77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 Może widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, rudy0007 napisał: Może widziałeś Widziałem dzisiaj W sumie to mnie zmotywowało, żeby się wziąć do roboty bo ostatnio jakoś tak nie mogłem konkretnie przysiąść Znow poszlifowałem trochę, bo mi rycie paneli cienko wyszło... Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) A ja myślałem że Cię wzięło na rozgrzebane modele I przy wielu chęciach można mieć chwilę słabości Edytowane 26 Grudnia 2021 przez rudy0007 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 14 godzin temu, rudy0007 napisał: A ja myślałem że Cię wzięło na rozgrzebane modele I przy wielu chęciach można mieć chwilę słabości Ja mam same rozgrzebane modele ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Chętnie popatrzę, moja z trampka czeka na swą kolej. Powodzenia w budowie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Tak od dłuższego czasu obserwuję ten warsztat i tak zastanawiam się jakie ZUO kazało zrobić akurat tą pokrakę z Dragona ? Miałem takiego kosztował z 4 dychy kupiony w gdyńskiej walentynce lata temu, początkowo szpan na wiosce ale jak go porównałem z rysunkami to go spakowałem wywiozłem do Gdańska i szybka wymianka na Revellowskiego Tornado IDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Aż tak zły to nie jest.Przykrótki w/g Zlinka ot i co . Trzyma sylwetke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 2 minuty temu, em napisał: Aż tak zły to nie jest.Przykrótki w/g Zlinka ot i co . Trzyma sylwetke. Ano na Zlinku badany był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Koła MLG / głownego podwozia/ te z większą ilościa dziurek w feldze , są do zastosowania w MiG-31 .Także rób odlewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi