bart207skw Napisano 22 Listopada 2021 Napisano 22 Listopada 2021 Witam. Chciałbym zaprezentować swoje ostatnie "dzieło". Jest to składak WESTLAND LYNX - skala 1/72. Model zrobiony z tego co było w pudełku z pozostałościami. Części składowe modelu: - kadłub i oszklenie - FROG (nie dałem rady do końca wypolerować oszklenia - główna szyba ma takie przebarwienia wewnątrz siebie. może to widać na zdjęciach - pozostałe oszklenie pancerne) - spasowanie części ok. - dach - PLASTYK - chciałem mieć takie wloty silników jakie latały a nie eksperymentalne - jak zrobił to FROG. - wirniki, koła, torpedy i inne - AIRFIX. - kalki to stary TECHMOD - po potraktowaniu go płynem Mikroscale liquid decal - kalki były super - cienkie i się nie darły mimo upływu lat. Model malowany pędzlem - farby REVELL olejne - reszta Hataka Blue; lakier: akrylowy satin HUMBROL. Warsztat modelu znajduje się w kategorii VINTAGE. Zapraszam do oglądania i komentowania. P.S. Tło białe bo na czarnym mało by było widać - a szary brystol w księgarni dopiero zamówiony. 3 Cytuj
mandrivecs Napisano 22 Listopada 2021 Napisano 22 Listopada 2021 Masz kolejny plus za temat, wykonanie i materiał z którego budowałeś. Miejscami widać trochę smugi po pędzlu, ale ogólny odbiór pozytywny. 1 Cytuj
Moses Napisano 22 Listopada 2021 Napisano 22 Listopada 2021 to chyba najładniejszy Lynx z tych potworków który widziałem. 2 Cytuj
bart207skw Napisano 22 Listopada 2021 Autor Napisano 22 Listopada 2021 17 minut temu, Moses napisał: to chyba najładniejszy Lynx z tych potworków który widziałem. Dzięki. W dużej mierze to zasługa części airfixa. Też vintygowych. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2021 Napisano 22 Listopada 2021 Bardzo ładnie sklejony model 1 Cytuj
myszaty Napisano 22 Listopada 2021 Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Podziwiam, z takiej katastrofy ? Szacun. Ale to tylko mnie utwierdza że tą drogą warto iść, choć czasem wyboiście. Edytowane 22 Listopada 2021 przez myszaty 1 Cytuj
Floki Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 Jak na model z odpadów, to prezentuje się całkiem fajnie. 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 30 Listopada 2021 Napisano 30 Listopada 2021 Ja jestem pod olbrzymim wrażeniem biorąc pod uwagę ementy wyjściowe... ehh a le cierpilwość i determinacja wzięły góre 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 3 Grudnia 2021 Napisano 3 Grudnia 2021 Nieźle, naprawdę robi wrażenie. Zwłaszcza, że to taki Frankenstein modelarski. Doczepiłbym się tylko do malowania... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi