bart207skw Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Witam. Chciałbym zaprezentować swoje ostatnie "dzieło". Jest to składak WESTLAND LYNX - skala 1/72. Model zrobiony z tego co było w pudełku z pozostałościami. Części składowe modelu: - kadłub i oszklenie - FROG (nie dałem rady do końca wypolerować oszklenia - główna szyba ma takie przebarwienia wewnątrz siebie. może to widać na zdjęciach - pozostałe oszklenie pancerne) - spasowanie części ok. - dach - PLASTYK - chciałem mieć takie wloty silników jakie latały a nie eksperymentalne - jak zrobił to FROG. - wirniki, koła, torpedy i inne - AIRFIX. - kalki to stary TECHMOD - po potraktowaniu go płynem Mikroscale liquid decal - kalki były super - cienkie i się nie darły mimo upływu lat. Model malowany pędzlem - farby REVELL olejne - reszta Hataka Blue; lakier: akrylowy satin HUMBROL. Warsztat modelu znajduje się w kategorii VINTAGE. Zapraszam do oglądania i komentowania. P.S. Tło białe bo na czarnym mało by było widać - a szary brystol w księgarni dopiero zamówiony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Masz kolejny plus za temat, wykonanie i materiał z którego budowałeś. Miejscami widać trochę smugi po pędzlu, ale ogólny odbiór pozytywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 to chyba najładniejszy Lynx z tych potworków który widziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 17 minut temu, Moses napisał: to chyba najładniejszy Lynx z tych potworków który widziałem. Dzięki. W dużej mierze to zasługa części airfixa. Też vintygowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Bardzo ładnie sklejony model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Podziwiam, z takiej katastrofy ? Szacun. Ale to tylko mnie utwierdza że tą drogą warto iść, choć czasem wyboiście. Edytowane 22 Listopada 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Jak na model z odpadów, to prezentuje się całkiem fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Ja jestem pod olbrzymim wrażeniem biorąc pod uwagę ementy wyjściowe... ehh a le cierpilwość i determinacja wzięły góre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Nieźle, naprawdę robi wrażenie. Zwłaszcza, że to taki Frankenstein modelarski. Doczepiłbym się tylko do malowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi