myszaty Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) No, zaczynamy w końcu normalny samolot 7 Eskadra Myśliwska, amerykańska. Mam do wyboru: 2 w kolorze drzewnym , lub 3 Rarisona albo 5 Coopera te są już w kolorze. Głosujemy? 2? 3? 5? Edytowane 23 Listopada 2021 przez myszaty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 3 lub 5. Chcę zobaczyć te esy floresy w 1:72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 Kalka drogi Kolego, kalka z techmodu, tak zwany swirl czyli świrl po naszemu...aż taki kamikadze vel vinci to nie jestem. A 2 też ma świra na płatach tylko zasłoniło się... Świrów i łazęgi nie umiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Rób egzemplarz Coopera. Nie dość, że latał w obronie Polski w eskadrze Amerykańskiej, to w 1933 wyreżyserował slawny film King Kong! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 8 godzin temu, pulemiot napisał: 3 lub 5. Chcę zobaczyć te esy floresy w 1:72 Rób z dywanem na płatach ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 O, samolot wreszcie. Znakomicie, będę zaglądał i kibicował. W kwestii malowania proponuję kompromis. Nic tak nie upiększa modelu jak faktura drewna więc uważam, że nie powinieneś z niej rezygnować. Ale "pers" na skrzydłach też jest cacy. Dlatego na Twoim miejscu zrobiłbym maszynę z numerem 2, na której latał Edward Corsi. W zestawie jest co prawda pomalowana na zielono, ale zerknij proszę na poniższe linki: http://www.artandscale.waw.pl/content/model-2 http://www.worldatwar.net/chandelle/ https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=23324 https://www.kresowianie.info/artykuly,n344,modelarze_na_rzecz_tmkk.html W kwestii robienia kół ze szprychami można zerknąć na to: https://forum.ww1aircraftmodels.com/index.php?topic=12483.0 Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 1 godzinę temu, martinello napisał: Rób z dywanem na płatach ! To stąd określenie "nalot dywanowy?" Latający dywan to jest to co chciałbym zobaczyć! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Dywany będą, bo będzie kalka z techmodu. Wszystkie 3 szt. mają w instrukcji dywan. Kwestia szprych jest otwarta, z tym że to skala 72 i może być kłopot...chyba że blaszka. Szkoda że fotki wcięło z linku @zaruk , @krosto robi niesamowite szmatopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) 7 minut temu, myszaty napisał: Szkoda że fotki wcięło z linku @zaruk , @krosto robi niesamowite szmatopłaty. Cholercia, przysiągłbym, że rano wszystkie wyświetlało. Teraz widzę fotki modelu, mam nadziejże, że są też widoczne dla Ciebie. Te "zniknięte" zdjęcia są widoczne na pwm. Ciekaw jestem, co wybierzesz na kadłub. Edytowane 24 Listopada 2021 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Mam właśnie dylemat: który numer boczny: ,,dwójka" drzewnianna... czy ,,trójka" lub ,,piątka" malowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Dywan na drewnie wygląda ładnie. Więc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 No, ale to nie mój. Ty możesz takiego mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Godzinę temu, zaruk napisał: Ty możesz takiego Oby, dzięki za wsparcie i wiarę. Pytanie: Podział paneli sklejkowych ns kadłubie: ryć linie czy raczej spróbować wymalować? To drugie nie wiem czy wyjdzie, malarsko nie jestem aż tak mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 A jak wygląda kadłub w zbliżeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Gładki...bez niczego co by sugerowało jakikolwiek podział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Ja bym rył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 4 minuty temu, zaruk napisał: Ja bym rył. Najlepiej pilnikiem.Ostatnio bardzo modne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Wiec postanowione... Ryjemy. Po kilku godzinkacg dłubaninki: Środek trochę skotłowany by nie było pustawo. Nie do końca podobają mi się wydechy z rurki PS...może jednak z igieł??? Ale na CA będzie odpadać, trza by wiercić, i one chuba mają kształt lekko lejkowaty, jak flinta Rumcajsa. Edytowane 25 Listopada 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2021 Autor Share Napisano 27 Listopada 2021 Szpachlujemy, szlifujemy, ryjemy....i tak w kółko. Kadłyb powoli zaczyna nabierać kształtu. Wszystkie detale trzeba będzie odnowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Listopada 2021 Share Napisano 27 Listopada 2021 Kadłub wygląda dobrze. A kokpit to jak z WnW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) Oj, chyba za wysoka ocena, ale dziękuję. powoli do przodu, z Rodenem nie ma żartów Edytowane 30 Listopada 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 testy szablonu drewienka... efekt zadowalający, teraz trzeba dobrać kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi