sas55 Napisano 31 Października 2022 Share Napisano 31 Października 2022 Dzień dobry, Fajny model wyszedł, jednak wydaje mi się, że na zdjęciu z góry zarys wieży jest szerszy niż kadłub a chyba tak nie powinno być. Praca jest chyba pionierska. Teraz w necie są setki zdjęć 2PL w tym ciekawe malowania. W każdym razie szlaki przetarte i to jest najważniejsze. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Widzę, że temat zainteresował modelarskie koleżeństwo, w związku z tym chciałbym się nieco wytłumaczyć z braku aktywności w temacie. Otóż pierwotna koncepcja wykonania tej konwersji zakończyła się spektakularną klęską. Ciągłe szpachlowanie i szlifowanie mnie pokonało . Skoro nie udało się manualnie, trzeba było skorzystać z kompa. Z różnych względów nie idzie to tak szybko jakbym chciał, ale postępy są zdecydowanie większe niż za pierwszym podejściem. Jeszcze sporo roboty, ale jakoś idzie. Moduły opancerzenia wieży I tęczowa siatka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mannet Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 hej, będziesz robił wydruk 3d ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HansWOLF Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Jak byś zrobił wydruk to by było coś , był bym zainteresowany zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Jak się oczywiście da to można jeszcze zaznaczyć powierzchnię do nałożenia farby antyposlizgowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 21 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2023 Co do wydruków, to pewnie będą dostępne, ale muszę dokończyć projektowanie, może uda się gdzieś w okolicach stycznia, jeszcze kilka rzeczy mi zostały do dokończenia. W przypadku powierzchni antypoślizgowych, to nie mam koncepcji jak to zrobić we FreeCadzie, pomysł jest więc taki, żeby były to maski cięte ploterem. Chyba, że jest ktoś kto zna jakąś metodę zrobienia takich powierzchni we FreeCAD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz13 Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Witam, jeśli będzie taka możliwość to jestem bardzo zainteresowany zakupem takiej konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 7 godzin temu, morfeusz13 napisał: Witam, jeśli będzie taka możliwość to jestem bardzo zainteresowany zakupem takiej konwersji I ja..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 Również dopisuję się do listy . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 28 Grudnia 2023 Share Napisano 28 Grudnia 2023 I ja równiez zgłaszam zainteresowanie zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) W sumie ja również, będziesz rozsyłał PW ? Jaki spodziewany koszt ? Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Fabson93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Na moje skromne oko to z tyłu musi być jeszcze kamera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego I Ja także jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Ja także jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego I ja! I ja też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego (edytowane) Wszystkie elementy kadłuba są już gotowe, APU, kamera, mocowanie haków holowniczych i uchwyty fartuchów bocznych. Do zrobienia została maska armaty, SKO, wyrzutniki granatów dymnych i kilka dupereli. Jak będę maich chwilę, to zaktualizuje rendery. Chciałbym skończyć wszystko na Babarybę, tak żeby można było już zobaczyć jak to wygląda w całości na modelu. Kwestie handlowe będą ogarniane po zakończeniu projektu. Edytowane 14 Lutego przez bondarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi