abtb Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) 4 minuty temu, giberes napisał: A mię wydaje się, że abtb.......................... Zostałem "rozgryziony" Pora iść do domu na michę i malować spód na deser. Edytowane 15 Lutego 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Pomalowałem dół: I kuchnia coś mnie nie pykło przy jednej dyszy i klapie . Chyba małe chińskie rączki dały ciut za dużo kleju na taśmę ewentualnie jak odłuszczałem to konsumowałem boczusia i trochę tłuszczyku zostało . Jutro (a właściwie to już dziś) "szczeli" się reasumpcję i powinno być git Chlapłem też górę. Ot tak, bez maskowania, z ręki Kolorki odrobinę sponiewierałem gdyż wierzę słowom uzbrojeńca/ mechanika z Wietnamu, który w wypowiedzi odnośnie malowania F-100 stwierdził, że "Farby te miały tendencję do wyraźnego blaknięcia w warunkach wietnamskich" I to jakby tyle w temacie More info w kwietniu Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Wygląda najs ale, że w kwietniu dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 11 godzin temu, abtb napisał: More info w kwietniu Leo, why, warum, porque, po czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 2 minuty temu, mirage3 napisał: ale, że w kwietniu dalej? 1 minutę temu, giberes napisał: Leo, why, warum, porque, po czemu? Skoro nalegacie to może w marcu (albo i w lutym . W końcu do 29 muszę wlepić do galerii na sąsiednim forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 I to ma być nudne malowanie? Wygląda świetnie, kalki nadadzą mu jeszcze życia. A farby do kamuflażu SEA nie tylko blakły, ale i konkretnie złaziły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Przyszła sonda do tankowania: "Kij" może trochę za słabo wystrugany ale nie będę już przy nim grzebał Poszedł też połysk na całość oraz kalki: Jakiejś tam wielkiej tragedii nie było. Nawet mogę powiedzieć że całkiem, całkiem - w liniach "siadły", nie rwały się i nawet przyzwoicie zareagowały na SOL-a. Ciekawe jak to będzie się prezentować po chemii i lakierze końcowym Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Jak ta cerata, gruba? Będziesz szlifował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 Nie, zdecydowanie cieńsza niż Hasa czy Tamka. Taka, rzekłbym standardowa grubość. Myślałem, że będzie lipa a tu i klej dobrze łapie i w linie włazi samo. Tradycyjnie jak to u mnie - wszyscy mówią że będzie źle, a wyszło dobrze. 9 minut temu, Moses napisał: Będziesz szlifował? A ja wiem Sie psiknie lakierem to się zobaczy co wyszło. Raczej nie przewiduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Masz rację , nie przemęczaj się. I tak za szybko robisz te modele. Rury paliwowe to widzę, że producent dał w postaci okrągłej. Na jednym ze zdjęć wyglądają na okryte spłaszczoną owiewką. Kurcze, fajny ten robal. Taki niepozorny, a jednak "rura". Szkoda, że nie cysterna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 2 minuty temu, giberes napisał: I tak za szybko robisz te modele. Chyba masz rację. Pora na jakiś urlop albo przynajmniej ostre naciśnięcie na hamulec 3 minuty temu, giberes napisał: Rury paliwowe to widzę, że producent dał w postaci okrągłej. Na jednym ze zdjęć wyglądają na okryte spłaszczoną owiewką. Jakoś mi to w ogóle nie przeszkadza. Ciekawe dla czego Może dla tego że jestem frajdolarzem i nie będę tym samolotem latał nad okolicznymi wsiami 4 minuty temu, giberes napisał: Kurcze, fajny ten robal. To fakt. Trochę taki dziwak i patrząc na niego aż mnie przez chwilę wzięło na Bronco z Academy. 5 minut temu, giberes napisał: Szkoda, że nie cysterna Ale za to "śledź" na bogato Cztery zbiorniki poszły na zrobienie dwóch bomb napalmowych - na fotce dwa pierwsze srebrne cygara z lewej strony ( z usterzeniem leży sobie BLU-27) Tak więc "to se ne vrati" Przewiduję 6x LAU-3 i 2xSUU-14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 21 minut temu, abtb napisał: To fakt. Trochę taki dziwak i patrząc na niego aż mnie przez chwilę wzięło na Bronco z Academy. Jestem jak najbardziej za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 Gdybyś niebyl frajdolarzem, to bym Ci podpowiedział że warto wyposażyć w żywice CMK. W szczególności kokpit, i zrywane są wloty powietrza do silnika, które też CMK poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 3 minuty temu, lesio-69 napisał: Jestem jak najbardziej za. Blachy, maski, toczonka i model - ok 100 z przecinkiem Trzeba by sponsora poszukać, kwiecień idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 https://modelwork.pl/topic/38241-rockwell-ov-10a-bronco-academy-172/#comment-750821 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 1 minutę temu, Moses napisał: Gdybyś niebyl frajdolarzem, Wiem, że model Academy to raczej koło planów leży a nie na nich ale, jak zauważyłeś delikatny wrodzony tumiwisizm pozwala mi na to patrzeć ze spokojem grabarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lutego 2022 Autor Share Napisano 18 Lutego 2022 Moses, czy ty aby mnie nie molestujesz? Czuję się delikatnie zmuszany do pewnych czynności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lutego 2022 Share Napisano 18 Lutego 2022 13 minut temu, abtb napisał: Wiem, że model Academy to raczej koło planów leży a nie na nich ale, jak zauważyłeś delikatny wrodzony tumiwisizm pozwala mi na to patrzeć ze spokojem grabarza A to są jakieś plany? Raczej To jest kwestia tego że szklarnia w modelu jest duża, a to co dało academy.... żal. Nie ma co strzępić klawiatury 12 minut temu, abtb napisał: Moses, czy ty aby mnie nie molestujesz? Czuję się delikatnie zmuszany do pewnych czynności Oh nie! Skądże, niechce aby moja małżonka była zazdrosna bo będę wtedy nieszczęśliwy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) I tak oto nastał dzień w którym "międzyczas" się skończył i trzeba wrócić do "śledzi" Efekty uzyskane w "międzyczasie " prezentują się tak: Pozostało zrobić i podwiesić uzbrojenie. Ale to już poza konkursem fotograficznym W związku z tym, że wracam do "śledzi" chlapnę na zakończenie odrobinę zmienionym cytatem z poważnej trylogii: "Wypatrujcie ważki za siedem dni w porze kawowej" Edytowane 19 Lutego 2022 przez abtb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 No i wyszedł super samolocik w nudnym malowaniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 Trele morele: Myślę, że na tumoroł można szykować kubasy na kawę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 No bardzo ładny, kubek na ekspresie już czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Jutro po moczeniu jajeczek gorąca kawa i obrazeczek, albo i więcej obrazeczków poproszę na rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Cześć! Wygląda super i nie wiem, czy to był żart, ale dla mnie to malowanie jakoś nigdy się nie nudzi... Nie myślałeś o założeniu osłon aerodynamicznych na przody wyrzutni? Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi