Moses Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Jak nie zamknąłeś, przemaluj. Z drugiej strony tylko ortodoksi zwrócą na to uwagę Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Na oko kolor wygląda na tzw apple green, wersję barwionego ZCY z udziałem samego aluminium. Używany w kabinach amerykańskich myśliwców, ale akurat w P-51 nie. Tu właściwy będzie klasyczny Interior Green ANA 611. Fotele SJ malowano Dark Dull Green. Przemalowania wymagałyby też szczegóły wyposażenia, ale te zrobione z płaskiej blaszki i tak wyglądają już nienaturalnie, więc nie wiem, czy warto... . Źródło jest całkiem solidne. Czasem zdarza się mała wpadka, ale nic ponad standard :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 Czyli maluję kolorem który szedł w PBY do kokpitu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Poprawiłem, stwierdzam że jak by nie było musi tak zostać, kolejnych zmian może już ten kokpit nie przeżyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Godzinę temu, sjr napisał: Poprawiłem, stwierdzam że jak by nie było musi tak zostać, kolejnych zmian może już ten kokpit nie przeżyć Coraz ciekawiej prezentuje się ten model :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Kadłub i kokpit zamknięty, mam obawy czy nie wyjdą jakieś kwiatki po malowaniu ponieważ owiewkę trochę trzeba było naciągać żeby w miarę dobrze siadła ale cóż, zobaczymy. Teraz szpachla, szlifowanie i lecimy z podkładem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Bardzo elegancko to wygląda, a szkło świetnie odzyskało przeźroczystość Mistercraft po japońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Można zaczynać malunki Zastanawiam się tylko nad kolorem wnęk i osłon podwozia od wewnątrz, psiknalem ZCY ale nie wiem czy nie powinno być aluminium... Ktoś pomoże w tym temacie? Edit Już widzę że muszę przemalować na aluminium przy okazji malowania goleni podwozia Edytowane 31 Grudnia 2021 przez sjr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 na pewno, bo z tego co patrzę to wszyscy malują na YZC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Wnęki podwozia są, jak zwykle, kłopotem. Zupełnie prawdopodobne jest, że wyglądały identycznie jak w D-5 (K-10). Jeżeli różniły się, to mniejszą ilością zabezpieczeń. Możliwe jest wykończenie NMF dla profili wzmacniających sufit wnęki, przegrody między wnękami i całej przedniej ścianki. Z tym, że przegroda między wnękami to wg mnie wciąż ZCY. Ale nie mam tego czym poprzeć, poza logiką konstrukcji. Teraz pozostaje Ci odnaleźć model D-5 pokazany ostatnio na forum przez Wojtka190 i podejrzeć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Dzięki, raczej nie ogarnę w 1/72 taka ładnie tych wnęk jak zrobił to Wojtek. Generalnie na tym zdjęciu wydaje mi się że są elementy wnęk wykończone NMF. Wnęki raczej zostawię w ZCY a osłony przemaluje na NMF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 1 godzinę temu, sjr napisał: raczej nie ogarnę w 1/72 Ciekawe, Wojtek powiedział mi to samo, tylko o 48 :). Zdjęcie na pewno nie stoi w sprzeczności z tym co napisałem, a ZCY na pewno będzie błędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Powalczyłem trochę Edytowane 1 Stycznia 2022 przez sjr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 5 godzin temu, sjr napisał: Powalczyłem trochę Luk jest ewidentnie za płytki ale pomalowany bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 Ano nie jest to Arma Hobby i nie jest to jedyna bolączka tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 2 godziny temu, sjr napisał: Ano nie jest to Arma Hobby i nie jest to jedyna bolączka tego zestawu To jest Hasegawa i jest robiona tak, że nie będzie jej autor musiał się wstydzić. Mi już się ten model podoba :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Sreberko ujawniło niedoróbki, teraz znów szpachla i szlifowanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Przydałaby się w linie podziału na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2022 Popsikane 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Stycznia 2022 Share Napisano 7 Stycznia 2022 Bardzo ładnie idzie praca. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 Przygotowany do kalek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2022 Stan prac na koniec dnia, mam nadzieję że łopaty śmigła nie wypadną bo sposób ich montaż to jakaś pomyłka... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 Powoli do końca, ostatnie zdjęcia z warsztatu przed galerią końcowa. Nie wiem czy będę go jeszcze brudził, bardzo podoba mi się w obecnej formie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 trochę dół pobrudź i bedzie git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi