hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Fajnie Ci idzie:) No i przez Ciebie będe musiał zamowić Hasegawę bo sie pokazała:D dzieki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki i miłej zabawy przy Hasegawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Z Hasegawą będzie trochę z górki:) czekam na Twoje kolorowanki żeby kolory potpatrzeć. Patrząc na Twoje tępo nie będe musiał długo czekać:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 7 minut temu, hlystek napisał: Patrząc na Twoje tępo nie będe musiał długo czekać:D Dziś po pracy planuję dopieścić model i myślę że przed weekendem jeszcze pójdą kolory. Dam niezbyt ostry ciemnoszary preszajding, żółte pasy szybkiej identyfikacji i białe bandarze na skrzydłach i belce ogonowej. Pewnie w międzyczasie wymaluję godło jednostki na stateczniku pionowym. Kolory jakie chcę użyć to bodajże XF-14 IJA Grey na cały model. Półmatowa powierzchnia będzie ( mam nadzieję ) fajną baza pod plamy z zielonej Kawasaki Green C 130. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez kapsel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki wielkie:) Na KI-45 widziałem nawet kolor podobny do RLM 65 tak ze miałem zupełny mętlik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 No trzeba poszperać w dostępnej literaturze ale wydaje mi się że tu sytuacja jest sporo prostsza niż w przypadku Ki-100, gdzie niczego praktycznie nie można być pewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Tak jak z Luftwaffe, im bliżej końca wojny tym trudnie o konkrety:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 Cześć Koledzy Ostatnie popołudnia spędzałem przy usuwaniu wszelkich niedociągnięć które nie dawały mi spokoju, i dziś odważyłem się na poważniejszy krok naprzód. A więc preshading. Wykonany z pomocą ciemniej szarości, będzie łatwiejszy do przytłumienia jasnym kolorem. Garstka zdjęć. Plan na jutro ? Zrobić w końcu te cholerne kołpaki jak należy , Wymalować białe bandaże na skrzydłach oraz belce ogonowej, Wymalować pasy szybkiej identyfikacji i godło Sentai na stateczniku pionowym. Jak starczy sił, to zająć się drobiazgami jak koła itp. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Bardzo ładnie. Kołpakom daj spokój . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 23 minuty temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie. Kołpakom daj spokój . Dziękuję A jednym kołpakiem muszę się zająć bo koniec końców wylądował w kieliszku ze zmywaczem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Zawsze się zastanawiam jak to potem psikacie ze cos tam zostaje po tym preshadingu, u mnie co by nie było pod spodem wychodzi jeden kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Ładnie wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Witajcie Meldunek z sobotniej roboty przy modelu . Tak jak planowałem, sporo udało się porobić. Wymalowałem te nieszczęsne kołpaczki oraz pasy szybkiej identyfikacji... ... i zamaskowałem je. Za wzór wykorzystałem oryginalne kalkomanie. Skompletowałem już zespoły śmigieł. Zabrałem się za malowanie bandaży. Obecnie wszystko sobie spokojnie schnie, i tak to zostawiam do jutra. W pierwszej kolejności wymaluję godło 53. Sentai, hinomaru i zamaskuję wszystko. Zamierzam już jutro położyć główny kolor kamufalżu, czyli XF-14 IJA Grey. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 31 minut temu, kapsel napisał: Wymalowałem te nieszczęsne kołpaczki Filigranowa robota, bardzo ładne . To żółte co jest poza maskami może lepiej podmalować podkładem? Może się przebijać spod szarego, no chyba że taki jest plan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Zastanawiałem się, i miałem w pierwszej chwili taki pomysł. Utwierdziłeś mnie by to podmalować podkładem właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Miałem już dziś sobie odpuścić, ale dwie godziny schnięcia i biała Hataka jest normalnie pancerna. Także przyszły maski na stateczniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Za kołpaczki możesz sobie browarka otworzyć. Zasłużyłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 Ok.. a więc takie podsumowanie obrazkowe tego jak Toryu ma się obecnie i już udaje się na zasłużony odpoczynek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Jest moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Jak będzie nr.25 to kołpaczki są . http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/6135,kawasaki-ki-45-toryu-fly-model-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 Tak będzie 25. A co do kołpaków to chodzi pewnie o ten czarny pasek? Niestety nie udało mi się znaleźć żadnego dobrego zdjęcia z którego jednoznacznie będzie wynikać że ów pas tam faktycznie był. Przejżę jeszcze materiały które mam, być może coś mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Marek K - że co kartonówka ma być dowodem na błąd? Temat kołpaków ciągnął się prze prawie stronę, nie uważasz że trochę późno piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Faktycznie mam trochę opoźnienia , ale lepiej poźno niż wcale . Tu nie chodzi tylko o kolor, masz inny układ paskow. Do maskowania polecam taśmę hobby 2000 , robią rożnej grubości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Dzięki za fotkę, nadal uważam że trochę późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi