hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Fajnie Ci idzie:) No i przez Ciebie będe musiał zamowić Hasegawę bo sie pokazała:D dzieki:) 1 Cytuj
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki i miłej zabawy przy Hasegawie Cytuj
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Z Hasegawą będzie trochę z górki:) czekam na Twoje kolorowanki żeby kolory potpatrzeć. Patrząc na Twoje tępo nie będe musiał długo czekać:D Cytuj
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 7 minut temu, hlystek napisał: Patrząc na Twoje tępo nie będe musiał długo czekać:D Dziś po pracy planuję dopieścić model i myślę że przed weekendem jeszcze pójdą kolory. Dam niezbyt ostry ciemnoszary preszajding, żółte pasy szybkiej identyfikacji i białe bandarze na skrzydłach i belce ogonowej. Pewnie w międzyczasie wymaluję godło jednostki na stateczniku pionowym. Kolory jakie chcę użyć to bodajże XF-14 IJA Grey na cały model. Półmatowa powierzchnia będzie ( mam nadzieję ) fajną baza pod plamy z zielonej Kawasaki Green C 130. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez kapsel 1 Cytuj
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Dzięki wielkie:) Na KI-45 widziałem nawet kolor podobny do RLM 65 tak ze miałem zupełny mętlik:D Cytuj
kapsel Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Napisano 26 Stycznia 2022 No trzeba poszperać w dostępnej literaturze ale wydaje mi się że tu sytuacja jest sporo prostsza niż w przypadku Ki-100, gdzie niczego praktycznie nie można być pewnym. Cytuj
hlystek Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Tak jak z Luftwaffe, im bliżej końca wojny tym trudnie o konkrety:) 1 Cytuj
kapsel Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Napisano 28 Stycznia 2022 Cześć Koledzy Ostatnie popołudnia spędzałem przy usuwaniu wszelkich niedociągnięć które nie dawały mi spokoju, i dziś odważyłem się na poważniejszy krok naprzód. A więc preshading. Wykonany z pomocą ciemniej szarości, będzie łatwiejszy do przytłumienia jasnym kolorem. Garstka zdjęć. Plan na jutro ? Zrobić w końcu te cholerne kołpaki jak należy , Wymalować białe bandaże na skrzydłach oraz belce ogonowej, Wymalować pasy szybkiej identyfikacji i godło Sentai na stateczniku pionowym. Jak starczy sił, to zająć się drobiazgami jak koła itp. 4 Cytuj
barszczo Napisano 28 Stycznia 2022 Napisano 28 Stycznia 2022 Bardzo ładnie. Kołpakom daj spokój . 1 Cytuj
kapsel Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Napisano 28 Stycznia 2022 23 minuty temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie. Kołpakom daj spokój . Dziękuję A jednym kołpakiem muszę się zająć bo koniec końców wylądował w kieliszku ze zmywaczem 1 Cytuj
alienus Napisano 28 Stycznia 2022 Napisano 28 Stycznia 2022 Zawsze się zastanawiam jak to potem psikacie ze cos tam zostaje po tym preshadingu, u mnie co by nie było pod spodem wychodzi jeden kolor Cytuj
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Napisano 29 Stycznia 2022 Witajcie Meldunek z sobotniej roboty przy modelu . Tak jak planowałem, sporo udało się porobić. Wymalowałem te nieszczęsne kołpaczki oraz pasy szybkiej identyfikacji... ... i zamaskowałem je. Za wzór wykorzystałem oryginalne kalkomanie. Skompletowałem już zespoły śmigieł. Zabrałem się za malowanie bandaży. Obecnie wszystko sobie spokojnie schnie, i tak to zostawiam do jutra. W pierwszej kolejności wymaluję godło 53. Sentai, hinomaru i zamaskuję wszystko. Zamierzam już jutro położyć główny kolor kamufalżu, czyli XF-14 IJA Grey. 5 Cytuj
barszczo Napisano 29 Stycznia 2022 Napisano 29 Stycznia 2022 31 minut temu, kapsel napisał: Wymalowałem te nieszczęsne kołpaczki Filigranowa robota, bardzo ładne . To żółte co jest poza maskami może lepiej podmalować podkładem? Może się przebijać spod szarego, no chyba że taki jest plan. 1 Cytuj
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Napisano 29 Stycznia 2022 Zastanawiałem się, i miałem w pierwszej chwili taki pomysł. Utwierdziłeś mnie by to podmalować podkładem właśnie 1 Cytuj
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Napisano 29 Stycznia 2022 Miałem już dziś sobie odpuścić, ale dwie godziny schnięcia i biała Hataka jest normalnie pancerna. Także przyszły maski na stateczniku. 1 Cytuj
zaruk Napisano 29 Stycznia 2022 Napisano 29 Stycznia 2022 Za kołpaczki możesz sobie browarka otworzyć. Zasłużyłeś. 1 Cytuj
kapsel Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Napisano 29 Stycznia 2022 Ok.. a więc takie podsumowanie obrazkowe tego jak Toryu ma się obecnie i już udaje się na zasłużony odpoczynek. 4 Cytuj
Marek K Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Jak będzie nr.25 to kołpaczki są . http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/6135,kawasaki-ki-45-toryu-fly-model-40 Cytuj
kapsel Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Napisano 30 Stycznia 2022 Tak będzie 25. A co do kołpaków to chodzi pewnie o ten czarny pasek? Niestety nie udało mi się znaleźć żadnego dobrego zdjęcia z którego jednoznacznie będzie wynikać że ów pas tam faktycznie był. Przejżę jeszcze materiały które mam, być może coś mi umknęło. Cytuj
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Marek K - że co kartonówka ma być dowodem na błąd? Temat kołpaków ciągnął się prze prawie stronę, nie uważasz że trochę późno piszesz? Cytuj
Marek K Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Faktycznie mam trochę opoźnienia , ale lepiej poźno niż wcale . Tu nie chodzi tylko o kolor, masz inny układ paskow. Do maskowania polecam taśmę hobby 2000 , robią rożnej grubości . Cytuj
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 Dzięki za fotkę, nadal uważam że trochę późno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi