GreGG24 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Ten dość stary już model Hasegawy kupiłem jakiś czas temu na giełdzie, okazało się, że sprzedający zaopatrzył go również w elementy fototrawione Eduarda, które wykorzystałem. Podczas budowy okazało się, że kalkomanie Smera, które posiadałem, były błędne, konieczne okazało się samodzielne wykonanie kalkomanii znaków rozpoznawczych. Model przedstawia moją interpretację dostępnych zdjęć tego egzemplarza z pewną dozą "licentia poetica". Malowany farbami Mr Hobby. Nie jestem z niego do końca zadowolony, zaliczyłem parę wpadek, więc raczej cieszę się, że wylądował już w gablocie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Bardzo ładny.Mimo pary wątpliwości co do malowania to się podoba.Duży plus za tematykę. Za jakiś tydzień też będę zaczynał model w bułgarskim malowaniu ale w moim przypadku to będzie Strieła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Model jest naprawdę fajny, to co nie wyszło poprawisz w kolejnym. Plus za tematykę, no i dobrze że powalczyłeś z zapadliskiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 28 minut temu, Xmen napisał: Za jakiś tydzień też będę zaczynał model w bułgarskim malowaniu ale w moim przypadku to będzie Strieła. Emil czy Gustaw? 1/72 czy 1/48? AZ czy Hase? A model GreGG'a - modelarsko fajny, choć mam wrażenie że kalki (X) nie wszędzie wlazły w linie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Bardzo ładna robota, tym bardziej że dość rzadki temat. Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) 17 minut temu, gajowy z wąsami napisał: Emil czy Gustaw? 1/72 czy 1/48? AZ czy Hase? Gustaw AZ Model Kalkomanie Kora Decals. Ale spokojnie. Relacji z budowy nie przewiduje się. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Kiedyś na tym cacku poległem tym większy szacun za efekt końcowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 fajny modelik, francuskie to rzadkość. mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Xmen napisał: Gustaw Kalkomanie Kora Decals. Kalki Kory wydają się być poprawnie opracowane - malowania też niezbyt kontrowersyjne - do lata 1944 roku, Typowa niemiecka kolorystyka z tego okresu (RLM 74/75/76) z żółtymi elementami identyfikacyjnymi. - jeśli byś potrzebował jakichś obrazków, pisz na PW Edytowane 31 Grudnia 2021 przez gajowy z wąsami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Podoba mi się, miła odskocznia od Messerow i Spotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 3 godziny temu, gajowy z wąsami napisał: Emil czy Gustaw? 1/72 czy 1/48? AZ czy Hase? A model GreGG'a - modelarsko fajny, choć mam wrażenie że kalki (X) nie wszędzie wlazły w linie... Faktycznie nie do końca - trochę nie najlepszy moment na eksperymenty. Za cienkie te czarne marginesy zrobiłem. Mogły być grubsze, wtedy by się łatwiej docinało. Kalkomanie bardzo źle reagowały na płyny zmiękczające, nawet Micro Sol je zwijał. Ostatecznie najlepiej kładły się na czystym occie z Bilmodelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Bardzo ładny. Mam słabość do szarości. gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi