abtb Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Witam przy tradycyjnej popołudniowej kawce z galerią A dziś do kawy serwuję model Saab-a J35J "Draken" , oczywiście (no bo jakże by inaczej )w barwach szwedzkich. Walkę ze "Smokiem" opisałem w warsztacie więc tu skupię się tylko na prezentacji gotowego wyrobu. Saab J35J "Draken", 10 Skrzydło Myśliwskie, baza lotnicza Angelholm, Szwecja. A teraz to se można posarmacić Jak w "Potopie" Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Się podoba, malowanie i oklejenie zacne; weathering w punkt! Cytując klasyka: złote, a skromne. Doskonale udowodniłeś, że z prostej bryły i jednolitego szarego malowania można wiele wyciągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 44 minuty temu, mandrivecs napisał: Się podoba, malowanie i oklejenie zacne; weathering w punkt! Cytując klasyka: złote, a skromne. Doskonale udowodniłeś, że z prostej bryły i jednolitego szarego malowania można wiele wyciągnąć. Nic dodać, nic ująć. W punkt. Bardzo się podoba, a szczególnie dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo fajnie wygląda. To teraz Viggena albo Lansena poproszę. Oczywiście po śledziach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Tradycyjnie pięknie zrobiony model w Twoim wykonaniu. Gratulacje. Ale pytanko, co to za rakiety na zewnętrznych podwieszeniach? Wyciągnąłem swój model z szafy aby sprawdzić i nie ma nic podobnego ramkach. Wygląda jak R-60? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 Dziękuję za opinie chłopaki Godzinę temu, barszczo napisał: To teraz Viggena albo Lansena poproszę. A kolega jak zwykle 59 minut temu, przemek261 napisał: co to za rakiety na zewnętrznych podwieszeniach To są AIM 4D Falcon. Ze szwedzka to chyba RB 28 Całe uzbrojenie to Edkowe Brasiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Zaiste powiadam Wam, że zacny to model i zacne jego wykonanie Najbardziej w tym typie podobowywuje mi się przednie kółko, takie rzekłbym ... rowerowe z tym błotnikiem. Pamiętam swojego Drakena z VEB Plasticard z NRD-ówka 1/100,oczywiście dzieli je kosmiczna jakość. Ale nie byłbym sobą, muszę się do czegoś doczepić. Może mi się tylko wydaje ale te zielone rakiety to tak jakby patrzały na zewnątrz, lekko jakby odchylone są na boki czy może tak ma być? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo ładny. Szczególnie podobają mi się dolne powierzchnie :). Nabrałem chęci na takiego w 1/48 :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, jmx62 napisał: Ale nie byłbym sobą, muszę się do czegoś doczepić. 2 godziny temu, jmx62 napisał: Może mi się tylko wydaje ale te zielone rakiety to tak jakby patrzały na zewnątrz, lekko jakby odchylone są na boki Żeby nie pisać za dużo i żeby rozwiać wątpliwości: na tych dwóch zdjęciach: doskonale widać, że rakiety są równoległe do linii podziałowej a zatem nie rozglądają się na boki. A owe wrażenie "rozglądania się na boki" może wynikać ze specyficznego zamocowania węzła/belki - są one delikatnie rozchylone na boki (prostopadle do blachy poszycia a więc odchylone od pionu) i dodatkowo są delikatnie pochylone przodem do dołu. Czyli kolegi "doznania" są zwykłym złudzeniem optycznym Edytowane 9 Stycznia 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 No idealny jak ten Veb Plasticart czy tam Aeroplastu to on nie jest, ale oko przyciąga A tak na poważnie... No piękny smoczek, pięknie zmalowany, normalnie jak prawdziwy. Kiedyś myślałem że to przednie koło ma tyłem na przód patrząc na ten błotnik, ale byłem w błędzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi