India Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 I macie rację, ale morale wzrosło, że byle g... Kałachowi nie zaszkodzi. Chłopaki z WAT- u po zabawach z M 16, tego powiedzieć nie mogli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 PS: proponuję obejrzeć zdjęcia: AK47 podstawa muszki. To było tylko na wcisk i kołkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Myślałem, że to wątek o czołgu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 No był taki z urżniętą lufą? I to piłką do metalu... Chociaż znajomy bytomski jubiler za pomocą 2 butelek ( w jednej miał sok z gumi jagód, w drugiej olej by nie było słychać piłowania) i takiej piłki w nocy solidny trzepak przerobił na złom wsadowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 barszczo, domagam się kontynuowania wątku ! Jak ruskie wyślą do Ukrainy rezerwy, to mogą być i T-34 ! Wiedza zaczerpnięta z tej książki może być bezcenna, i przydać się np zaprzyjaźnionemu rolnikowi z Ukrainy ( będzie wiedział jak go uruchomić i odprowadzić do stodoły). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Marca 2022 Autor Share Napisano 20 Marca 2022 13 minut temu, kopernik napisał: barszczo, domagam się kontynuowania wątku ! Postaram się jutro coś wrzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Godzinę temu, kopernik napisał: będzie wiedział jak go uruchomić i odprowadzić do stodoły). Chyba że @barszczoma książkę też o traktorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 W dniu 16.02.2022 o 23:38, myszaty napisał: No był taki z urżniętą lufą? I to piłką do metalu... Ano był, tylko że nie nad Odrą a pod Studziankami. Czy ręczną piłką czy czymś poważniejszym to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 No to zgodnie z zapowiedzią kolejny rozdział, czyli silnik. Dużo zagadnień technicznych się zapowiada: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Kontynuujemy budowę i działanie silnika: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 Jeszcze trochę i sam sobie zbuduję T-34 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Kolejna porcja techniki: Edytowane 31 Marca 2022 przez barszczo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Przedostatnia porcja wiedzy z budowy silnika: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 W dniu 25.03.2022 o 09:58, kopernik napisał: Jeszcze trochę i sam sobie zbuduję T-34 kopernik ... człowiek renesansu, nie dość że wstrzymał coś tam i ruszył coś tam to jeszcze ... sam sobie czołga zbuduje. Normalnie jak Leonardo Tak trzymać. Kiedy zapraszasz ma oblot, tzn. objazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Godzinę temu, jmx62 napisał: Normalnie jak Leonardo Ale Leonardo to teraz bardziej w lotnictwie robi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 No a lotnia albo śmigłowiec Leonarda? Odsyłam do wiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 20 minut temu, jmx62 napisał: No a lotnia albo śmigłowiec Leonarda? Dobra, dobra... Ale "Lotnię" to akurat wymyślił i skonstruował Czesław Tański (z moich stron zresztą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) No nie wiem Grzes kto miał bliżej do Wygody pod Janowem Pdl(ja z B.P.). Trzeba pamiętać o którym Tańskim się mówi, ten od lotni to Czesław Tański zwany "ojcem polskiego lotnictwa". Był jeszcze drugi Tański tym razem Tadeusz, również genialny konstruktor silników lotniczych, samochodów itp. Można poczytać sobie z serii "Miniatury lotnicze" I w podobnym klimacie Barszczo srki za zaśmiecanie Twojego tematu. Jakoś tak mnie poniosło Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2022 Share Napisano 3 Kwietnia 2022 5 minut temu, jmx62 napisał: No nie wiem Grzes kto miał bliżej do Wygody pod Janowem Pdl(ja z B.P.). Ach, zapomniałem, że my krajanie Na marginesie - w BP otworzyli Izbę Pamięci Tradycji Lotniczych Południowego Podlasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Biała Podlaska, ul. Sidorska 23 Resztę można wygooglać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Ładny mural... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, jmx62 napisał: Biała Podlaska, ul. Sidorska 23 A ja byłem fśrotku Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) No to kończymy kwestie napędowe. W kolejnym rozdziale zapoznamy się z układem elektrycznym więc powtórzcie sobie fizykę z podstawówki . Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Rozpoczynamy kolejny, dla mnie zawsze najnudniejszy, rozdział Instalacja elektryczna czołgu. Jak już pisałem jest tu mnóstwo teorii, więc żeby was nie zanudzać podzieliłem go tylko na trzy nieco dłuższe części. Zapraszam : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi