Jump to content

MiG-21MF "9111" 3.elt, Poznań-Krzesiny, 1/72 Eduard.

PabloA
 Share

Recommended Posts

Witam,

Prezentuję moją najnowszą pracę - Mig-a 21MF w specjalnym "kruczym" malowaniu w barwach 3. elt z bazy w Krzesinach.

Bazą tego modelu był Edkowy Profipack, do którego dokupiłem również edkowe pokrywy wlotów powietrza.

Sam model skleja się bezproblemowo, jedyny kłopot pojawił się nakładaniu kalek kiedy okazało się,  że wizerunek kruka i numer boczny są zbyt jasne i ledwo widoczne więc trzeba było ręcznie poprawiać 😉

Oprócz małych wyjątków, używałem wyłącznie farb od Bilmodel Makers, świetnie mi się nimi maluje i na pewno będę z nich korzystał przy każdej okazji.

Zapraszam do oglądania!

DSCN9926.JPG

DSCN9927.JPG

DSCN9928.JPG

DSCN9929.JPG

DSCN9930.JPG

DSCN9931.JPG

DSCN9932.JPG

DSCN9933.JPG

DSCN9935.JPG

DSCN9936.JPG

DSCN9937.JPG

DSCN9939.JPG

DSCN9940.JPG

DSCN9941.JPG

DSCN9942.JPG

DSCN9943.JPG

DSCN9944.JPG

Edited by PabloA
  • Like 18

Efektownie to wyszło :super:

Bardzo lubię to malowanko, choć bardziej mi się podobało gdy przez krótki czas po malowaniu szachownice były w wersji lov-vis (choć nie udało się, by z nimi poleciał).

U Ciebie zabrakło pod kabiną kilku elementów "ozdobnych", a ostrzeżenie o fotelu nieco uciekło do tyłu.

Podoba mi się 🙂 Jedyne zastrzeżenie to takie, ze fele głównego podwozia bym zrobił tez białe białe, bo takie były przynajmniej po zaraz po premierze tego malowania, ale to szczegół 🙂 No może zastrzeżenie to złe słowo, bo zielone potem przecież miał - inaczej - jak będę robił swojego to zrobię białe 😄 A jakich kalek użyłeś ? Mam chyba kruki z 3ech różnych źródeł ....

Edited by Psar77