PabloA Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Witam, Prezentuję moją najnowszą pracę - Mig-a 21MF w specjalnym "kruczym" malowaniu w barwach 3. elt z bazy w Krzesinach. Bazą tego modelu był Edkowy Profipack, do którego dokupiłem również edkowe pokrywy wlotów powietrza. Sam model skleja się bezproblemowo, jedyny kłopot pojawił się nakładaniu kalek kiedy okazało się, że wizerunek kruka i numer boczny są zbyt jasne i ledwo widoczne więc trzeba było ręcznie poprawiać Oprócz małych wyjątków, używałem wyłącznie farb od Bilmodel Makers, świetnie mi się nimi maluje i na pewno będę z nich korzystał przy każdej okazji. Zapraszam do oglądania! Edytowane 6 Lutego 2022 przez PabloA 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Coś bym napisał ale niestety grafika padła. Może wrzuć zdjęcia prosto z dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 3 minuty temu, abtb napisał: Coś bym napisał ale niestety grafika padła. Może wrzuć zdjęcia prosto z dysku. Faktycznie coś poszło nie tak ale już poprawione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Całkiem zgrabnie wyszedł. Fajnie przybrudzone dolne powierzchnie. Daję zdecydowanego plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Bardzo ładny . 17 minut temu, PabloA napisał: ledwo widoczne więc trzeba było ręcznie poprawiać Czyli pędzlem malowałeś ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 13 minut temu, Hello napisał: Bardzo ładny . Czyli pędzlem malowałeś ? Pozdrawiam Użyłem kredki od AK w kolorach Dark Grey i Smoke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Efektownie to wyszło Bardzo lubię to malowanko, choć bardziej mi się podobało gdy przez krótki czas po malowaniu szachownice były w wersji lov-vis (choć nie udało się, by z nimi poleciał). U Ciebie zabrakło pod kabiną kilku elementów "ozdobnych", a ostrzeżenie o fotelu nieco uciekło do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Moje najbardziej ulubiońsze malowanie naszego szybkiego! Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Fajne odcięcia kolorem, za wyjątkiem klap i lotek skracają odbiór, koncentruje się człek na ich ciemniejszej tonacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Podoba mi się Jedyne zastrzeżenie to takie, ze fele głównego podwozia bym zrobił tez białe białe, bo takie były przynajmniej po zaraz po premierze tego malowania, ale to szczegół No może zastrzeżenie to złe słowo, bo zielone potem przecież miał - inaczej - jak będę robił swojego to zrobię białe A jakich kalek użyłeś ? Mam chyba kruki z 3ech różnych źródeł .... Edytowane 14 Lutego 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi