MayonesEXG7 Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 W dniu 25.02.2022 o 05:46, Evildead napisał: Wygląda na oko na 0.3, 0.35. Weź wykałaczkę, uformuj na niej półkole z drutu, sciągasz drut pęsetą, nastepnie ścinasz drut na odpowiednią długość, zdejmujesz, podgiąć możesz w zaginarce, wyjdą małe i równe Zegarmistrz-bydzie czas spróboje,łatwo nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 Jak kolega dwa posty wyżej napisał nie ma się co certolić bierzesz wałek o odpowiedniej średnicy (wykałaczkę, patyczek do szaszłyków, co tam masz pod ręką odpowiedniego kalibru) zawijasz uszko, odcinasz nóżki i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 W dniu 14.02.2022 o 20:37, robertmodelarz napisał: Poglądowo, jak wygląda T-34/85 - co prawda to wersja powojenna, ale większość elementów czołgu jest analogiczna do czołgów wojennej produkcji: Takie pytanko, gdzie to było nagrywane? Co to za muzeum czy skansen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Godzinę temu, jmx62 napisał: Takie pytanko, gdzie to było nagrywane? Co to za muzeum czy skansen? Firma DN Models pochdzi z USA - prawdopodobnie to w Rosji kręcili lub na Ukrainie. To jakieś małe lokalne muzeum. Próbowałem to gdzieś wyszukać w necie, ale za mało na filmie jest szczegółów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Zasugerowałeś się cyrylicą na tym kominie. Cyrylicę używają w innych krajach np. w Bułgarii. Ten film nakręcono w muzeum wojskowym w Sofii. W załączeniu moja własna fotka z tego muzeum. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) To jest Dasha Coś dziś podłubałem Wkleiłem boczną wentylację bez, wycinania z ramek i nalepiania na grubszy plastik. Wybaczcie, ale pierwszy raz bawię się blacharką. Edytowane 12 Maja 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) Dobrze Ci idzie , ale uchwyty na płachtę brezentową wyginaj na końcu cienkiej pesety lub czymś cienkim: Edytowane 12 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Uchwyty, będę starał się zmniejszyć. Tak zrobię. Materiału nie ma już, a może wykorzystam te z wieży- pomniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Maja 2022 Share Napisano 12 Maja 2022 (edytowane) W dniu 12.05.2022 o 22:51, MayonesEXG7 napisał: Uchwyty, będę starał się zmniejszyć. Tak zrobię. Materiału nie ma już, a może wykorzystam te z wieży- pomniejszyć. Kup druciki Eureki albo idź do marketu budowlanego i kup 2 mb przewodu elektrycznego odpowiedniej grubosci. Będziesz miał towaru na 100 modeli!!!!! Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 12 Maja 2022 Autor Share Napisano 12 Maja 2022 Za gruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Raczej tak nie masz kawałka "linki" przewodu elektrycznego, żeby rozpleść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 13 minut temu, chorąży napisał: Raczej tak nie masz kawałka "linki" przewodu elektrycznego, żeby rozpleść ? Jakby miał to Hans by normalne kabelki dostał na słuchawki , a tak powieszą go chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 Zamówie Eureki0.45-50-bez kombinacji.Tu jest Dasha nie Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 2 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Tu jest Dasha nie Hans Szalik jej zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) Kup jej bieliznę z Triumpha.będzie zadowolona . Hans, dostał nowe przewody do headphones. Może nie, to bluetooth ale, dobrze grają Edytowane 13 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) Dziś poszły peryskopy w wieży i w kopule,relingi na budzie i przewody do słuchawek dla Hansa, bo chce posiadać, jednak lepszy dźwięk w tych swoich Sennheiserach Znalazłem ten przekrój z kabla, który idealnie tak 0.8mm odzwierciedla. Czekam na drut- uszka wieżowe. Młodą pogonili do liny. Szkoda,że eureka robi za krótkie liny pomiędzy przednimi hakami a tylnymi w teciaku. To bym zarzucił po długości a tu dupa. Zamówione : Edytowane 13 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Te liny to trochę przydługie dałeś, tu msz przykład jak one były najczęściej układane na czołgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) Też mi świtało,że one od tylnych haków, gdzieś mniej więcej w połowie było zaczepiane- jak widać o relingi budy i wszystko jasne. Wiadomo, te liny z zdjęć to prowizorka(prawie jak na laso taśmę), na język zaczepione ulizane- wyłącznie muzealnie. Edytowane 13 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) Myślałem, że walnę tym zestawem, przed tą nadbudówkę- a dokładnie tylną płytę z wydechami- naginanie, kontrowanie szlifowanie. Wolę jednak budy odlane- jako całość nadbódówki. Walnąłem wizjery na kopule, nie w tym miejscu- z nią i wizjerami też był problem. Faktura zrobiona, wstępnie oszlifowana. Łączenie wanny z górną częścią też tak wstępnie szpachlowałem i oszlifowałem i przy łączeniu od strony napinających przednich kół. Jak kładę na głośniku teciaka to lewa strona nie dotyka krawędzią wanny do podłoża, może jakiś ciężarek na środku przykleić, ale jestem ciekaw jak to będzie przy kołach z gąskami. Nie poprawiam nic, niech zostanie chwilowo jak jest. To tylko model . Niektórzy robią fakturę kopułek wentylacyjnych- do odprowadzenia smrodu po strzale. Ja zrobiłem niech bydzie. Faktura jarzma kmu haha Edytowane 15 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Tu troszkę kabaret chyba wyszedł , chyba że błoto tam masz w planach to jeszcze idzie się wybronić jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 Tylna płyta?Próbowałem kontrować ale nie chce tego ruszac.Wybacz ale drugi 135 tank dopiero klejeNie miałeś w SU zwichrowanej wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 19 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Tylna płyta?Próbowałem kontrować ale nie chce tego ruszac.Wybacz ale drugi 135 tank dopiero klejeNie miałeś w SU zwichrowanej wanny? Nie ma lekko, tam fakt słabe było dopasowanie , ale jakoś się dało tył ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 Odklejac thinerować HmmŁadnie spasowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) 3 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Odklejac thinerować HmmŁadnie spasowałeś Nie wiem Twój model, żebyś gorzej nie zrobił , ja bym powalczył z tym jeszcze , później na kropelkę może da się ścisnąć, tam trzeba było na maxa dociągać, szpachli nie trzeba było w zasadzie Edytowane 15 Maja 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 Hmm z thineruje i na CA.To tylko plastik nie karoseria w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi