Evildead Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) Pomyłki są, jak na drugi mój w tej skali tank. Kto nie spieprzy, potem nie poprawi. Na błędach się uczy. Edytowane 15 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) Lepiej nie będzie-pękła wanna przy wahaczach ale całe skrętne są od kół-lekko szpachel na łączeniachi spodu wanny, lewy błonik i zamykam budę jako ulepiona w całość. Modelarstwo daje mi we znaki...pi pi...naciągam co jest k...ała no uff poszło Edytowane 15 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 (edytowane) Na dziś wystarczy Ze zdjęcia, który Bulik dał, będzie to najlepsza opcja na pojazd. Napis na Węgrze to: Ez a haza magyar haza mindin chosz menjen haza: To jest ojczyzna Węgier, wszyscy wracają do domu. Wieża : Eljea a forradakoh -Eljea gotuje Edytowane 15 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 Koła zagruntowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 Ta szpachla to chyba kielnią kładziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 2 minuty temu, halset napisał: Ta szpachla to chyba kielnią kładziona Nie oszlifowana jeszczcze spoko baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 Ło Rany Boskie Jakbyś odlew gipsowy robił albo Mistrcrafta. Słyszałem, że ta Zvezda całkiem nieźle spasowana. Dlaczego? Szpachla była w promocji? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 16 Maja 2022 Autor Share Napisano 16 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) 13 godzin temu, halset napisał: Ta szpachla to chyba kielnią kładziona hahaha szpachlu i kielnią obeznany niczym tynkarz na pracę narwany. Robię w pokojach metry, to mi rzecz nie znana, taw odczep się odemnie, zjedz sobie lepiej banana Edytowane 17 Maja 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Oj oj znalazłem ten warsztat i powiem tak: to twój model Jeżeli chcesz odwzorować konkretny egzemplarz to kieruj się zdjęciami a nie poradami. Każda fabryka miała coś innego, i np jeżeli chodzi o wieże to było ich kilka rodzajów, w każdej łączenie połówek wyglądało inaczej. Co do tylnej płyty i jej spasowania... tez zerknij na kilka fotek zanim zaszpachlujesz to na amen. Pamiętaj że była to cześć ruchoma, na zawiasach. Oczywiście byla przytwierdzona wieloma śrubami, ale spasowanie tego elementu... no cóż jakie wyszło takie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja 2022 Autor Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) 28 minut temu, jonathan napisał: Oj oj znalazłem ten warsztat i powiem tak: to twój model Jeżeli chcesz odwzorować konkretny egzemplarz to kieruj się zdjęciami a nie poradami. Każda fabryka miała coś innego, i np jeżeli chodzi o wieże to było ich kilka rodzajów, w każdej łączenie połówek wyglądało inaczej. Co do tylnej płyty i jej spasowania... tez zerknij na kilka fotek zanim zaszpachlujesz to na amen. Pamiętaj że była to cześć ruchoma, na zawiasach. Oczywiście byla przytwierdzona wieloma śrubami, ale spasowanie tego elementu... no cóż jakie wyszło takie było Ja rozumiem Ciebie, wiem,że na zawiasach i przy spasowaniu już tak spoko,tych zawiasów nie mam już hehe. Zrobię je z drutu grubszego, lub może jakiś połącze z hiopsem nie wiem, nie będę w 100% merytorykę bawił, bo ja mówiłem. Drugi model od zera w tej skali, nie mam skilla level wot;u online hehe .Ten Węgier mi pasuje. Tam od strony pistol portu na środku więża wgnieciona, nie raczej żaden rykoszet, albo zahaczyli gdzieś po drodzę..nie wiem. Tak mój model, z ta tylną płyta był problem nie powiem. Walczę i chce go wyprowadzić jakoś. Edytowane 17 Maja 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 I wydechy też można rozwiercić zawsze to lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 24 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Ja rozumiem Ciebie, wiem,że na zawiasach i przy spasowaniu już tak spoko,tych zawiasów nie mam już hehe. Zrobię je z drutu grubszego, lub może jakiś połącze z hiopsem nie wiem, nie będę w 100% merytorykę bawił, bo ja mówiłem. Drugi model od zera w tej skali, nie mam skilla level wot;u online hehe .Ten Węgier mi pasuje. Tam od strony pistol portu na środku więża wgnieciona, nie raczej żaden rykoszet, albo zahaczyli gdzieś po drodzę..nie wiem. Tak mój model, z ta tylną płyta był problem nie powiem. Walczę i chce go wyprowadzić jakoś. Jeszcze jedno. Jak robisz fakturę, wymieszaj szpachle z cienkim klejem. Nakładasz to później pędzelkiem. Robi się mniej syfu, sama warstwa też jest cieńsza i trzyma się lepiej powierzchni. Później też jest dobrze przeciągnąć papierem ściernym. Zaś same uchwyty... możesz nawiercić otwory, wsadzić w nie drut, zrobić strukturę, drut wyjąc i w jego miejsce wkleić uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Psik primer mr hobby1000 i olive green z dodatkiem żóltego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Co ta szczelina obserwacyjna taka duża? Poza tym po lewej stronie wieży jej nie było tylko po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Formowana,z starego twardego drutu-nie mialem żadnego materiału.Się usunie z lewej. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 34 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Się usunie z lewej. Deko inwazyjnie będzie:) , ale przynajmniej naumiesz się patrzeć na zdjęcia przed przyklejeniem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Poprawie-mam cienki eleastyczny drut juz-spoko baśkaOgarnie się zaraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Poniosła mnie fantazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Całkiem przyzwoicie wyszedł ten preshading. Teraz wszystkie wystające elementy (śruby, zawiasy, nity górne części peryskopów i celowników) pomaluj jasnozielonym. Co do twardego drutu, to jest coś takiego- jak wyżarzanie. Rozgrzewasz drut nad gazem, potem czekasz, aż ostygnie. Będzie miękki i łatwo się go wygina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Co do twardego drutu, to jest coś takiego- jak wyżarzanie. Rozgrzewasz drut nad gazem, potem czekasz, aż ostygnie. Będzie miękki i łatwo się go wygina. Tego patentu nie znałem. Dzięki. A co do malowania - zgadzam się. Coś z tego może być ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Tylko czemu on taki ciemny? Porozjaśniaj jeszcze trochę zanim pójdziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Czerwca 2022 Share Napisano 12 Czerwca 2022 Definitywnie model potrzebuje rozjaśnienia. No chyba, że robisz dioramę nocną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi