Jump to content

Messerschmitt Bf-109 G-2 1/72 Fine Molds

Bercik
 Share

Recommended Posts

Widzę,że kolekcja się powiększa :super:

Ale tym razem pomarudzę odrobinkę bo jak na moje oko wyszedł ci samolot w stylu "mamy, ale nie latamy, w hangarze trzymamy"  Dół ok, ale ta góra to taka zachowawcza jakaś 🤔 No nie wiem, może to te fińskie kamo jakieś takie mało urokliwe a może za mało odwagi przy cieniowaniu 🤔

Ogólnie daję solidnego plusa bo ładną kolekcję tworzysz, a te chwilowe zachwianie formy zwalam na Polski Ład który jak wiadomo nikogo i niczego nie oszczędza :haha:

:brawo:

• Like 1

Piękny Fin , pogratulować 👍🍺

FM podobno jedyny prawilny bryłowo 109G w 72, jak oceniasz?

Bardzo podoba mi się dół (nie żeby było , góra też ok) czy te drobne obicia to cienki pędzelek czy jakieś kredki?

Pozdr ww

Dobry wieczór :)

4 godziny temu, wuwumaster napisał:

Piękny Fin , pogratulować 👍🍺

FM podobno jedyny prawilny bryłowo 109G w 72, jak oceniasz?

Bardzo podoba mi się dół (nie żeby było , góra też ok) czy te drobne obicia to cienki pędzelek czy jakieś kredki?

Pozdr ww

Ja z reguły do planów nie przykładam ale uchodzi za najlepszy (przynajmniej uchodził za taki do czasu G-6 Tamiya, jak ten ostatni wypada wymiarowo - nie wiem. Tamiya ma lepszy środek). Na pewno jest bardzo przyjemny w budowie, dużo przyjemniejszy niż AZ Model. Jedyne większe skupienie wymagane jest przy wklejaniu osłony silnika, ale tak ogólnie to bajka.

Obicia to kredka, tutaj widać technikę:

10 godzin temu, abtb napisał:

Widzę,że kolekcja się powiększa :super:

Ale tym razem pomarudzę odrobinkę bo jak na moje oko wyszedł ci samolot w stylu "mamy, ale nie latamy, w hangarze trzymamy"  Dół ok, ale ta góra to taka zachowawcza jakaś 🤔 No nie wiem, może to te fińskie kamo jakieś takie mało urokliwe a może za mało odwagi przy cieniowaniu 🤔

Ogólnie daję solidnego plusa bo ładną kolekcję tworzysz, a te chwilowe zachwianie formy zwalam na Polski Ład który jak wiadomo nikogo i niczego nie oszczędza :haha:

:brawo:

Przyjmuję krytykę :) Na pewno od dwóch modeli mam problem ze zdjęciami, zmieniłem tło i nie mogę ustawić aparatu, w tym balansu bieli. Na Fińczyku 😉 czarny kolor wydaje się jednolicie ciemny, a w rzeczywistości taki nie jest (problem z czernią widać też w kabinie, która traci wszystkie detale, nic nie widać)...

W realu nie widzę jakiejś diametralnej różnicy w wykończeniu vs inne moje modele (mogę nie być obiektywny). Ale wiadomo, że w necie oceniamy zdjęcia, taki lajf :) 

Edited by Bercik

Faktycznie 'czysty' to słowo, które i mnie ciśnie się na usta. Bardzo sympatycznie złożony ale jak dla mnie trochę zachowawczo. Moim zdaniem za ciemny wash. Ale gratuluję bardzo czystego złożenia osłony kabiny. Sam bym tak chciał. 

11 godzin temu, Bercik napisał:

Na Fińczyku 😉 czarny kolor wydaje się jednolicie ciemny, a w rzeczywistości taki nie jest (problem z czernią widać też w kabinie, która traci wszystkie detale, nic nie widać).

Spróbuj zrobić zdjęcia na czarnym tle, albo mocno rozjaśnić te, które zrobiłeś. Czarny wychodzi jednolicie, bo jasne tło i dość jasny drugi kolor kamuflażu sprawia, że ciemne fragmenty są po prostu  nieodpowiednio doświetlone.