Bercik Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Hej, Pierwszy skończony w 2022 ;o) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Widzę,że kolekcja się powiększa Ale tym razem pomarudzę odrobinkę bo jak na moje oko wyszedł ci samolot w stylu "mamy, ale nie latamy, w hangarze trzymamy" Dół ok, ale ta góra to taka zachowawcza jakaś No nie wiem, może to te fińskie kamo jakieś takie mało urokliwe a może za mało odwagi przy cieniowaniu Ogólnie daję solidnego plusa bo ładną kolekcję tworzysz, a te chwilowe zachwianie formy zwalam na Polski Ład który jak wiadomo nikogo i niczego nie oszczędza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Piękny Fin , pogratulować FM podobno jedyny prawilny bryłowo 109G w 72, jak oceniasz? Bardzo podoba mi się dół (nie żeby było , góra też ok) czy te drobne obicia to cienki pędzelek czy jakieś kredki? Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Bardzo fajny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Może faktycznie nieco sterylny, ale bardzo ładnie i czysto zrobiony. Antena w tej wersji Gustawa miała jeszcze połączenie z kadłubem przez izolator na czwartym panelu, warto dorobić . Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Dobry wieczór 4 godziny temu, wuwumaster napisał: Piękny Fin , pogratulować FM podobno jedyny prawilny bryłowo 109G w 72, jak oceniasz? Bardzo podoba mi się dół (nie żeby było , góra też ok) czy te drobne obicia to cienki pędzelek czy jakieś kredki? Pozdr ww Ja z reguły do planów nie przykładam ale uchodzi za najlepszy (przynajmniej uchodził za taki do czasu G-6 Tamiya, jak ten ostatni wypada wymiarowo - nie wiem. Tamiya ma lepszy środek). Na pewno jest bardzo przyjemny w budowie, dużo przyjemniejszy niż AZ Model. Jedyne większe skupienie wymagane jest przy wklejaniu osłony silnika, ale tak ogólnie to bajka. Obicia to kredka, tutaj widać technikę: 10 godzin temu, abtb napisał: Widzę,że kolekcja się powiększa Ale tym razem pomarudzę odrobinkę bo jak na moje oko wyszedł ci samolot w stylu "mamy, ale nie latamy, w hangarze trzymamy" Dół ok, ale ta góra to taka zachowawcza jakaś No nie wiem, może to te fińskie kamo jakieś takie mało urokliwe a może za mało odwagi przy cieniowaniu Ogólnie daję solidnego plusa bo ładną kolekcję tworzysz, a te chwilowe zachwianie formy zwalam na Polski Ład który jak wiadomo nikogo i niczego nie oszczędza Przyjmuję krytykę Na pewno od dwóch modeli mam problem ze zdjęciami, zmieniłem tło i nie mogę ustawić aparatu, w tym balansu bieli. Na Fińczyku czarny kolor wydaje się jednolicie ciemny, a w rzeczywistości taki nie jest (problem z czernią widać też w kabinie, która traci wszystkie detale, nic nie widać)... W realu nie widzę jakiejś diametralnej różnicy w wykończeniu vs inne moje modele (mogę nie być obiektywny). Ale wiadomo, że w necie oceniamy zdjęcia, taki lajf Edytowane 15 Lutego 2022 przez Bercik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 Faktycznie 'czysty' to słowo, które i mnie ciśnie się na usta. Bardzo sympatycznie złożony ale jak dla mnie trochę zachowawczo. Moim zdaniem za ciemny wash. Ale gratuluję bardzo czystego złożenia osłony kabiny. Sam bym tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 11 godzin temu, Bercik napisał: Na Fińczyku czarny kolor wydaje się jednolicie ciemny, a w rzeczywistości taki nie jest (problem z czernią widać też w kabinie, która traci wszystkie detale, nic nie widać). Spróbuj zrobić zdjęcia na czarnym tle, albo mocno rozjaśnić te, które zrobiłeś. Czarny wychodzi jednolicie, bo jasne tło i dość jasny drugi kolor kamuflażu sprawia, że ciemne fragmenty są po prostu nieodpowiednio doświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi