Kolekcjoner WP Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Pozwoliłem sobie pokolorować Forda, przy użyciu wybranych przeze mnie farb: Podwozie i koła: Tamiya XF-58 Olive Green, Hataka A013 Mid Stone, Pactra A88 RLM 71 zielony, Pactra A103 Rot Braun, Pactra A36 Intermediate Blue, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Taki będzie rozkład plam niebieskich. Oczywiście na podstawie powyższego zdjęcia z inż. Tańskim. Obok forda wzornik farb dla kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Zielone plamy będą w tych miejscach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Kamuflaż gotowy. Teraz drobne poprawki i jak dobrze pójdzie to jutro dostanie lakier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 Kamuflaż ukończony. Zastanawiam się czy i jak go pobrudzić 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 Proponuję "biedronkować" i tylko "przykurzyć" , one raczej tylko po drogach się poruszały, po utwardzonym terenie .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2022 12 godzin temu, chorąży napisał: Proponuję "biedronkować" i tylko "przykurzyć" , one raczej tylko po drogach się poruszały, po utwardzonym terenie .. Spróbuję przybrudzić go suchymi pastelami. Jak wyjdzie, tak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 Kamo wyszło bardzo schludnie, w tej skali było na pewno trudne. Do brudzenia oleje będą raczej bezpieczniejsze. Na kamuflażu nie masz gry kolorami więc tak jak mówi Chorąży biedronka jak najbardziej wskazana żeby przełamać te kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Panowie, jak się wykonuję biedronkę? Ja bardziej lotniczy jestem, więc nie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 14 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Panowie, jak się wykonuję biedronkę? Ja bardziej lotniczy jestem, więc nie w temacie. dajesz różne kropki farby olejnej np przycięta wykałaczką, muszą być małe , ale i różne, co do kolorów rożnie, generalnie lepiej dawać po środku jaśniejsze odcienie, a tam gdzie dół, zakamarki ciemniejsze, później płaskim pędzlem odsączonym bdb w white spirit rozcierasz od góry do dołu , brudny pędzel odsączasz na ręczniku papierowym i powtarzasz czynność do skutku wedle uznania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Evildead napisał: dajesz różne kropki farby olejnej np przycięta wykałaczką, muszą być małe , ale i różne, co do kolorów rożnie, generalnie lepiej dawać po środku jaśniejsze odcienie, a tam gdzie dół, zakamarki ciemniejsze, później płaskim pędzlem odsączonym bdb w white spirit rozcierasz od góry do dołu , brudny pędzel odsączasz na ręczniku papierowym i powtarzasz czynność do skutku wedle uznania Rozcieranie góra dół jest tylko dla wertykalnych powierzchnii. Dla horyzontalnych jest tapping Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, patrykd napisał: . Dla horyzontalnych jest tapping Masz rację ale to bardziej rozcieranie itp , prawdziwy tapping to na instrumencie, sychro prawej dloni z lewą , generalnie wyższa szkoła jazdy , top technika, a biedronka w modelarstwie to ultra przedszkole przy tym Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Wiedziałem, że wstawi coś, kto napisał tapping ::) haaha Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 2 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Wiedziałem, że wstawi coś, kto napisał tapping ::) haaha Trzeba dbać o polszczyznę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Września 2022 Autor Share Napisano 18 Września 2022 Podwozie skompletowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Goń tego bolszewika!!!!Całkiem przyzwoicie wychodzi Ci ten RPM!!!! Biedronka- 10 minuta 35 sekunda: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Września 2022 Autor Share Napisano 18 Września 2022 Ford stanął na kołach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Biedronkowanie: podejście Nr.1 Paletka kolorów - nadmiar oleju ładnie wsiąkł w papier Biedronkowanie nałożone na model testowy. Teraz zabawa z benzynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 (edytowane) A po potraktowaniu pędzlem zanużonym w benzynie uzyskałem taki ledwo widoczny efekt. No nie wiem... Coś zbyt kolorowe wyszło. Chyba zostanę przy czarnej/brązowej farbie i sproszkowanych pastelach jako kurz... Jest jeszcze jedna kwestia. Otóż: Czy karabin był w kamuflażu, czy też nie? A może to tylko osłona w kamo? Z kamo (na osłonie karabinu???) Bez kamo na karabinie Również bez kamo Bez kamo i płyty pancernej zaraz za karabinem. Mam już mętlik w głowie Edytowane 19 Września 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Kamuflaż był tylko na pancernej osłonie chłodnicy karabinu maszynowego zblokowanej z osłoną otworu w wieżyczce. Podczas działań w 1920 roku te osłony pancerne nie były stosowane gdyż ograniczały kąt podniesienia km. Sama chłodnica karabinu maszynowego nie miała kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 20 Września 2022 Autor Share Napisano 20 Września 2022 47 minut temu, Witek Cisłak napisał: Kamuflaż był tylko na pancernej osłonie chłodnicy karabinu maszynowego zblokowanej z osłoną otworu w wieżyczce. Podczas działań w 1920 roku te osłony pancerne nie były stosowane gdyż ograniczały kąt podniesienia km. Sama chłodnica karabinu maszynowego nie miała kamuflażu. Dzięki za info. W takim razie karabin będzie pomalowany gunmetalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 Na układ wydechowy naniosłem trochę proszku Iron Oxide firmy Humbrol, żeby wyglądał na dość zużyty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 (edytowane) Model ukończony. Teraz przydałoby się go jakoś ubrudzić. Chyba przybrudzę mu tylko koła sproszkowaną pastelą. Nie wiem tylko, czy biedronkować kadłub, czy nie pokryć go czarną olejną, albo tylko przykurzyć pastelą... Edytowane 21 Września 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 (edytowane) Wash zdecydowanie się przyda. Ale przedtem lakier błyszczący. Edytowane 21 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Września 2022 Autor Share Napisano 21 Września 2022 37 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Wash zdecydowanie się przyda. Ale przedtem lakier błyszczący. Potraktowałem go Sidoluxem do paneli. Myślałem, że widać, że trochę się błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi