kowal76 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Malowanie ukończone. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Bardzo mi się podoba Jakich farb użyłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) 8 minut temu, Juffre napisał: Bardzo mi się podoba Jakich farb użyłeś? Wszystko Gunze. Na dole H 1, góra H 315, H 12, C 8 mieszane z H 12 i clear orange oraz blue tam przy dyszach. Edytowane 4 Czerwca 2022 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Świetna robota, podoba się bardzo. A teraz najlepsze przed tobą, czyli pierdyliard napisów eksploatacyjnych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 Dziękuję i cieszę się że się podoba. Co do kalek, to jestem lekko przerażony tymi napisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Ładniusi czekam na kalki i wash który wyciągnie detal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Mi też się podoba. Fajnie wyszło malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Czas na kalkomanie. Pewnie trochę to potrwa, a zacząłem od zbiornika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Dzisiaj kładłem napisy eksploatacyjne. Myślę że około 70 % położone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Też zawsze odznaczam na instrukcji co położone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 Ułatwia sprawę. Ja sobie jeszcze wycinam wszystkie napisy na mniejsze arkusze i lecę po kolei :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Nie lubię tego etapu prac Zabiera mnóstwo czasu choć trzeba przyznać, że duża ilość tych napisów ładnie się później prezentuje. Ile Ci to mniej więcej czasu zajęło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Juffre napisał: Nie lubię tego etapu prac Zabiera mnóstwo czasu choć trzeba przyznać, że duża ilość tych napisów ładnie się później prezentuje. Ile Ci to mniej więcej czasu zajęło? Od 15 do 18;30. Zbiornik rano zrobiłem, ale tam tylko dwie kalki. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Teraz, kowal76 napisał: Od 15 do 18;30 Projekty w 1/48 wymagają mnóstwa pracy Fajnie, że już bliżej niż dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Napisy i oznaczenia już wszystkie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 No, zaczyna wyglądać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 W dniu wczorajszym przez przypadek wyrzuciłem kalki do śmieci z jakimś godłem. Są zaznaczone na skanie instrukcji. Może ktoś posiada takowy zestaw i zrobił w innym malowaniu, a inne kalki pozostały ?. Chętnie odkupię jak co. Jednak na jednym ze zdjęc tej maszyny nie ma tego godła, więc może będzie dobrze bez niego ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) 42 minuty temu, kowal76 napisał: Jednak na jednym ze zdjęc tej maszyny nie ma tego godła, więc może będzie dobrze bez niego ? Dla mnie fotka konkretnego egzemplarza to absolutny archetyp. Może to coś pojawiło się wcześniej albo później, ale masz zdjęcie gdzie tego czegoś nie widać, więc tak też było i rób jak na zdjęciu. Jesteś całkowicie rozgrzeszony . Edytowane 8 Czerwca 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Kalki wszystkie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Świetnie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Super robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2022 Bez przesady, aź tak super nie jest, ale dziękuję bardzo. Fajne są te maszyny USA i aż dziwne, że wcześniej ich nie robiłem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Po prostu bardzo ładnie Ci wyszedł Myślałeś już jakiego koloru washa użyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 8 Czerwca 2022 Share Napisano 8 Czerwca 2022 Bardzo ładnie wygląda. Szkoda, że to godło "zgubiłeś". Na owiewkach są nazwiska załogi. Z godłem masz kalki z Cunningham'em, a to zdjęcie bez godła ma chyba jakieś inne (może źle widzę). Sprawdź to i/lub zaczekaj z naklejaniem tych kalek, zawsze jest nadzieja, że ktoś się odezwie z tym nieszczęsnym godłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi