chudyhunter Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Siemanko. Prezentowany tutaj model Grafa ukończyłem właściwie 3 lata temu. Dopiero jakieś 3 tygodnie temu wykonałem samoloty, olinowanie i wodę tak, by w końcu zakończyć temat budowy modelu. Początkowo lotniskowiec miał znaleźć się na dioramie w Szczecinie, ale w związku z tym, że wykonałem go w fikcyjnym malowaniu z gry World of Warships postanowiłem, że tego dam na wodę, a w Szczecinie umieszczę Grafa takiego, jaki był naprawdę. Do budowy modelu użyłem uniwersalnych relingów Eduarda, a resztę skromnych blaszek sam zaprojektowałem. Tak jak wspomniałem na początku model został praktycznie ukończony 3 lata temu i zdaję sobie sprawę, że można było go zrobić lepiej, przynajmniej teraz, bo wtedy wyszedł jak widać Zapraszam do galerii 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Piękny! A jako Szczecinianin czekam na tego właściwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Jako żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Chudy: wymiatasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Warto było czekać, na te piękne czasy. By na własne oczy - cuda te zobaczyć. Kawał dobrej roboty, jak zawsze zresztą. Edytowane 1 Maja 2022 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Stoły na Paprykarzu - zapewnione. Z niecierpliwością oczekuję zobaczenia na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Maja 2022 Autor Share Napisano 1 Maja 2022 Dzięki Panowie 15 minut temu, Marcin M. napisał: Stoły na Paprykarzu - zapewnione. Z niecierpliwością oczekuję zobaczenia na żywo. Mam nadzieję Marcinie, że się wyrobię. Niby jeszcze sporo czasu, ale tak naprawdę nie za wiele. Będę zagęszczać ruchy i mam wielką nadzieję, że uda mi się do Was wybrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Pięknie się prezentuje, aż miło popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 Maładiec, ta kich ludzi nam CZeba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Jak zwykle wymiatasz konkurencję Gratki Edytowane 2 Maja 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 Dzięki wszystkim za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Lubię się przyp... do modeli ale tutaj nawet nie ma do czego Świetna robota. Wzór do naśladowania. Będę obserwował twoje kolejne prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 12 minut temu, cloner16 napisał: Lubię się przyp... do modeli ale tutaj nawet nie ma do czego Świetna robota. Wzór do naśladowania. Będę obserwował twoje kolejne prace! Hahaha dzięki za miłe słowa Widzisz, w związku z tym, że sam robilem ten model i to w dodatku 3 lata temu, to mi raczej jest ciężko znaleźć coś do czego mógłbym się nie przyczepić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 (edytowane) W dniu 3.05.2022 o 12:30, chudyhunter napisał: znaleźć coś do czego mógłbym się nie przyczepić Zawsze coś się znajdzie. Wszystko zależy jak duże szkło powiększające się użyje. A na poważnie to piękny model w mistrzowskim wykonaniu. Takie rzeczy zawsze się chętnie ogląda. Do Szczecina trochę mam daleko. Jakieś plany w okolicach Wrocławia? No i gratuluję fotki tygodnia. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 5 Maja 2022 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Maja 2022 Autor Share Napisano 5 Maja 2022 5 godzin temu, Endrju napisał: Zawsze coś się znajdzie. Wszystko zależy jak duże szkło powiększające się użyje. A na poważnie to piękny model w mistrzowskim wykonaniu. Takie rzeczy zawsze się chętnie ogląda. Do Szczecina trochę mam daleko. Jakieś plany w okolicach Wrocławia? No i gratuluję fotki tygodnia. Pozdrawiam. Andrzej. Dziękuję za miłe słowa Niestety w tym roku raczej nie uda mi się zawitać na południu, ale w przyszłym roku może uda mi się pojawić w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Czy to ten którego można było w Olsztynie na wystawie oglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 5 minut temu, jonathan napisał: Czy to ten którego można było w Olsztynie na wystawie oglądać? Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Wiec chylę czoła przed kunsztem. Piękny model. Jak nie jestem fanem marynistyki, tak ten oto model przykuł mą uwagę na dłuższa chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 23 minuty temu, jonathan napisał: Wiec chylę czoła przed kunsztem. Piękny model. Jak nie jestem fanem marynistyki, tak ten oto model przykuł mą uwagę na dłuższa chwilę Dziękuję i doceniam zwłaszcza, że miałeś możliwość zobaczyć go na własne oczy i masz porównanie ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) 4 minuty temu, chudyhunter napisał: Dziękuję i doceniam zwłaszcza, że miałeś możliwość zobaczyć go na własne oczy i masz porównanie ze zdjęciami Na tyle na ile gablotka pozwolila... Edytowane 6 Maja 2022 przez jonathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 Niestety gabloty bardzo utrudniają, a czasem wręcz uniemożliwiają wykonanie zdjęć modeli. Jednak na takich imprezach uważam to za obowiązkowy dodatek. Po jednym dniu na takiej wystawie na modelu zbiera się naprawdę sporo kurzu, co widać na gablocie na drugi dzień. Usunięcie go z modelu w tej skali, czy wody byłoby dość problematyczne o ile nawet niemożliwe bez wyrządzenia szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 No i chroni przed łapkami dzieci... Co poczuł mój KV Ale musze podpytać. Oznaczenia na samolotach to kalki? Jeżeli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 7 minut temu, jonathan napisał: No i chroni przed łapkami dzieci... Co poczuł mój KV O tym to już nawet nie chciałem wspominać Nie wiem jakbym zareagował na taki np. ułamany maszt z olinowaniem ... 8 minut temu, jonathan napisał: Oznaczenia na samolotach to kalki? Jeżeli tak to jakie? Oznaczenia na samolotach, to Trumpeterowe kalki dołączone do modelu Grafa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi