Bengal Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Cześć, już troszkę się zbierałem by rozpocząć ten warsztat brakowało czasu i delikatnej mobilizacji. Czasu dalej brak ale warsztat @Grzegorz Grabowski oraz delikatne zakupy na forum ( @bulik58 @piotrkur) zmobilizowały mnie na tyle by kończyć rozpoczęte projekty 109tek i otworzyć ten projekt Nie ukrywam, że będę liczył na waszą pomoc, prócz jednej Merkavy 1 kompletnie nic nie wiem o IDF Tamta wyszła jak wyszła czas by po paru latach pokazać progres i zrobić coś fajnego lub zaliczyć klapę, sami kiedyś ocenicie Na pewno będę korzystał z warsztatu o "Rydwanie Wilków" tutaj nie ma co się oszukiwać No dobra tyle wstępem, zabieram się za koła i gromadzę dalej dodatki Do zobaczenia ponownie niedługo No i zdjęcia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 No Panie, nazbierałeś tego troszkę. Będę pilnie obserwował, jak powstaje model drugiego po Merkavie 2D, najładnieszgo czołgu na świecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) Już mnie boli składanie przedniego pancerza... Później to już z górki.... "Popatrzem" i powodzenia Jeszcze dwa komplety sprężyn, lufy i tona blach i będzie na bogato Edytowane 3 Maja 2022 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Podglądywuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Poszalałeś z zakupami..powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Jakby dodatki do waloryzacji modeli sprzedawali na wagę to jest tego na pewno ponad dwa kilo. Dużo żelaza i żywicy. Generał Jisra’el Tal jest z Ciebie dumny !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 (edytowane) Moje podwozie spakowane, czeka już ze dwa lata... Edytowane 3 Maja 2022 przez Dorotka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 3 godziny temu, Dorotka napisał: Już mnie boli składanie przedniego pancerza... Później to już z górki.... "Popatrzem" i powodzenia Jeszcze dwa komplety sprężyn, lufy i tona blach i będzie na bogato Nie ma to jak zachęcić kolegę, do budowy modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 20:16, Dorotka napisał: Jeszcze dwa komplety sprężyn, lufy i tona blach i będzie na bogato skąd wiedziałeś ? Powoli coś się rusza już nie tak dużo wolnego czasu jak kiedyś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 4 minuty temu, Bengal napisał: skąd wiedziałeś ? Z autopsji... Ale lufę to trzeba było brać z Magic Models, bo ta nie spełnia kryteriów szaleństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 2 minuty temu, Dorotka napisał: Z autopsji... Ale lufę to trzeba było brać z Magic Models, bo ta nie spełnia kryteriów szaleństwa... czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Teraz, Bengal napisał: czemu? Bo jest zbyt prosta w składaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 Czy zawsze musimy sobie utrudniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 4 minuty temu, Bengal napisał: Czy zawsze musimy sobie utrudniać? Zależy jakiego efektu oczekujemy, a tu liczba dodatków świadczy o tym, że ma być na poważnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Maja 2022 Autor Share Napisano 7 Maja 2022 Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 13 minut temu, Bengal napisał: Zobaczymy co z tego wyjdzie A co z osłonami? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Bengal -widzę że wśród dodatków masz "Droida ". Niestety na trójkach go nie montowano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) W dniu 7.05.2022 o 23:17, Dorotka napisał: A co z osłonami? Raczej Jacku odpuszczę tym razem jeszcze będzie czas na taki masochizm W dniu 8.05.2022 o 00:46, jo napisał: Bengal -widzę że wśród dodatków masz "Droida ". Niestety na trójkach go nie montowano . @jo dzięki nie wiem czy to dobrze czy nie szkoda teraz mi się zrobiłem, że go nie będzie ruszyłem z sprężynami, łatwo nie jest Edytowane 13 Maja 2022 przez Bengal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 uuuu Panie.... w tym szaleństwie jest metoda to chyba zwiększyłeś wartość zestawu bazowego x6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) Ale ten "daszek" z przodu powinien być zagięty, no i brak samego "trzpienia" amortyzatora.... Nomen omen podmianka tego elementu na metalowy nie ma większego sensu Edytowane 13 Maja 2022 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 14 minut temu, Dorotka napisał: Ale ten "daszek" z przodu powinien być zagięty, no i brak samego "trzpienia" amortyzatora.... Nomen omen podmianka tego elementu na metalowy nie ma większego sensu Daszek z przodu nie jest zagięty ale lekko będzie Możesz rozwinąć brak samego trzpienia? Co masz dokładniej na myśli? Podmianka nie ma ale jeszcze nie chciałem ciąć zestawowego jak z blaszką nie wyjdzie (a blaszka będzie miała tylko jedną płaszczyznę styku) to zawsze zostaje zestawowy ale jak go utknę to już mogę być w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 Szacun i brawo za dokładność szczegółów, ale elementy zawieszenia i tak znikną pod bocznymi fartuchami. Do tego dojdzie jeszcze pewnie kurz i suche błoto. Sprężyna wyszła genialnie jak na motorowerze marki KOMAR !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) Z tej blachy zrobisz najwyżej to co daje producent plastiku. Daszek (ta przednia cześć) ma być zagięty całkowicie do tyłu nie "lekko". W obydwu sprężynach musi być zamontowany trzpień amortyzatora (ten miedziany w środku)... Edytowane 13 Maja 2022 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Maja 2022 Autor Share Napisano 13 Maja 2022 Trzpień jest zamontowany, za długi muszę go troszkę skrócić i blaszek okrągłych nie ma (będą). 36 minut temu, Dorotka napisał: Z tej blachy zrobisz najwyżej to co daje producent plastiku. Daszek (ta przednia cześć) ma być zagięty całkowicie do tyłu nie "lekko". przepraszam, dalej nie kumam mam takie zdjęcie z neta masz na myśli daszek 1 czy 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 1 i 2. Ten element w oryginale jest pełny. Zobacz tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi