Tap-chan Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 34 minuty temu, bulik58 napisał: rownierz ten pojazd nie ma IFF i przynaleznosc udalo mi sie ustalic tylko dzieki mundurom obslugi.. i tej fladze Po naszywce "totenkopf" widać To prawda, nie zawsze mają oznaczenia, ja napisałem co zbiór małych rzeczy mi sugeruje, ciężko rozpoznać rosyjskie błoto od ukraińskiego. Wydaje mi się też, że tego nie przepuściła by rosyjska propaganda, telegramy pokazywały by, że "nowe, ulepszone BMP z rozwiązaniami z Armaty trafiają na front". Prędzej byłoby jak z Terminatorami, że trafiają do propagandowych wstawek, ale nie na front. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 Dwa ostatnie foty to ten sam wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 O widzę że te same foty trafiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Grudnia 2022 Share Napisano 18 Grudnia 2022 12 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Przemarsz gdzieś w Ukrainie są to screny z filmu. Pojazdy są 4 Fajny z modelarskiego punktu widzenia temat. Ciekawe czy to zwykła prowokacja czy jakiś fan militariów/modelarz w załodze. Do tego wygląda jakby oryginalnych farb użyli Co to za pojazd jest? Bo ja się na nowoczesnych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 Pojazd jest zdobyczny więc jest na nim kamo wroga jak jest sprawny to robią przegląd i dalej wio do akcji . Czytałem że nanoszenie oznaczeń z okresu II wojny światowej Ukraińcy robią celowo ponoć tak oznaczonych jednostek ruscy boją się najbardziej. Prawdopodobnie pojazdy należą do Azova . 10 godzin temu, Lipa napisał: Fajny z modelarskiego punktu widzenia temat. Ciekawe czy to zwykła prowokacja czy jakiś fan militariów/modelarz w załodze. Do tego wygląda jakby oryginalnych farb użyli Co to za pojazd jest? Bo ja się na nowoczesnych nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 Humvee jako ruchome stanowisko wyżutni P Panc. Film z którego są screeny kończy się trafieniem w pojazd FR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 Czołg jako holownik do działa wyglada na zdobyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Terminator na froncie zostal nagrany na poczatku grudnia niedaleko Kreminny, ale z filmiku nie da sie powiedziec, czy faktycznie bral udzial w dzialaniach bojowych czy tylko strzelal na potrzeby propagandowe: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 W dniu 16.12.2022 o 15:46, bulik58 napisał: co to za wynalazek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 (edytowane) https://www.kmweg.de/systeme-produkte/radfahrzeuge/artillerie/rch-155/ Edytowane 19 Grudnia 2022 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 Ja czytałem że ponoć wunderwaffe się nie za bardzo sprawdza narzekają sami użytkownicy więc kręcą propagandowe filmy że niby z czymś walczy. 7 godzin temu, bulik58 napisał: Wedlug niektorych komentarzy rosyjskich komentatorow biora udzial w boju i siac strach i zniszczenia wsrod wojsk Ukr. Ale jak to bywa strach ma wielkie oczy i nie widzialem zadnego filmiku ktory by to potwierdzil. Sa tylko fotki ktore maja sugerowac ich udzial, ale wiadomym jest iz czesto fotki sluza do promowania a nie potwierdzania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 Kilka wozów sił UA Humvee może działać w okolicach Bachmutu bo tam nadal mega błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Terminatory są na wyposażeniu Kazachstanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 Nawet gdyby to bylo wunderwaffe, to te kilka(nascie) sztuk Rosja ma na wyposazeniu nie zrobi wiekszego wrazenia na Ukraincach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 6 hours ago, bulik58 said: Bloto, wszedzie bloto Masakra, nie dziwne ze caly front stanal w miejscu. Tak na marginesie, ten user na reddicie u/Crewserved4Days regularnie publikuje ciekawe filmiki, wliczajac jeden na ktorym jego hmmwve wjechal na mine. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 A cholera wie, różne zdjęcia i filmy widziałem, nie zawsze się leje, zwłaszcza po deszczach. Jak manekiny to spoko. Tutaj T-64 vs 2 kornety. 5_6127378181889459702.MP4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2022 8 godzin temu, bulik58 napisał: Bloto, wszedzie bloto IMR combat engineering vehicle recovering my hmmwv twice. Dokładnie błoto wszędzie błoto. Na fotce AK używany na froncie plus kilka fotek z okopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 20 Grudnia 2022 Share Napisano 20 Grudnia 2022 27 minut temu, bulik58 napisał: czyli False alarm Nie zawsze ogląda się na ekranie telewizora, czasem jest to ekran telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 Ciekawi mnie jedna rzecz Rosjanie często pokazują fotki i filmy na których ciągają swój sprzęt na ,,sznurku" często sprzęt nie wszedł do boju taka fota dla przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 MTLB UA prawdopodobnie foto z Bachmutu Humwee opisany jako SOF w Bachmucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 M 113 i SOFUA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2022 Tez uważam że pokazują fotki stare bo brak sukcesów w zeszłym tygodniu zatakowali ukraińskie pozycje. Udało się je im zdobyć dużo chłopaków zginęło. Ruscy cieszyli się zdobyczą 2 dni kontruderzeni wypchelo Ruskich tak daleko że utracili swoje pozycje które zdobywali 3 miesiące 12 godzin temu, bulik58 napisał: To co mieli przygotowane do parady w Kijowie to albo wala sie jako zlom po polach albo zmienilo wlasciciela.Teraz zbieraja czesto wszystko co sie da , przykladem cywilne auta , sprzet ktory nie raz powinien stac juz w museum albo na zlomie. Kolejna rzecz jaka pokazuje sie dosc czesto w ostatnim czasie - to jest fotki wojska i sprzetu z wiosny, lata , chyba z powodu braku sukcesow. Czyzby juz wiosna zawitala na Ukraine. co to za pojazdy? nie tylko wieze czolgowe potrafia latac , kompletny dach BMP-1 z wieza rownierz francuskie MLRS-y HMMWV wyciagany z blota. t.me/Ukr_G_M/12661 t.me/operativnoZSU/… twitter.com/i/web/status/1… https://t.co/sFlLYscoob A teraz coś z tematu 2 x Maxim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 14 godzin temu, bulik58 napisał: co to za pojazdy? Pierwszy pojazd ze zdjęcia, to Z-STS ACHMAT, drugi zaś, to AMN-590951 WPK-URAL. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2022 Na pewno coś FR produkuje ale jak z jakością. Ostatnio WOW mówił że zabrali strażaków w kamasze dla tego maja tyle poważnych pożarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi