mysiek13 Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 Sprawdzę swojego w weekend, na zgodność z planami /zdjęciami bo przyznam że tak daleko nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 10 godzin temu, mysiek13 napisał: Sprawdzę swojego w weekend, na zgodność z planami /zdjęciami bo przyznam że tak daleko nie jestem... Wygląda u mnie to tak. Mimo spłaszczonych kół. Widać prześwit między kołami a dolną krawędzią kadłuba, a także jej "uciekanie do góry". Przemyślałem sprawę i będę skracał golenie. Nie mogę na to patrzeć. Może być jeszcze tak, że coś źle zmontowałem, ale prawdę mówiąc, to mało prawdopodobne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) Wg mnie, jest ok @socjo1 dodasz silniki i siądzie jak trzeba . Teraz to on jest za "letki" na doopę Edytowane 3 Listopada 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 21 minut temu, abtb napisał: Teraz to on jest za "letki" na doopę Właśnie ja o tym Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 1 godzinę temu, socjo1 napisał: Wygląda u mnie to tak. Mimo spłaszczonych kół. Widać prześwit między kołami a dolną krawędzią kadłuba, a także jej "uciekanie do góry". Przemyślałem sprawę i będę skracał golenie. Nie mogę na to patrzeć. Może być jeszcze tak, że coś źle zmontowałem, ale prawdę mówiąc, to mało prawdopodobne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) 13 minut temu, socjo1 napisał: Właśnie ja o tym Patrząc na powyższe zdjęcie zapodane przez @boberm1 i inne dostępne w necie, to jak nic będzie trza ciachnąć goleń. Michał - czeska piłka w dłoń i ...............eliminujesz z długości tak na oko 1,5mm. Góra opony powinna się chyba pokrywać z linią dołu silnika Może i ja dzisiaj swojego ICM-a postawię na koła - ciekawe jak to Ukraińcom wyszło Edytowane 3 Listopada 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) Z tym że przedstawione powyżej zdjęcie poziomowane jest do samolotu a nie płaszczyzny płyty postojowej, stąd wrażenie że samolot na zdjęciu "leci" na nos. W modelach MiGów-29 producenci wykonują amortyzatory podwozia głównego w pozycji rozprężonej, gdzie samolot w pełni zatankowany itp powinien "siadać" na "ogon" Należałoby skrócić amortyzatory Edytowane 3 Listopada 2022 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) 15 minut temu, Tazman79 napisał: W modelach MiGów-29 producenci wykonują amortyzatory podwozia głównego w pozycji rozluźnionej, gdzie samolot w pełni zatankowany itp powinien "siadać" na "ogon" Należałoby skrócić amortyzatory Co do zasady, masz rację. Niestety, taki kozak to nie jestem, żeby skracać amortyzatory teraz, kiedy sklejone jest podwozie i wklejone koła. Plan mój zdradził już @abtb - odpiłuję goleń czeską piłką albo z Hasegawy, skrócę, pewnie też nawiercę i wkleję w środek igły lekarskie dla wzmocnienia. I tak emocji bedzie moc Edytowane 3 Listopada 2022 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 37 minut temu, socjo1 napisał: odpiłuję goleń czeską piłką 37 minut temu, socjo1 napisał: taki kozak to nie jestem, żeby skracać amortyzatory teraz Oj, nie bądź pan "miękiszon" Ja to widzę (nie wiem czy dobrze ale chyba dobrze) że od strony "silnikowej" da się ciachnąć na połączeniu amortyzator - goleń. Odcinasz, potem odcinasz 1mm goleni, nawiercasz otwór o średnicy amora w goleni i wklejasz amora. I masz dwa wróble - krótszą goleń i " sprężonego" amora. Ale jak się nie da to się nie da - zawsze można zwalić na ceny węgla lub ewentualnie wytłumaczyć się szczerbatą piłą 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Po stu latach przerwy spowodowanej różnymi perypetiami życiowymi (delegacje, rozwód czy remont pokoju-teraz dzielonego że starszym potomkiem, stąd mocno NBA) wracam wreszcie z zaświatów do Miga, dziś trochę łosia i chwalę się pokojem, bo sam wyremontowałem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 To ja w sprawie tej przestrzeni nad regałem. Proponuję, żebyś tam zamontował maskownicę, żeby się kurz nie zbierał. No chyba, że to miejsce na zbieranie pudeł z modelami 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) 6 godzin temu, mysiek13 napisał: Po stu latach przerwy spowodowanej różnymi perypetiami życiowymi (delegacje, rozwód czy remont pokoju-teraz dzielonego że starszym potomkiem, stąd mocno NBA) wracam wreszcie z zaświatów do Miga, dziś trochę łosia i chwalę się pokojem, bo sam wyremontowałem Fajnie, że działasz dalej. Jeśli się tylko ma możliwość, to nasze (różne) hobby w trudnych zakrętach życiowych pomagają złapać równowagę i dystans. Trzymam kciuki za postępy, tym bardziej, że Twój model był jednym z tych, które zainspirowały mnie do zrobienia mojego ukraińskiego "pixela". Michał PS. Pokój - petarda, także energetyczna Edytowane 5 Lutego 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 Zrobione w większości washe, trochę wnętrza i początek kalek...teraz napisy eksploatacyjne, wnęki podwozia i lakier na kalki... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Bardzo fajnie się prezentuje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko1971 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Witam, fajny migacz. Mam pytanie, czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z szachownicami na naszych migach? Raz są malowane tak, jak masz na Swoim modelu a raz odwrotnie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 19 minut temu, Jacko1971 napisał: o co chodzi z szachownicami na naszych migach? Poczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Szachownica_lotnicza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Lutego 2023 Autor Share Napisano 14 Lutego 2023 10 godzin temu, Jacko1971 napisał: Witam, fajny migacz. Mam pytanie, czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z szachownicami na naszych migach? Raz są malowane tak, jak masz na Swoim modelu a raz odwrotnie... Pozdrawiam. Dwa razy sprawdzałem z Polish Wings, bo instrukcji Techmodu nie do końca dowierzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Godzinę temu, mysiek13 napisał: Dwa razy sprawdzałem z Polish Wings Dokładnie. To najpewniejszy ze sposobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko1971 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Dzięki, teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 Wczoraj turniej w basket, a dzis spokojne niedzielne midelowanie przy podcascie Wojenne Historie . A ja teraz walczę z całkiem dobrze zdetalowanym podwoziem 29... zaraz będzie szara baza i potem przewody na stalowy, gun metal , gumowy itd... A kiedy będzie schło to jeszcze trochę sobie pokalkuję... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Świetna robota. Niby parę drucików, ale daje to bardzo dużo w odbiorze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Godzinę temu, mysiek13 napisał: midelowanie przy podcascie Wojenne Historie . Oooo, bardzo słusznie! Wszystkim serdecznie polecam i ja, Norbert to fachura i opowiada ciekawie. Co równie ważne - opowiada ładnie i swym opowiadaniem nie obraża rodzimego języka (co nie jest skądinąd takie znów powszechne). https://www.youtube.com/@podcastwojennehistorie1101 Cytat A ja teraz walczę z całkiem dobrze zdetalowanym podwoziem 29... A zrobiłeś amputo goleni głównych, czy zad będzie zadarty w pozycji godowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Marca 2023 Autor Share Napisano 10 Marca 2023 (edytowane) Powoli MIG dochodzi, telefon mam inny i robi dziwnie zdjęcia, nie umiem wyłączyć opcji w ruchu i wybaczcie fotki...kalki nałożone i poszedł delikatny matowy warnish...oczywiście oderwałem pitota i będę musiał naprawiać i pomalować cały nos będą poprawki co wylazło na makro Edytowane 13 Marca 2023 przez mysiek13 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Marca 2023 Autor Share Napisano 10 Marca 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Marca 2023 Autor Share Napisano 10 Marca 2023 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi