Skocz do zawartości

IJN Mikasa 1:200 Merit

mikemc

Rekomendowane odpowiedzi

Śruby jak zwykle na odwrót, to już chyba taka nowa świecka tradycja co? No ale z jakiej to przyczyny glony ominęły c SC kadłuba zaraz pod linią wodną? Nie odpowiadał im brak szkół w okolicy? :haha:

Śruby podmienie. Na swoją obronę mogę dodać że szukałem jakiś zdjęć. Nic nie znalazłem więc dałem jak instrukcja sugerowała.

9 godzin temu, mikemc napisał:

Śruby podmienie. Na swoją obronę mogę dodać że szukałem jakiś zdjęć. Nic nie znalazłem więc dałem jak instrukcja sugerowała.

Patrząc od tyłu kręcą się lewa w lewo prawa w prawo a nie od lewego do prawego:haha::piwo:

Może i glony coś tam ominęły, ale spokojnie zamiast telewizora może go stawiać w salonie.

Piękny.

Te czarne preszejdy też sa takie dość passe. Nie to żebym miał coś przeciwko cieniowankom czy innym SCHEMATYCZNOŚCIOM, ale robi się je po to żeby osiągnąć jakiś efekt, albo coś konkretnie podkreślić, a nie dlatego że można :szczerbol:

O nagniotach na wręgach tez kiedyś już w jej przypadku dyskutowaliśmy. Jestem na NIE, Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł :haha:

Na Twoim miejscu, nie traktowałbym mojej wypowiedzi zbyt poważnie, ot taki zaczyn dla procesów myślowych przy okazji kolejnego statka.

Edytowane przez Szydercza Gała

2 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Te czarne preszejdy też sa takie dość passe. Nie to żebym miał coś przeciwko cieniowankom czy innym SCHEMATYCZNOŚCIOM, ale robi się je po to żeby osiągnąć jakiś efekt, albo coś konkretnie podkreślić, a nie dlatego że można :szczerbol:

O nagniotach na wręgach tez kiedyś już w jej przypadku dyskutowaliśmy. Jestem na NIE, Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł :haha:

Na Twoim miejscu, nie traktowałbym mojej wypowiedzi zbyt powarznie, ot taki zaczyn dla procesów myślowych przy okazji kolejnego statka.

Nie ma sprawy. Wstawiłem fotki by każdy mógł się wypowiedzieć. Dzięki za opinię. Pozdrawiam.

22 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł

Na telewizorze? Na plazmę się nie zmieści, chyba że Rubin.

W modelarstwie, jak w każdej dziedzinie sztuki, funkcjonują różne konwencje przedstawiania rzeczywistości. W modelarstwie okrętowym od konwencji „Navigowej” gdzie na modelu będzie się maksymalnie wiernie odtwarzać detale ale będzie on przy tym pozbawiony weteringu (zasady obowiązujące w konkursach są dokładnie skodyfikowane przez World Organisation for Modelshipbuilding and Modelshipsport), aż po właśnie taką konwencję jaką prezentuje ta praca. I jednym będzie się to od strony estetycznej podobać a innym nie. Będzie to tylko sprawą gustu. Tak samo modele utrzymane w konwencji Naviga będą dla jednych „zabawkowe” itp. a dla innych w swój sposób wartościowe.

Z mojej strony duży plus za konsekwencję w realizacji jednolitej stylistyki, wymagającej dużego nakładu pracy, a przede wszystkim wysokich umiejętności. Udało się utrzymać w niej cały model co był na pewno niełatwe i to świadczy o klasie Autora.

• Like 2

• 2 weeks later...