mikemc Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Witam Pozdrawiam 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Dałeś czadu piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Ożesz Ty.... Piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Śruby jak zwykle na odwrót, to już chyba taka nowa świecka tradycja co? No ale z jakiej to przyczyny glony ominęły c SC kadłuba zaraz pod linią wodną? Nie odpowiadał im brak szkół w okolicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted May 23, 2022 Author Share Posted May 23, 2022 Śruby podmienie. Na swoją obronę mogę dodać że szukałem jakiś zdjęć. Nic nie znalazłem więc dałem jak instrukcja sugerowała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 9 godzin temu, mikemc napisał: Śruby podmienie. Na swoją obronę mogę dodać że szukałem jakiś zdjęć. Nic nie znalazłem więc dałem jak instrukcja sugerowała. Patrząc od tyłu kręcą się lewa w lewo prawa w prawo a nie od lewego do prawego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Może i glony coś tam ominęły, ale spokojnie zamiast telewizora może go stawiać w salonie. Piękny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 mocno styrana ale podoba mi się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 (edited) Te czarne preszejdy też sa takie dość passe. Nie to żebym miał coś przeciwko cieniowankom czy innym SCHEMATYCZNOŚCIOM, ale robi się je po to żeby osiągnąć jakiś efekt, albo coś konkretnie podkreślić, a nie dlatego że można O nagniotach na wręgach tez kiedyś już w jej przypadku dyskutowaliśmy. Jestem na NIE, Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł Na Twoim miejscu, nie traktowałbym mojej wypowiedzi zbyt poważnie, ot taki zaczyn dla procesów myślowych przy okazji kolejnego statka. Edited May 23, 2022 by Szydercza Gała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted May 23, 2022 Author Share Posted May 23, 2022 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Te czarne preszejdy też sa takie dość passe. Nie to żebym miał coś przeciwko cieniowankom czy innym SCHEMATYCZNOŚCIOM, ale robi się je po to żeby osiągnąć jakiś efekt, albo coś konkretnie podkreślić, a nie dlatego że można O nagniotach na wręgach tez kiedyś już w jej przypadku dyskutowaliśmy. Jestem na NIE, Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł Na Twoim miejscu, nie traktowałbym mojej wypowiedzi zbyt powarznie, ot taki zaczyn dla procesów myślowych przy okazji kolejnego statka. Nie ma sprawy. Wstawiłem fotki by każdy mógł się wypowiedzieć. Dzięki za opinię. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Nie przemawia do mnie to malowanie, jakoś dziwnie wygląda, tak nie bardzo wiadomo, jaki efekt przedstawia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 22 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Do postawienia na telewizorze u kogoś kto nie ma pojęcia, jak znalazł Na telewizorze? Na plazmę się nie zmieści, chyba że Rubin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 (edited) Ja się na okrętach nie znam. Mi się podoba. Pozdrawiam. Andrzej. Edited May 27, 2022 by Endrju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 30, 2022 Share Posted May 30, 2022 I fotka tygodnia w kieszeni. Gratki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 Majestatyczny. Cudo Model naprawdę żyje przez to malowanie i brudzenie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 W modelarstwie, jak w każdej dziedzinie sztuki, funkcjonują różne konwencje przedstawiania rzeczywistości. W modelarstwie okrętowym od konwencji „Navigowej” gdzie na modelu będzie się maksymalnie wiernie odtwarzać detale ale będzie on przy tym pozbawiony weteringu (zasady obowiązujące w konkursach są dokładnie skodyfikowane przez World Organisation for Modelshipbuilding and Modelshipsport), aż po właśnie taką konwencję jaką prezentuje ta praca. I jednym będzie się to od strony estetycznej podobać a innym nie. Będzie to tylko sprawą gustu. Tak samo modele utrzymane w konwencji Naviga będą dla jednych „zabawkowe” itp. a dla innych w swój sposób wartościowe. Z mojej strony duży plus za konsekwencję w realizacji jednolitej stylistyki, wymagającej dużego nakładu pracy, a przede wszystkim wysokich umiejętności. Udało się utrzymać w niej cały model co był na pewno niełatwe i to świadczy o klasie Autora. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted June 19, 2022 Share Posted June 19, 2022 Mnie sie podoba , wyglada jak ze starych zdjec(cz/b) , troszke przejaskrawiony ale to dodaje mu uroku, no szacun za to ze wszystko fajnie zgrane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts