bart207skw Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) Witam. Rozpoczynam kolejny warsztat. Tym razem Mig-29. Mam już jeden model zaczęty tutaj na forum, ale kto mi zabroni robić dwa modele jednocześnie. A tutaj jest inbox: https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29A-Fulcrum-Polish-Rocket.html Edytowane 27 Maja 2022 przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 (edytowane) Troszkę w nim pogrzebałem. Robię go bezpośrednio z pudła bez żadnych afremarktów i ulepszeń, trasowań linii. Nie dostałem w pudełku kalek postaci na stateczniki pionowe - ale już są do mnie wysyłane. w dolnym kadłubie wkleiłem kawałki plastiku aby nie było prześwitów na wylot. Edytowane 27 Maja 2022 przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 Po skończeniu modelu będę mieć porównanie z Migiem którego zrobiłem jakieś 3 lata temu. sam zobaczę o ile polepszył mi się warsztat modelarski. A o to ten Mig. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 A że miałem ostatnio urodziny to dostałem w prezencie parę modeli Mistercrafta - niestety innych u mnie w księgarni nie było - dobrze, że nie dostałem żadnych drugowojenych modeli. Tak więc trochę pomęczę te forum swoja produkcją modeli z MC. Nie wypada mi ich nie robić skoro były prezentem i wszyscy się pytają jak mi idzie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 Szkoda, że do tej księgarni nie dowieźli jakichś nowości w rodzaju Mi-24 Polski Husarz albo Medicopter. No chyba, że dowieźli. ale po urodzinach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 Działaj, podglądam zmagania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 W dniu 27.05.2022 o 15:15, bart207skw napisał: kto mi zabroni robić dwa modele jednocześnie Tutaj prędzej znajdziesz tych co będą zachęcać do rozpoczynania kolejnych modeli niż zabraniania 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 Super kozak taki hardcorowy. Ma to dla mnie swój urok. Pozdrawiam Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 25 minut temu, Focus napisał: Super kozak taki hardcorowy. Ma to dla mnie swój urok. Pozdrawiam Focus Właśnie coś w nim jest takiego co trudno opowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 Takie pytanie do znawców. Chciałbym zrobić go z podwieszanymi zbiornikami. Co by najlepiej pasowało i czego. Pavla mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 2 godziny temu, Floki napisał: Szkoda, że do tej księgarni nie dowieźli jakichś nowości w rodzaju Mi-24 Polski Husarz albo Medicopter. No chyba, że dowieźli. ale po urodzinach Niestety to nie poziom cenowy tej księgarni. Mam w zapasach jeszcze inne śmigła z mc: ec145, mi-4, mi-8/17. I te też tu trafia. W sumie zabawa na cały rok. Jednego modelu na bank nie skleję z mc: cobra t. Mam kilka z italki i wolę oryginał głównie ze względu na szybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 48 minut temu, bart207skw napisał: Chciałbym zrobić go z podwieszanymi zbiornikami Nasze to latają tylko ze zbiornikiem podkadłubowym. 49 minut temu, bart207skw napisał: Co by najlepiej pasowało i czego. Tej części pytania nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Nasze to latają tylko ze zbiornikiem podkadłubowym. Tej części pytania nie rozumiem... No i po temacie. Będzie bez zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Zbiornik podkadłubowy znajduje się w zestawie Trumpetera. Zapytaj, może ktoś ma do oddania. Chyba, że zrobisz "cyrkowca" z muzeum w Dęblinie... Edytowane 29 Maja 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Maja 2022 Autor Share Napisano 30 Maja 2022 Kolejne etapy dłubania. Sklejenie połówek kadłuba, obciążenie i doklejenia czubka. Na końcu ogona widać ile trzeba będzie szpachlować. Przede mną trochę szlifowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Sklejałem ten zestaw jakieś 20-25 lat temu (wychodził pod szyldem Aga/Chematic), prawdę mówiąc formy całkiem dobrze znoszą próbę czasu Pozdrawiam i powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Mam resztki takiego z zestawu AGA właśnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 W dniu 30.05.2022 o 13:05, bart207skw napisał: Kolejne etapy dłubania. Sklejenie połówek kadłuba, obciążenie i doklejenia czubka. Na końcu ogona widać ile trzeba będzie szpachlować. Przede mną trochę szlifowania. AGA Chematic miała formy firmy Aeros a to są wypraski firmy Nakotne. Podobne ale różne zestawy. Jakbyś przerył te linie na wklęsłe model zystakłaby zdecydowanie na wyglądzie. Wbrew pozorob to nie jest takie trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 01:34, Staryfajter1954 napisał: AGA Chematic miała formy firmy Aeros a to są wypraski firmy Nakotne. Wydaje mi się, że trzeba do rozróżnić na wersje jedno i dwumiejscową. Wg mnie, ale mogę się mylić AGA/Chematic miała wypraski Nakotne w wersji jednomiejscowej. Jeśli chodzi o wersje dwumiejscową to chyba teraz sprzedaje te wypraski rumuński (chyba) PARC. Przepraszam za tak dużo słowa: chyba - zresztą scalemates tez jest namieszane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 01:34, Staryfajter1954 napisał: Jakbyś przerył te linie na wklęsłe model zystakłaby zdecydowanie na wyglądzie. Wbrew pozorob to nie jest takie trudne. Może i nie trudne, ale za to pracochłonne, a to ma być model relaksacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Otrzymałem brakujące kalki z MC. Może uda się je położyć. Zrobiłem duże zbliżenie tego ja wyglądają. nie oglądajcie za dużo bo od samego patrzenia się rwą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Mały update prac weekendowych. Całość wyszlifowana, doklejone skrzydła. Teraz czas na szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Czerwca 2022 Share Napisano 6 Czerwca 2022 Bart zestaw AGA Chematic to Aeros i miał części dla jedno i dwumiejscowej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 W dniu 28.05.2022 o 22:11, Focus napisał: Super kozak taki hardcorowy. Ma to dla mnie swój urok. Pozdrawiam Focus Zgadzam się, to hardcorowy zestaw dla pawdziwych hardcorowców lubiących grzebać w takich prymitywnych zestawach... Coś dla prawdziwych Modelarskich Masochistów, dla których na Facebooku otworzyłem grupę Modelarscy Masochiści czyki modelarski scratch i samoróbki (jeśli jesteś na Facebooku to zapraszam do naszej masochostycznej grupy modelarskiej), Gdybym lubował się w ruskim sprzęcie lotniczym z prwnością zbudowałbym z tego paskudnego zestawu model i starał się wycisnąc to co wycisnąłem z F-16C z Mister Crafta :). Pierwsze co bym zrobił to ptzerył na wklęsłe linie bo są one przekoszmarne :). Nakotne poleciało z tymi liniami oj poleciało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2022 poszpachlowany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi