zaruk Napisano 30 Maja 2022 Napisano 30 Maja 2022 Ładne malowanie i ślady eksploatacji. Ja bym jednak zadbał o zaszpachlowanie miejsc łączenia połówek skrzydeł i kadłuba oraz skrzydeł z kadłubem. Cytuj
barszczo Napisano 30 Maja 2022 Napisano 30 Maja 2022 O, pamiętam ten wynalazek. Po tylu latach chyba pierwszy raz widzę go w stanie złożonym. Poza uwagami jak powyżej, podoba się . Cytuj
Helmut Napisano 1 Czerwca 2022 Napisano 1 Czerwca 2022 Lubię Włochów za te ciapy. Tobie zresztą ładnie wyszły; w tej skali mają chyba około 5 mm średnicy, co, jak sądzę, nie było łatwe w malowaniu... Jakie kolory zastosowałeś (chodzi mi o numery Giallo i Verde Mimetico)? Jedno mnie gryzie trochę, mianowicie kalki na prawym stateczniku: nie wlazły w linię pomiędzy statecznikiem a sterem i chyba ogólnie średnio się przejęły płynami do zmiękczania (jestem na to wyczulony bo sam z tym walczę...) Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 1 Czerwca 2022 Napisano 1 Czerwca 2022 9 minut temu, Helmut napisał: kalki na prawym stateczniku: nie wlazły w linię pomiędzy statecznikiem a sterem W takim miejscu dobrze jest naciąć kalkę skalpelem. Cytuj
Helmut Napisano 1 Czerwca 2022 Napisano 1 Czerwca 2022 2 godziny temu, Roland_Sebastian napisał: W takim miejscu dobrze jest naciąć kalkę skalpelem. Ale chyba przed zmiękczaniem, nie? żeby ładnie wlazła, bo inaczej może sterczeć na krawędziach? Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 1 Czerwca 2022 Napisano 1 Czerwca 2022 26 minut temu, Helmut napisał: Ale chyba przed zmiękczaniem, nie? żeby ładnie wlazła, bo inaczej może sterczeć na krawędziach? Dokładnie Cytuj
mig Napisano 1 Czerwca 2022 Napisano 1 Czerwca 2022 Bardzo rzadki model. Plus za tematykę , mnie się podoba. Cytuj
Ripper1 Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Podoba się brawo za ożywienie tego klasyka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi