Stojkovic Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Witajcie. W zaciszu skończyłem Panzer IV ausf D prosto z pudla. Nie zakładałem warsztatu bo nagrywałem cały proces montażu i malowania do stanu widocznego na fotkach poniżej. Model ma kilka uproszczen ake generalnie idealny dla początkujących. Nie ma blach i dodatkow- w tym liny holowniczej . W najbliższym czasie zrobię lepsze fotki przy lepszych lampach. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Podoba mi się. Trudno znaleźć jakiś słaby punkt. No może z jednym wyjątkiem - w porównaniu z plastycznym przodem i bokami, pokrywy silnika wyglądają jakby coś tam brakowało. Szczególnie zdjęcie 6 i 7. Może to wina kompozycji na zdjęciu, ale tył jest ładny - tłumik i wydech fajnie skorodowany, poniżej ładne brudzenie. Z przodu zapasowe ogniwa i dół wanny robią robotę. Z boków wiadomo - skrzynki, kalki, sprzęt, ziemia na błotnikach. To przykuwa wzrok i jest super. Natomiast te pokrywy są oczywiście zmodulowane itd, ale jakieś takie puste. Gdyby nie wspomniane wyżej zdjęcia może bym nawet nie zwrócił na to uwagi, no ale są. Nie masz takiego wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Fajna robota. Moim zdaniem można było przytłumić nieco modulację - zwraca uwagę, zamiast stanowić niezauważalne uzupełnienie. Chciałbym też zapytać o kolor końcówki wyciora - jest szary. Czy taki był zamysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 8 minut temu, zaruk napisał: Fajna robota. Moim zdaniem można było przytłumić nieco modulację - zwraca uwagę, zamiast stanowić niezauważalne uzupełnienie. Chciałbym też zapytać o kolor końcówki wyciora - jest szary. Czy taki był zamysł? Taki był zamysł by użyć szarego koloru w innym odcieniu niż szarości w kolorze kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Ładnie rozjaśniony metodą panelową. Fachowcy stwierdzili, że to nienaturalne, to prawda, ale model malowany taką techniką nie jest płaski, tylko bardziej trójwymiarowy. Efektownie to wygląda i tego się trzymajmy. Brudzenie w sam raz- Tak trzymaj!!!! Fotki dla niedowiarków: http://wio.ru/tank/color/pz4.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2022 Bardziej modulacja klasyczna bo rozjaśnianie panelowe to było coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 21 minut temu, bulik58 napisał: Fotki ktore zamiesciles maja przekonac tych niedowiarkow do ...? efektu trojwymiarowki , czy brudzenia? Bardziej brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 3 godziny temu, bulik58 napisał: Fotki ktore zamiesciles maja przekonac tych niedowiarkow do ...? efektu trojwymiarowki , czy brudzenia? Mają się podobać przede wszystkim - nie mam zamiaru nikogo przekonywać do czegokolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 To źle zinterpretowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 W dniu 19.06.2022 o 12:08, bulik58 napisał: Moje pytanie bylo skierowane do robertmodelarz i dotyczylo przytoczonej powyzej dwuznacznej wypowiedzi , i nie maja nic wspolnego z Twoim modelem. Również nie Twój model,wypowiadasz się. Inni też mogą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Nie wiem czy to ważne, ale donoszę, że właśnie zamieściłem 3 częściowy materiał dokumentujący proces budowy, malowania i weatheringu tego modelu. Gdyby ktoś potrzebował inspiracji lub zastanawiał się jak wyszło to co wyszło to można krok po kroku zobaczyć. Linki: budowa Malowanie: Weathering: Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 jestem pod wrażeniem ......super robota.....gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) Efektowna czwórka, gratulacje Korzystając z okazji zapytałbym o szczegół techniczny - do czego służył ten profil czy pałąk pod lufą? Pozdrawiam ww Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 18 godzin temu, wuwumaster napisał: Korzystając z okazji zapytałbym o szczegół techniczny - do czego służył ten profil czy pałąk pod lufą? zgarniał antenę przy obrocie wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 2 godziny temu, enten napisał: zgarniał antenę przy obrocie wieży O, tego bym nie odgadł dzieki za wyjaśnienie Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 Podoba się bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 Dzięki wielkie. Cieszę się, że się podoba bo to to w tej zabawie chodzi (przynajmniej mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Hej, na mnie wrażenie najbardziej zrobiło brudzenie wanny. Bardzo fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi