Bercik Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Cześć Messer 109 nr 15. Kalkomanie z zestawu Special Hobby, bardzo wdzięczne malowanie. Robert 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Smakowity ewidentnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Śliczna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Piękne wykonanie i malowanie! Top zu stand jak mówia w NRD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Fajne malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Malowanko exxxtra aż ślina cieknie hahaha Mega! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Kolejny PIĘKNY Mesiek do kolekcji Gratuluję jak zwykle świetnego wykonania, a dół wymalowany smakowicie Mam dwa pytania - techniczne - jaki lakier stosujesz do końcowego wykończenia? - tendencyjne - a co to się stało, że po sąsiedzku nie ma galerii? (tu możesz nie odpowiadać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Model bardzo mi się podoba, ale mam dysonans przy oglądaniu góry i dołu. Dół pobrudzony bardzo ładnie, dyskretnie a bardzo (BARDZO!) wiarygodnie, a góra - jakaś taka za czysta, die-castowa... Choć, od razu zaznaczam, staranność bez zarzutu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markkaiser Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Nie widzę żadnego strasznego cieniowania, to duży plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) Cześć Panowie, Dziękuję za wszystkie opinie W dniu 27.07.2022 o 11:35, abtb napisał: Kolejny PIĘKNY Mesiek do kolekcji Gratuluję jak zwykle świetnego wykonania, a dół wymalowany smakowicie Mam dwa pytania - techniczne - jaki lakier stosujesz do końcowego wykończenia? - tendencyjne - a co to się stało, że po sąsiedzku nie ma galerii? (tu możesz nie odpowiadać ) Ad1) To jest satynowa celulozowa Hataka zmieszana ze środkiem matującym Gunze. Jak mi się ta mieszanka skończy, to w zasadzie identyczne satynowe wykończenie daje Mr Paint SemiMatt (które jako farby cenię sobie wyżej). Ad2) Po sąsiedzku nie ma już kolejnej galerii... Chyba zmęczenie materiałem, podejściem do komentowania i ogólnie brakiem pomysłu tamtego miejsca na siebie... W dniu 27.07.2022 o 12:02, Helmut napisał: Model bardzo mi się podoba, ale mam dysonans przy oglądaniu góry i dołu. Dół pobrudzony bardzo ładnie, dyskretnie a bardzo (BARDZO!) wiarygodnie, a góra - jakaś taka za czysta, die-castowa... Choć, od razu zaznaczam, staranność bez zarzutu! Góra jest zdecydowanie czystsza, trochę efektów zginęło niestety z uwagi na konieczność podmalówek kamuflażu (no nie chciał wyjść od razu ). Ale do die-cast to jeszcze chyba trochę brakuje podrzucam kilka zdjęć na których starałem się uchwycić niejednorodność RLM 02 i inne smaczki. Edytowane 30 Lipca 2022 przez Bercik 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Podobają mi się te dyskretne otarcia farby, bardzo realistyczne! Ale chyba już wiem, co mi nie pasuje (przy czym, od razu zaznaczam, że to nie pasuje MI i w związku z tym masz pełne prawo się tum niepasowaniem nie przejmować!) - linie podziału są zbyt intensywne, zbyt ciemne. Zastanawiam się, jak by to wyglądało gdyby były w kolorze kamuflaży, tylko o parę odcieni ciemniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Podobają mi się te dyskretne otarcia farby, bardzo realistyczne! Ale chyba już wiem, co mi nie pasuje (przy czym, od razu zaznaczam, że to nie pasuje MI i w związku z tym masz pełne prawo się tum niepasowaniem nie przejmować!) - linie podziału są zbyt intensywne, zbyt ciemne. Zastanawiam się, jak by to wyglądało gdyby były w kolorze kamuflaży, tylko o parę odcieni ciemniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Chyba czasami lepiej używać ciemno szarego washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Czysto, schludnie, elegancko, jak to u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Point taken Ale powiem Wam z ciekawości, że tutaj jest brązowy wash, wcale nie bardzo ciemny. W połączeniu z kamuflażem jest taki kontrast, że wydaje się czarny. Na przyszłość pokombinuję z czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi