Wojtek A. Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Ostatnio wpadłem na szalony pomysł dokończenia zaczętego modelu zamiast kupowania nowego i tak oto powstał ten model. Jako, że mam problem z konsekwencją prowadzenia relacji z budowy, jest tylko galeria Model zaczęty ok. 4 lata temu, powstał wtedy tylko kadłub oklejony lozenge. Teraz dorobiłem resztę. Wymieniłem karabiny zestawowe na drukowane 3D z Gaspatch - doskonała jakość, polecam. Skrzydło malowane najpierw Tamiya XF-78, na to X-22, i docelowe kolory malowane pędzlem farbami olejnymi. (kolory dorabiałem sam) Stopnie zrobiłem z drutu 0,2 mm. (nie użyłem fototrawionych) Naciągi w podwoziu zrobiłem z nitki Uschii 0,05 mm i rurki mosiężnej 0,5 mm. Zdjęcia: Pozdro 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 No mnie się podoba ten bączek. Fajna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Ładny i czysty Fokker. Ja bym jedynie te soczyste kolory na górnym płacie trochę zgasił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Lipca 2022 Share Napisano 17 Lipca 2022 Fajny model fajnego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 W tej skali koła szprychowe- szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Prosto z salonu ale dobrze wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Elegancki. Ożywia kolekcję! Tak trzymaj! A, co do systematycznej relacji... nie Ty jeden tak masz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Smigło malowałes chyba pod lupą - przepiękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek A. Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Dzięki za dobre słowa, cieszę się, że się podoba Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie w trochę lepszej jakości. @jarek - koła, tzn szprychy są fototrawione (obręcz z oponą - plastik) @boberm1 - śmigło jest pokryte kalkomanią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 34 minuty temu, Wojtek A. napisał: @boberm1 - śmigło jest pokryte kalkomanią kalkomania - mówisz? A mozna wiedzieć czy ta kalkomania to selfmade , czy może gdzieś nabyłeś? BTW; onaz kalkomania nie zmienia faktu , ze modeli jest niesamowicie finezyjnie wykonany - juz zazdroszczę warsztatu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek A. Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Kalkomania ta jest w zestawie modelu: PS. Ja kupiłem model z 1. edycji, gdzie kalki wyprodukował Cartograf. Późniejsze edycje modelu posiadają kalki wyprodukowane przez Techmod. Nie znalazłem natomiast nigdzie informacji, aby były one gorsze Informuję tylko z kronikarskiego obowiązku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Nie mój klimat, ale model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Bardzo ładny Fokkwrek :). Mi się bardzo podoba :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Bardzo dobra, zgrabna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Bardzo ładny model. Szacun za skalę 1-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi