balu Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Model w ramach odpoczynku od wakacji Niby dragon, ale miejscami trzeba solidnie go obciosać Zapomniało im się na boku tylnej płyty i na włazie zrobić zimmerit Tutaj było w pełni ruchome zawieszenie, tylko akurat się polało całe klejem i już zostanie jak widać Bryła gotowa, jakby coś to pisać, bo później będę bił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Czysta robota aż miło popatrzeć. Dokupisz jakieś części blaszkowe czy robisz prosto z pudełka ? Naprawdę ładny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Bardzo równy i efektowny zimmerit. Można coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki W ogóle to na 2 ostatnich zdjęciach góra jest po surfacerze. Blaszki będą piwne, miedziane i mosiężne, ale to jutro dopiero Ale nie rozumiem? Bo model miał zimmerit ja tylko miejscami dociosałem Ogólnie to chciałem zobaczyć jak wyjdzie zawieszenie ugięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Aaaa, bom myślał, że zimmerit to samoróbka Ale i tak na razie jest fajnie i z niecierpliwością czekam na blacharkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Model ładnie i czysto sklejony, czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Tutaj było w pełni ruchome zawieszenie, tylko akurat się polało całe klejem i już zostanie jak widać Mozna jasniej Tez mam w planach zrobic ruchome zawieszenie. Ciekaw jestem jaka technike zastosowales? Pozdrawiam. Pozatym to bardzo ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Mozna jasniej Tez mam w planach zrobic ruchome zawieszenie. Ciekaw jestem jaka technike zastosowales? Pozdrawiam. Pozatym to bardzo ladnie. Żartowałem Ja po prostu wycinałem wahacz i przyklejałem w takiej jak chciałem pozycji Można też po prostu przewiercić wahacz w osi obrotu, dać jakiś kołek żeby można było obracać i przyłożyć do terenu i zakleić. Ruchomego się nie da, bo nie ułożysz gąsek nigdy Chyba, że fruile kiedyś będą robić dla 72 Tutaj masz coś na wzór jakbyś chciał się porwać na to: http://missing-lynx.com/gallery/small/tigeri144bg_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Hej balu, a potem nie ma problemu z długością gąsek przez te "fale?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 14 Lipca 2008 Autor Share Napisano 14 Lipca 2008 Hej balu, a potem nie ma problemu z długością gąsek przez te "fale?" Nie ma żadnego, szczerze mówiąc lepiej mi się je układało, niż te normalne po drugiej stronie Co nie zmienia faktu, że nauczyłem się wczorajszego wieczora kilku ciekawych słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Hej balu, a potem nie ma problemu z długością gąsek przez te "fale?" A czy w prawdziwej Jagdpantherze w czasie pracy zawieszenia zmieniała się długość gąsienicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Żartowałem Domyslalem sie. Super wygladaja takie gaski, tez sobie takie zrobie, napewno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Dokończyłem jagdpantherę, teraz będzie wielkie malowanie Tutaj sesja podkładowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 A jakie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Ale będzie bajer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Mam pytanko. Surfacer psikasz aerkiem czy z puchy? O ile dobrze pamiętam w którymś z wątków "zakupowych" chwaliłeś się surfacerem w spray'u. Ciekawy jestem czy nadaje się do 1:72. Jeśli efekt jest właśnie taki to w te pędy lecę do sklepu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Będzie niezły bajerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Mam pytanko.Surfacer psikasz aerkiem czy z puchy? O ile dobrze pamiętam w którymś z wątków "zakupowych" chwaliłeś się surfacerem w spray'u. Ciekawy jestem czy nadaje się do 1:72. Jeśli efekt jest właśnie taki to w te pędy lecę do sklepu hehe Ten surfacer to 1000 z aero, kiedyś kupiłem biały w spray'u, bo niby miało być to samo, ale jakoś mi nie podchodzi Słabo kryje, a jak się chce pomalować za pierwszym razem to robią się zacieki, niby trochę potem maleją, ale coś widać. Ja skusiłem się na biały, bo był ileś tam złoty tańszy, może szary jest lepszy? Ogólnie ja tam wole aero bo mogę sobie rozcieńczyć ile chce, a ten w sprayu wydaje mi się za gęsty, albo ja coś źle robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 bardzo ładnie... czekamy na efekty prac malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Witam! Bardzo ładna produkcja . Szkoda tylko że nie wymieniłeś zaznaczonych szpejów : To takie dziwne podłużne to ma być wg. producentów gaśnica a to drugie to korba (od biedy jeszcze obleci). Wydaje mi się że wymiana tego na tym etapie to żaden problem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Dobra, pasuje kończyć co pozaczynane. Dokupiłem wóz konny(swoją drogą to strasznie duże koła ma i jakoś dziwnie wygląda ), otworzyłem właz na JP, scena będzie przedstawiała żołnierza leżącego na sianie, i kogoś w JP, w końcu trzeba nauczyć się malować te figurki Figurki i podstawka pożyczone ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Balu - super pomysł. Jeśli mogę - jak robisz teren to dawaj większość ostrosć tego środka z którego go wykonujesz- dosyp np przesianego piasku lub sody. Będziesz miał idealny podkład pod dalsze efekty na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi