Andrzej_LK Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 W piątek minęło 80 lat od lądowania pod Dieppe. Przez przypadek w tym czasie skończyłem Churchilla inspirowanego tymi zdarzeniami. Model nie przedstawia konkretnego egzemplarza, chociaż zdjęcia Blossoma można znaleźć w sieci, chodziło raczej o oddanie klimatu na podstawie różnych fotek. Specjalne podziękowanie dla Zbyszka P. za wsparcie geologiczne. Model Dragon, gąsienice OKB Grigorov (nie polecam), figurka Calibre 75 (polecam). 27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Fajny Podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Fajna scenka, i brudzenie też szczególnie zróżnicowanie kolorystyczne gąsienic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Bardzo przyjemny w odbiorze. Jedynie co mi się tak na szybko rzuca w oczy to zacieki które mogłyby być troszkę bardziej roztarte. Miejscami są zbyt ostre. No i te kamyszki jakby nie do tej skali (ale tu mogę być w błędzie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mkbewe Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 W dniu 21.08.2022 o 17:00, Andrzej_LK napisał: gąsienice OKB Grigorov (nie polecam) Dlaczego ich nie polecasz? Były z czymś problemy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 Musiałem sobie pojechać do tytułu tematu żeby się upewnić, że to 1/72 więc jest b. dobrze! Woda wygląda świetnie natomiast tak jak koledzy wcześniej tu pisali wielkość tych kamieni nie leży raczej w tej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted August 23, 2022 Author Share Posted August 23, 2022 (edited) Dziękuję za opinie. Patrzę i myślę... chyba rzeczywiście te kamyczki są o kaliber za duże, podczas pracy wydawały się całkiem ok, mniejszych już nie znalazłem w takiej kolorystyce i kształcie. Może jakoś potwornie nie rażą. Wbrew pozorom jak przyjrzeć się zdjęciom to czołgi nie zostawiały tam bardzo wyraźnych śladów, pewnie najbardziej niebezpieczne były próby skręcania, kiedy kamyki dostawały się w zakamarki układu jezdnego. Dlaczego nie polecam gąsienic z OKB - trafiłem na komplet bardzo słabo odlany. Były minimalnie szersze od dragonowskich, co nie było problemem, natomiast trzeba było uzupełnić dużo ubytków, co zabrało dużo czasu i nerwów. Może miałem pecha, może producent mógłby pomyśleć o kontroli jakości. Edited August 23, 2022 by Andrzej_LK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted August 26, 2022 Share Posted August 26, 2022 Bardzo udany projekt. Gratuluję. Niby to takie proste.... no nie. "Złote, a skromne" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Szymański Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Chciałoby się tak modele robić . Jakoś pojazdy eksponowane na fotografiach nie pozostawiły zbyt wiele śladów przejazdu po kamolach Dla mnie super to 72 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts