Andrzej_LK Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 W piątek minęło 80 lat od lądowania pod Dieppe. Przez przypadek w tym czasie skończyłem Churchilla inspirowanego tymi zdarzeniami. Model nie przedstawia konkretnego egzemplarza, chociaż zdjęcia Blossoma można znaleźć w sieci, chodziło raczej o oddanie klimatu na podstawie różnych fotek. Specjalne podziękowanie dla Zbyszka P. za wsparcie geologiczne. Model Dragon, gąsienice OKB Grigorov (nie polecam), figurka Calibre 75 (polecam). 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Fajny Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Fajna scenka, i brudzenie też szczególnie zróżnicowanie kolorystyczne gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Bardzo przyjemny w odbiorze. Jedynie co mi się tak na szybko rzuca w oczy to zacieki które mogłyby być troszkę bardziej roztarte. Miejscami są zbyt ostre. No i te kamyszki jakby nie do tej skali (ale tu mogę być w błędzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbewe Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 W dniu 21.08.2022 o 17:00, Andrzej_LK napisał: gąsienice OKB Grigorov (nie polecam) Dlaczego ich nie polecasz? Były z czymś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Musiałem sobie pojechać do tytułu tematu żeby się upewnić, że to 1/72 więc jest b. dobrze! Woda wygląda świetnie natomiast tak jak koledzy wcześniej tu pisali wielkość tych kamieni nie leży raczej w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Dziękuję za opinie. Patrzę i myślę... chyba rzeczywiście te kamyczki są o kaliber za duże, podczas pracy wydawały się całkiem ok, mniejszych już nie znalazłem w takiej kolorystyce i kształcie. Może jakoś potwornie nie rażą. Wbrew pozorom jak przyjrzeć się zdjęciom to czołgi nie zostawiały tam bardzo wyraźnych śladów, pewnie najbardziej niebezpieczne były próby skręcania, kiedy kamyki dostawały się w zakamarki układu jezdnego. Dlaczego nie polecam gąsienic z OKB - trafiłem na komplet bardzo słabo odlany. Były minimalnie szersze od dragonowskich, co nie było problemem, natomiast trzeba było uzupełnić dużo ubytków, co zabrało dużo czasu i nerwów. Może miałem pecha, może producent mógłby pomyśleć o kontroli jakości. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Andrzej_LK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Bardzo udany projekt. Gratuluję. Niby to takie proste.... no nie. "Złote, a skromne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Chciałoby się tak modele robić . Jakoś pojazdy eksponowane na fotografiach nie pozostawiły zbyt wiele śladów przejazdu po kamolach Dla mnie super to 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi