MayonesEXG7 Napisano 13 Września 2023 Autor Share Napisano 13 Września 2023 (edytowane) Przestrzały są już, o tym co pisałeś teraz @patrykd . Oczy maluje igła przeważnie, bo widzę, co u niektórych malują zbytnio za duże plamki oczne białe i małe duże kropki. Mordki jak ku zdziwieniu lub zombiaki. Czasami pędzel, ale ostatnio te italierki,renesansy, wydają się coś gorsze jakościowo albo włosie- idzie fabrycznie słabiej gatunkowo. Pendzle w tym roku mi szybciej idą, jak poprzednio. Co do realnego cieniowania, takich małych pyszczków. To jeszcze, nie doszedłem do tego poziomu .Nastepnę pacynki, trzeba jakoś podbić detale, bo ten efekt, który mam mnie zadowala. Edytowane 13 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 18 Września 2023 Autor Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Pytanko, do speców dioram i budynków. Ktoś coś ma, jakieś zdjęcia przyłączy z zasilaniem, ze słupów energetycznych/telegramowych do skrzyni, z zewntątrz budynku ? Robie słup- skrecz z hipsu /ramki pozostałości . Mam w planach druk 3d dokupić tylko, jaki typ...nie znam się. Ewentualnie pójdzie prosty skrecz z hipsu . Jak to wyglądało, za czasów II wojny światowej. Np. o zasilanie w domostwach niemieckich ? Edytowane 18 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Września 2023 Autor Share Napisano 20 Września 2023 (edytowane) Co do podstawki dłubię sobie takie coś z słupka. Co do drzewa, nie wiem czy wykorzystać seafoam trees z dodatkiem zielonki-brokuły. Zaczynam dostawać oczoplaąsu,na zmęczeniu czy słup dać od strony frontu tanka albo za nim, na samym rogu podstawki by ceownik-zamontować z porcelanką izolatorami na froncie budynku lub obok komina-podłączenie do domu. Koncepcja jest, lecz nie chciałbym misz maszu na małej powierzchni dioramy. Edytowane 20 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 21 Września 2023 Share Napisano 21 Września 2023 Zdaje się, że powszechny był kabel ze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Września 2023 Autor Share Napisano 22 Września 2023 (edytowane) Przyłącze wiem,jak do budynku zrobię. Słup troche zejdzie z kablami. Tym czasem od chińskiego zwiazdu z aliexpress wykorzystam,takie oto okienka. Z hipsu nie robię, bo był taki plan niemieckich okien. 1h roboty w du..pę z 1mm balsy..nie polecam. Tylko laserówki jak tu. Więc zamówilem na dziś szklarza,to z procy w szyby. Jak się bawić to się bawić. Trochę rozpierduszki, na planszy trzeba zrobić. A tak to co to za stylówka okien? Jak okna francja, normandia to okkiennice żaluzjowe biere w druku 3d. Ktoś orientuje się w starym budownictwie wojennym? Helga niemiecka niewolnica moja- wspiera kawką już 2gą dziś bo zmęczenie daje się we znaki. Końca panowanie nie widać Edytowane 22 Września 2023 przez MayonesEXG7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 Kurde, słabo się Ciebie czyta, ale ogląda zajebiście. Kiedy wystrugałeś taką wcyke chałupę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Września 2023 Share Napisano 22 Września 2023 (edytowane) Helga z Allo, Allo, super Edytowane 22 Września 2023 przez Rack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Września 2023 Autor Share Napisano 22 Września 2023 (edytowane) Bo ja zakręcony ostatnio, jak słoik kiszonych ogórków. Tyra z modelingiem to mieszanka wybuchowa. Chatka robiona 1.5 roku temu tak na spontanie, zimową porą. Dlatego okna poszły do wymiany, bo mówiły do mnie wywalcie mnie bo szpecę krajobrazy. To nie Helga już , tylko przeniosła etat na Polską państwówkę. Panowie może kawuni? Edytowane 22 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Września 2023 Autor Share Napisano 22 Września 2023 Postrzelałem z procy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 22 Września 2023 Ad drzewek, sugeruję odrobinę pracy z paprotki miniaturki bo w 1/35 niestety gąbka już nie przystoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Widziałem stronę,gdzie rodzinny polak fajnie ma drzewka,które dla modelarzy wyglądają bardzo realiatycznie. Macie namiary na tą osobę ? Widziałem stronę FB ma i chyba normalną www. Tak Greif, widzę na podstawce, że. przy 1.35 normalnie fit brokuła rzuca się w oczy. Ewentulnie gałęzie z seafoam trees plus gąbka, to lepszy widok jak obecnie drzewa gdybym miał ręcznie robić. Edytowane 23 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Kończę szyby, a dokładnie okna z 1 piętra. Bo tam panował większy chaos, jak na parterze. Czas dokończyć słup i przyłącze na elektryke do domu na zewnatrz, również wykorzystując izalotory porcelanowe. Następnie, chce przyśpieszyć pracę przemalowując kolorowy komin, na barwę szarą. Bajkowo wygląda jak z Alicji krainy czarów. Aktualnie co do szyb, to pozostałosci okna z oszkleniem, będą leżeć przed budunkiem i na 1 piętrzę. Che też dorobić drzwi z balsy. Edytowane 23 Września 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Skąd masz komosę (Seafoam trees?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 Kupiona 1.5 roku temu na aliexpress, jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 Przymiarki okna parterowego,pięterko wyżej. Okienice dawać w późniejszych etapach? Druk od Przemka oczywiście. Jest rzeźbienia między balsa 1mm a styropianem miękkim ociepleniowym, jeśli chodzi o obróbkę mateiału więc przy wojnie,nie musi być wykałaczką, że przez szczeline nie przejdzie nic i ma być idealnie... To była wojna, uderzenia moc i konstrukcje naruszone. Rezam dalej dolne okno, może się dziś zamkne w ościeżnicach i parę zamknę chyba już bez drzwi dzisiaj. Patrząc na okna. To piętrowe z pełną ościeżnicą okienną, a dolne zrobię z 1mm węższe w oknie, aby okno można było fajnie wepchnąć od zewnątrz. Da taką wtedy spójność faktury drewna do wymalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Ciąg zdjęć zaległych z warsztatu- zrób to sam. Model skończony z podstawową podstawką ale chwilowo bez galerii. Wyróżniony na Paprykarzu. Edytowane 9 Października 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Jak ogarnę tornado modelarskie w kabinie, to cyknę focie. Trzeba pokój doprowadzić do ładu składu. Podstawka to 90% ręczna robota, Edytowane 9 Października 2023 przez MayonesEXG7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 Wielki Gratulację- jest medal. Czekamy na następne sukcesy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Października 2023 Autor Share Napisano 9 Października 2023 (edytowane) Dzięki, za doradztwo @Evildead w szczególności za muzyczno- modelarskie spotkanie na forum..przypadkiem. @TAW@Greifi innym. Za ukierunkowanie nowicjusza pancernego, który zrobił swój drugi model w 35. Załapałem o co komon, co i jak. Z zachowaniem kompromisu, aby nie przesadzić z łeateringiem. Edytowane 9 Października 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Października 2023 Share Napisano 9 Października 2023 Panie Mayonesie, przypominając sobie wcześniejsze Twoje "dzieła" w szczególności mój ulubiony warsztat Mustanga - muszę to powiedzieć i nie obraź się : od zera do bohatera! Wcześniej takie właśnie Mustangi a teraz wyróżnienia, medale, a wywiady i autografy przed Tobą . Najszczersze gratulacje bo w tamtym warsztacie dostałeś nieźle po ambicji i nie zarzuciłeś fochem tylko przekułeś to w kolosalny postęp! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 10 Października 2023 Share Napisano 10 Października 2023 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Października 2023 Share Napisano 10 Października 2023 Brawo. TAW napisał to, co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 10 Października 2023 Autor Share Napisano 10 Października 2023 (edytowane) Fakt, mnie ambicja przerosła z przyrostem nad treścią z mustangiem. Nie ma o co się fochować. Dostało mi się po tym warsztacie nieźle. Z wywiadami to mogę się podzielić warsztatem tutaj. Nie rozdaję autografów. Jeśli jakaś brunetka, by podeszła po koncercie a ja z gitaru. To podpisał bym parawkę ale gdzie indziej. Edytowane 10 Października 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 15 Października 2023 Autor Share Napisano 15 Października 2023 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi