greatgonzo Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Kolory jakieś takie podejrzane. Ale przestrzeń pod szybą za pilotem w kamuflażu należy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 18 godzin temu, greatgonzo napisał: Ale przestrzeń pod szybą za pilotem w kamuflażu należy się. Tego akurat nie jestem pewny bo są zdjęcia gdzie ten fragment jest jaśniejszy od kamuflażu.Chyba że szkło szyby tak rozjaśnia kolor. Co do kolorów to zielony ma przynajmniej w teorii odwzorowywać 71-013 , brązowy 71-009 a jasnoszary 72-021.Zamiast brązu 71-009 pewnie powinien być odpowiednik 71-065 ale tak zostanie.Co najwyżej zrobię sobie jeszcze jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Jeśli jest zdjęcie gdzie widać kolor kabiny pod szybami za pilotem (nie mylić ze zdjęciem, gdzie ekspozycja nie pokazuje kamuflażu), to ja takie zdjęcie chętnie zobaczę. Malowanie tych rejonów jako 'zewnętrze' to standard fabryczny nie tylko dla P-40. Jakbym miał zgadywać kolory z tego zdjęcia to powiedziałbym, że to Sand i Dull Dark Green. Ale to ze zdjęcia na ekranie i mogą być przecież przekłamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) Jak dla mnie to jest to jaśniejsze od kamuflażu.Choć pewnie się mylę. Farby użyte do kamuflażu to Ak RC 225 i RC 230. Korzystałem też ze strony Rato modeling . Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 W sumie to bez znaczenia w tym przypadku.Modelu przemalowywał nie będę.Dzisiaj położyłem kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Zatem komentarz do zdjęcia zostawimy na inną okazję :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 1 minutę temu, greatgonzo napisał: Zatem komentarz do zdjęcia zostawimy na inną okazję :). Dawaj śmiało.Może komuś innemu się przyda. Choć i tak mało kto tu zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 2 godziny temu, Xmen napisał: Choć i tak mało kto tu zagląda. Zagląda, zagląda. Nie ma pytań to siedzę cicho. Może się przyda komuś innym razem: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Taaaa jasne ... 9k wyświetleń i nikt nie zagląda . Jesteś bacznie obserwowany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 Dobrze.Żeby nie było że jestem aż tak leniwy. Przemalowałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 9 minut temu, myszaty napisał: Jesteś bacznie obserwowany... Zaczynam się bać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 (edytowane) W sumie to dość ciekawe że żaden producentów farb modelarskich nie podjął się produkcji kolorów odwzorywujących farby DuPont 'a. Chyba że czegoś nie wiem. Edytowane 5 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Ciekawie wygląda w tych kolorach. No i te "placki" po zamalowanych imperialistycznych oznaczeniach. 5 minut temu, Xmen napisał: W sumie to dość ciekawe że żaden producentów farb modelarskich nie podjął się produkcji kolorów odwzorywujących farby DuPont 'a. Tak czy owak kolory można dobrać po tym co jest obecne na rynku. Czy potrzebna jest farbka ze zmienioną etykietą?... Kończ go, do galerii i następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2023 4 minuty temu, HK1885 napisał: Kończ go, do galerii i następny. Proszę mnie nie popędzać. Jeszcze trochę musisz poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 Jak Bozia pozwoli to w tym tygodniu koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Ładne brudzenie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Mam go dość. Przez przypadek uszkodziłem lakier na prawej końcówce skrzydła i musiałem malować od nowa.Dałem kolor DE firmy MrPaint.Od biedy mogłoby to udawać wymienioną końcówkę skrzydła ale tylko od biedy. Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 5 minut temu, Xmen napisał: Od biedy mogłoby to udawać wymienioną końcówkę skrzydła ale tylko od biedy. I znowu wydziwiasz... Nikt by nie zauważył gdybyś sam nie zwrócił uwagi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2023 1 minutę temu, HK1885 napisał: I znowu wydziwiasz... Wiem że chcesz mnie pocieszyć i za to dziękuję ale wyraźnie widać że końcówka jest w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Pryśnij brudnym rozcieńczalnikiem lekko się wyrówna. Reszta olejami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Bez wydziwiania.Finito. Edytowane 11 Stycznia 2023 przez Xmen 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Stycznia 2023 Share Napisano 11 Stycznia 2023 Świetny jest, do galerii z nim . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2023 Galeria pewnie dopiero w sobotę.Teraz będzie przerwa w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Po P-40 coś bardziej relaksującego. Ale żeby nie było za łatwo to w takim malowaniu. Edytowane 12 Stycznia 2023 przez Xmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi