jl Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Wiecie co ... Zamiast pojedynczo gratulować owocnych łowów i tej ławicy śledzi, to zbierzmy się w jakiś chór i mu odspiewajmy pieśń pochwalną. Primo pierwsze: nie zablokujemy stoiska jak rolnicy na granicy Drugie primo: nie poprzewraca mu się w głowie od tych ciągłych zachwytów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 49 minut temu, jl napisał: Zamiast pojedynczo gratulować owocnych łowów i tej ławicy śledzi, to zbierzmy się w jakiś chór i mu odspiewajmy pieśń pochwalną. A jeszcze lepiej się zbierzmy i kupmy coś pod śledzika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) W dniu 26.05.2024 o 14:59, abtb napisał: Proszszę: Te są poza moim kręgiem zainteresowań. A poza tym muszę trochę "malowań" zostawić innym sklejaczom sto-czwórek x2 Specjalnie dla ciebie przygotuję jeden zestaw (a może być choinka o zapachu choinki?) Hmm, to brzmi dość dwuznacznie No dobra NASA masz ale jednomiejscowego a brakuje Ci dwumiejscowego w malowaniu NASA. A może byś zrobił takiego w naturalnym kolorze metalu bo i takowe NASA używała. Edytowane 28 Maja przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja @Staryfajter1954może nie wiesz, albo nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale Twoje komentarze są praktycznie zawsze o tym samym. Nie wiem jak inni ale ja już przestałem czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 15 godzin temu, Grzes napisał: A jeszcze lepiej się zbierzmy i kupmy coś pod śledzika To się rozumiem samo przez się. Zwłaszcza przed wykonaniem pieśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 15 godzin temu, rudy0007 napisał: @Staryfajter1954może nie wiesz, albo nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale Twoje komentarze są praktycznie zawsze o tym samym. Nie wiem jak inni ale ja już przestałem czytać No to nie czytaj, nikogo do tego nie zmuszam :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 21 godzin temu, Grzes napisał: A jeszcze lepiej się zbierzmy i kupmy coś pod śledzika Ja jestem za. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja Pod jednego to się nie opłaca, jak juz to pod całą ławicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja Autor Share Napisano 28 Maja W dniu 26.05.2024 o 22:40, Grzes napisał: A jeszcze lepiej się zbierzmy i kupmy coś pod śledzika 11 godzin temu, Endrju napisał: Ja jestem za. 11 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Pod jednego to się nie opłaca, jak juz to pod całą ławicę Wedle planu Organizatora od g. 18 w sobotę rozpoczyna się "integracja" w sali obok wystawy. Także ten tego ....zawsze można coś obalić 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Maja Share Napisano 28 Maja Tomek czy będziesz w Jaworznie ze swoimi kolekcjami ? W kolekcji 104 jest kilka nowości zaprezentujesz je w Jaworznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja Autor Share Napisano 28 Maja 48 minut temu, Staryfajter1954 napisał: czy będziesz w Jaworznie ze swoimi kolekcjami Za daleko - przy dzisiejszych cenach samodzielna podróż jest ekonomicznie nieuzasadniona. A jechać w grupie to niestety -"Ławica śledzi" zajęła by 80% przestrzeni ładunkowej a więc reszta jechała by praktycznie bez modeli. Tak więc pozostają tobie tylko zdjęcia i opinie tych co zobaczą całość na żywo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja W dniu 28.05.2024 o 10:47, Staryfajter1954 napisał: Tomek czy będziesz w Jaworznie ze swoimi kolekcjami ? W kolekcji 104 jest kilka nowości zaprezentujesz je w Jaworznie ? Zawsze możesz pojechać na Babarybę i obejrzeć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Godzinę temu, Xmen napisał: Zawsze możesz pojechać na Babarybę i obejrzeć na żywo. Ja już widziałem Tomka kolekcję 104 na żywo właśnie w Jaworznie jakieś 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja 1 minutę temu, Staryfajter1954 napisał: Ja już widziałem Tomka kolekcję 104 na żywo właśnie w Jaworznie jakieś 2 lata temu. Dwa lata w twórczości Tomka to szmat czasu. Zrobił tyle modeli co niektórzy w dekadę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 21 godzin temu, Xmen napisał: Dwa lata w twórczości Tomka to szmat czasu. Zrobił tyle modeli co niektórzy w dekadę. Wiele zależ od podejścia. Jeśli jeden buduje modele z dobrych zestawów, nic w nich nie przerabia to i owszem w dwa lata zbuduje kolekcjępokaźbych rozmiarów ale jeśli ktoś inny buduje modele na zasadzie porpawiania jakiegoś zestawu, przerabiania detali (jak ja w MIrage 2000C z Revella/Monogramu teraz) to praca nad jednym modelem wychodzi od kilku miesięcy do kilku nawet lat. Dlatego ja do kolekcji wybrałem już kilkanaście modeli 104 ale w skali 1/48 i je będę raczej sklejał prosto z pudła ale ja się nastawiłem na mniejszą ilośc modeli ale za to w niebanalnych kolorowych malowaniach. Pierwszego Starfightera w maowaniu Luftwaffe już na Modelworku prezentowałem ze dwa lata temu i był to model w skali 1/48 Revell/Monogram ale przerobiony tak by nie było widać, zęto stareńki Monogram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: Wiele zależ od podejścia. Jeśli jeden buduje modele z dobrych zestawów, nic w nich nie przerabia to i owszem w dwa lata zbuduje kolekcjępokaźbych rozmiarów ale jeśli ktoś inny buduje modele na zasadzie porpawiania jakiegoś zestawu, przerabiania detali (jak ja w MIrage 2000C z Revella/Monogramu teraz) to praca nad jednym modelem wychodzi od kilku miesięcy do kilku nawet lat. Dlatego ja do kolekcji wybrałem już kilkanaście modeli 104 ale w skali 1/48 i je będę raczej sklejał prosto z pudła ale ja się nastawiłem na mniejszą ilośc modeli ale za to w niebanalnych kolorowych malowaniach. Pierwszego Starfightera w maowaniu Luftwaffe już na Modelworku prezentowałem ze dwa lata temu i był to model w skali 1/48 Revell/Monogram ale przerobiony tak by nie było widać, zęto stareńki Monogram. Jeżeli ktoś woli wziąć stary , kiepskiej jakości model i mordować się z poprawkami to ja już nic na to nie poradzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja 2 godziny temu, Xmen napisał: Jeżeli ktoś woli wziąć stary , kiepskiej jakości model i mordować się z poprawkami to ja już nic na to nie poradzę. Wiesz zestaw F-104G Monograma mimo upływu lat nie jest aż tak zły chociaż kilku poprseek i uxupełnień wymaga ale i nowszy Hasegawy też i Kinetic też. Nie ma zestawówo idealnych. Poza tym na starszych zestawach można nieźe podszliwac swoje umiejętności modelarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 30 Maja Share Napisano 30 Maja Przepraszam za offtop, ja po poradę Modele F-104 Kinetica mają jak dla mnie jedną zasadniczą wadę - praktycznie brak napisów eksploatacyjnych. Macie może pomysł skąd pozyskać w 1/48 stencile do tego malowania, tak, żebym nie musiał za to nerki przehandlować? Są na Ebay kalki TauroModel z napisami do włoskich, ale LowVis i nie wiem, na ile nadadzą się do tego malowania Podobny dylemat mam z japońskimi malowaniami ze szczęką (8700/8706) - Eduard ma stencile do Eiko, tylko czy w przypadku tych maszyn będą mieć zastosowanie? Niestety nie udało mi sie dokopać do dobrych zdjęć tych maszyn, stąd mój offtop w tym "starfajterowym" wątku - może macie lepsze info niż to z gugla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Maja Autor Share Napisano 31 Maja 9 godzin temu, Wojtu204 napisał: praktycznie brak napisów eksploatacyjnych. Srebrne sto czwórki miały z zasady chyba pełen komplet choć to też zależało od użytkownika. Natomiast te w kamo miały ich już raczej mniej albo bardzo mało. 9 godzin temu, Wojtu204 napisał: Podobny dylemat mam z japońskimi malowaniami ze szczęką Na tych fotkach widać, że raczej skromnie z napisami: - tylko podstawowe do katapultowania oraz wlewy paliwa i uziemienie Natomiast co do kalek to są jeszcze takie: https://www.mojehobby.pl/products/F-104A-C-Stencils-KINETIC.html https://www.mojehobby.pl/products/F-104J-Eiko-stencils-EDUARD-HASEGAWA.html Ceny nie powalają ale zawsze to wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja (edytowane) @Wojtu204tutaj masz zestaw samych napisów: https://www.scalemates.com/kits/astra-decals-asd-4817-german-air-force-t-f-104g-starfighter-stencilling--187347 Tutaj masz inbox dużego zestawu zawierającego dokładnie ten sam mały zestaw napisów. Trochę tego jest i wcale nie mało, w przypadku niemieckich 100czwórek: http://originalundmodell.de/reviews2016_3/asd-4816.htm Edytowane 31 Maja przez rudy0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja (edytowane) Tutaj jest/był komplet dla Włochów: https://www.scalemates.com/kits/dm-special-color-dmsc-48144-f-104-basic-stencil--1541525 Plus takie coś od Tauro Model o którym wslominałeś: Edytowane 31 Maja przez rudy0007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja J/DJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 31 Maja Share Napisano 31 Maja Dzięki Panowie za info, coś wykombinuję z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Widziałem piękną kolekcję na Babarybie. Robi wrażenie i modele wyglądają obłędnie. Dzięki Tomku za fajną pogawędkę :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca (edytowane) Takie tam na szybko w wolnej chwili Edytowane 3 Czerwca przez abtb 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi