myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Napisano 27 Listopada 2022 Golonka się zrobiło...chyba wystarczy tych drobiazgów. Igły, złom z blaszek itp.... 7 Cytuj
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Napisano 27 Listopada 2022 6 minut temu, BRAVO112 napisał: a kolko sie wytoczy I to jest słuszna koncepcja Cytuj
barszczo Napisano 27 Listopada 2022 Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) No bardzo ładnie . Edytowane 27 Listopada 2022 przez barszczo 1 Cytuj
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Napisano 1 Grudnia 2022 Szpachlowanie, szlifowanie i tak w kółko..... Oszklenie paskudne ale na rob taurusa trzeba czekać - 2 tyg. a jescze teraz święta idą....robimy z tego co jest więc cudów nie będzie. wiem co mi nie pasi w tej żaluzji na silniku...w oryginale jest płytko zlicowana prawie na zero z rantem - tu schowana głębiej . Ale jak się zaczęło trza skończyć... 3 Cytuj
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Napisano 1 Grudnia 2022 Kicha z tego oszklenia...albo rob taurus albo spróbuje zrobić negatyw ( kopyto) i wytłoczyć. Cała zmatowiała od środka... fakturę miała paskudną od początku, ale teraz to już śmieć. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 Skoro tak pięknie Ci wychodzi model Waku, to na następny warsztat proponuję tego potworka: 1 Cytuj
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Napisano 1 Grudnia 2022 2 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Skoro tak pięknie Polemizowałbymciutciut....ale dzięki! Łooo ten paździerzyk gdzieś tam zwarcie robi...ale muszę najpierw popchnąć Piłsudskiego bo jeszcze mi się termin wysypie. A jest co robić... Lubiłem czytać Pertka i wogóle historie marynistyczne, ale łódki wybitnie mi nie idą. Ale! Jest dobrze! Kabinkę z rob taurusa ma ksmodel ... a ja jutro i w poniedziałek będe w Częstochowie. Jest gicio! 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 1 Grudnia 2022 Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) 57 minut temu, myszaty napisał: Łooo ten paździerzyk gdzieś tam zwarcie robi... Mnie póki co zniechęcił do dalszej budowy i zastanawiam się, czy zamiast trasowania linii podziałowych nie zrobić go na gładko i będzie model a'la sylwetkowy... Pora poszukać żywicznego Jaszczompa... A Jak-11 wychodzi ci na prawdę dobrze! Jak na takiego starego klamora, je richtig gryfny Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 Kabinka kupiona...a że tak głupio ze sklepu modelarskiego wyjść bez modelu...uzupełniamy Francję 1940 ( dzięki @Xmen za iskrę! ) 1 Cytuj
Xmen Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 6 minut temu, myszaty napisał: dzięki @Xmen za iskrę! ) Ale ja nic nie zrobiłem. 1 Cytuj
Grzes Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 W dniu 27.11.2022 o 17:16, myszaty napisał: Golonka się zrobiło...chyba wystarczy tych drobiazgów. Igły, złom z blaszek itp.... To jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy... tych, którzy (jak ja) w latach 80. robili te modele prosto z płytki i myśleli, że są wspaniałe i lepiej się nie da. 1 1 Cytuj
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 16 minut temu, Grzes napisał: że są wspaniałe i lepiej się nie da. No, w latach 80 wielu rzeczy się nie dało lepiej . 3 godziny temu, Xmen napisał: Ale ja nic nie zrobiłem. Ojtam, ojtam...nie musiałeś . To się tliło od jakiegoś czasu...tym bardziej: Już też dotarł. 4 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 2 Grudnia 2022 Napisano 2 Grudnia 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: No, w latach 80 wielu rzeczy się nie dało lepiej . Wierz mi Jacku, że wiele rzeczy dawało się zrobić lepiej, tylko wymagało to o wiele więcej umiejętności (w wielu dziedzinach), samozaparcia i hartu ducha 1 Cytuj
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 Nie będę się spierał - dzieciakiem byłem. Wracamy do Jaczka. No nie jest różowo, ujawniła się spora różnica pomiędzy linią kadłuba wacusia i RS do którego owiewka Roba jest dedykowana. Cytuj
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Ale nie takiej dziury co by nie dało się zaszpachlować... owiewki Roba są bardzo spoko! Fajna przejrzystość, dosyć twarde tworzywo, nie wyginają się. Edytowane 2 Grudnia 2022 przez myszaty 3 Cytuj
myszaty Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Napisano 3 Grudnia 2022 Chyba udało się wyprowadzić - jeszcze coś może wyjdzie pod kolorem ale na wszelki wypadek dam spokój bo nie takie rzeczy potrafiłem skopać w 5 Cytuj
barszczo Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 No panie, kawał prawdziwego modelarstwa, a nie składania klocków Lego . Cytuj
wuwumaster Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 B ładnie wyszła, dajesz rade Rob Taurus to b fajne szkła Cytuj
kopernik Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 4 godziny temu, wuwumaster napisał: Rob Taurus to b fajne szkła A nie żółkną po jakimś czasie ? Cytuj
kopernik Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 W dniu 26.11.2022 o 11:04, myszaty napisał: Zamknięty kadłub - poszpachlowane i przeszlifowane skrzydła i łącznie z kadłubem. Podpowiedz, jakiego sposobu ( przyrządziku ) użyłeś do ustawienia geometrii skrzydeł względem kadłuba . Cytuj
RogerM Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 7 minut temu, kopernik napisał: A nie żółkną po jakimś czasie ? Nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi