BRAVO112 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 no to trzeba silnik odslonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 Kusisz waćpan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 Golonka się zrobiło...chyba wystarczy tych drobiazgów. Igły, złom z blaszek itp.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 a kolko sie wytoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 6 minut temu, BRAVO112 napisał: a kolko sie wytoczy I to jest słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) No bardzo ładnie . Edytowane 27 Listopada 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 Szpachlowanie, szlifowanie i tak w kółko..... Oszklenie paskudne ale na rob taurusa trzeba czekać - 2 tyg. a jescze teraz święta idą....robimy z tego co jest więc cudów nie będzie. wiem co mi nie pasi w tej żaluzji na silniku...w oryginale jest płytko zlicowana prawie na zero z rantem - tu schowana głębiej . Ale jak się zaczęło trza skończyć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 Kicha z tego oszklenia...albo rob taurus albo spróbuje zrobić negatyw ( kopyto) i wytłoczyć. Cała zmatowiała od środka... fakturę miała paskudną od początku, ale teraz to już śmieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Grudnia 2022 Share Napisano 1 Grudnia 2022 Skoro tak pięknie Ci wychodzi model Waku, to na następny warsztat proponuję tego potworka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 2 minuty temu, Kolekcjoner WP napisał: Skoro tak pięknie Polemizowałbymciutciut....ale dzięki! Łooo ten paździerzyk gdzieś tam zwarcie robi...ale muszę najpierw popchnąć Piłsudskiego bo jeszcze mi się termin wysypie. A jest co robić... Lubiłem czytać Pertka i wogóle historie marynistyczne, ale łódki wybitnie mi nie idą. Ale! Jest dobrze! Kabinkę z rob taurusa ma ksmodel ... a ja jutro i w poniedziałek będe w Częstochowie. Jest gicio! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 1 Grudnia 2022 Share Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) 57 minut temu, myszaty napisał: Łooo ten paździerzyk gdzieś tam zwarcie robi... Mnie póki co zniechęcił do dalszej budowy i zastanawiam się, czy zamiast trasowania linii podziałowych nie zrobić go na gładko i będzie model a'la sylwetkowy... Pora poszukać żywicznego Jaszczompa... A Jak-11 wychodzi ci na prawdę dobrze! Jak na takiego starego klamora, je richtig gryfny Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 Kabinka kupiona...a że tak głupio ze sklepu modelarskiego wyjść bez modelu...uzupełniamy Francję 1940 ( dzięki @Xmen za iskrę! ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 6 minut temu, myszaty napisał: dzięki @Xmen za iskrę! ) Ale ja nic nie zrobiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 W dniu 27.11.2022 o 17:16, myszaty napisał: Golonka się zrobiło...chyba wystarczy tych drobiazgów. Igły, złom z blaszek itp.... To jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy... tych, którzy (jak ja) w latach 80. robili te modele prosto z płytki i myśleli, że są wspaniałe i lepiej się nie da. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 16 minut temu, Grzes napisał: że są wspaniałe i lepiej się nie da. No, w latach 80 wielu rzeczy się nie dało lepiej . 3 godziny temu, Xmen napisał: Ale ja nic nie zrobiłem. Ojtam, ojtam...nie musiałeś . To się tliło od jakiegoś czasu...tym bardziej: Już też dotarł. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 2 Grudnia 2022 Share Napisano 2 Grudnia 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: No, w latach 80 wielu rzeczy się nie dało lepiej . Wierz mi Jacku, że wiele rzeczy dawało się zrobić lepiej, tylko wymagało to o wiele więcej umiejętności (w wielu dziedzinach), samozaparcia i hartu ducha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 Nie będę się spierał - dzieciakiem byłem. Wracamy do Jaczka. No nie jest różowo, ujawniła się spora różnica pomiędzy linią kadłuba wacusia i RS do którego owiewka Roba jest dedykowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Ale nie takiej dziury co by nie dało się zaszpachlować... owiewki Roba są bardzo spoko! Fajna przejrzystość, dosyć twarde tworzywo, nie wyginają się. Edytowane 2 Grudnia 2022 przez myszaty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2022 Chyba udało się wyprowadzić - jeszcze coś może wyjdzie pod kolorem ale na wszelki wypadek dam spokój bo nie takie rzeczy potrafiłem skopać w 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 No panie, kawał prawdziwego modelarstwa, a nie składania klocków Lego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 B ładnie wyszła, dajesz rade Rob Taurus to b fajne szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 4 godziny temu, wuwumaster napisał: Rob Taurus to b fajne szkła A nie żółkną po jakimś czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 W dniu 26.11.2022 o 11:04, myszaty napisał: Zamknięty kadłub - poszpachlowane i przeszlifowane skrzydła i łącznie z kadłubem. Podpowiedz, jakiego sposobu ( przyrządziku ) użyłeś do ustawienia geometrii skrzydeł względem kadłuba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 7 minut temu, kopernik napisał: A nie żółkną po jakimś czasie ? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi