Marek K Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 Przedstawiam wam moj ostatnio zrobiony model w skali 1/48 . Jakość i opis można zobaczyć https://www.kfs-miniatures.com/1-48-ija-type-99-ki-51-sonia-wingsy-kits/ Mogę tylko dodać że nie jest to model dla początkującego modelarza, bo skomplikowanie i ilość części do złożenia może zniechęcić do tego hobby. Poza tym wymaga bardzo dokładnego obrobienia i spasowania ze sobą każdej części ,a budowa najmniejszych bomb z brzechwami w postaci blaszki to mordęga . Tak to wyszło. 21 Cytuj
kapsel Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 Świetna robota kamuflaż robi znakomite wrażenie Cytuj
zaruk Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 Świetnie pomalowany. Czy miałeś problemy ze spasowaniem części? Cytuj
Marek K Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Napisano 6 Grudnia 2022 3 minuty temu, zaruk napisał: Świetnie pomalowany. Czy miałeś problemy ze spasowaniem części? Tak , kokpit i wszystkie małe części. Są małe nadlewki i bez pasowania będzie duży problem . W porę dostałem informację że jest to model specjalnej troski. To co w innym modelu np.fotel strzelca jest jako 1 część tu składa się z 6 . Podobny problem jest w 1/72 , bo to pomniejszona kopia 1/48. Cytuj
Helmut Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 30 minut temu, Marek K napisał: Podobny problem jest w 1/72 , bo to pomniejszona kopia 1/48. No to to jest dopiero czelendż! Cytuj
aProdi Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 Piękny model - świetne kamo wyszło, choć IMHO dość czysty jak na Japończyka z armii. Gratuluję też cierpliwości. Ze swoim bawiłem się z przerwami ponad rok. Jak pamiętam wpasowanie wnętrza tak, aby kadłub się zamknął było nie lada wyzwaniem. Cytuj
HK1885 Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 Rzadko spotykany model Japończyka. Ładnie, czysto, kamuflaż robi robotę. Podoba się. Cytuj
xatrix_pl Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 Rewelacyjny, nietuzinkowy kamuflaż, wymalowany ze smakiem. Bardzo mi się podoba. Brawo Cytuj
Marek K Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Napisano 11 Grudnia 2022 W dniu 6.12.2022 o 16:38, aProdi napisał: Piękny model - świetne kamo wyszło, choć IMHO dość czysty jak na Japończyka z armii. Gratuluję też cierpliwości. Ze swoim bawiłem się z przerwami ponad rok. Jak pamiętam wpasowanie wnętrza tak, aby kadłub się zamknął było nie lada wyzwaniem. Dawaj go do galerii. Co do czystości to zdecydowanie się nie zgodzę , wystarczy poczytać i pooglądać zdjęcia z tego okresu. Cytuj
pulemiot Napisano 17 Grudnia 2022 Napisano 17 Grudnia 2022 Piękna robota, śliczny efekt. ta specjalna troska odpłaciła wyglądem, - płat od dołu wygląda profesjonalnie. Wingsy Kits i ClearProp nie są uproszczone, ale pięknie się odwdzięczają. Super też, że jest dyskrenie zużyty - mnie tu zawsze ponosi a potem jest za późno gratulacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi