Marek K Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Przedstawiam wam moj ostatnio zrobiony model w skali 1/48 . Jakość i opis można zobaczyć https://www.kfs-miniatures.com/1-48-ija-type-99-ki-51-sonia-wingsy-kits/ Mogę tylko dodać że nie jest to model dla początkującego modelarza, bo skomplikowanie i ilość części do złożenia może zniechęcić do tego hobby. Poza tym wymaga bardzo dokładnego obrobienia i spasowania ze sobą każdej części ,a budowa najmniejszych bomb z brzechwami w postaci blaszki to mordęga . Tak to wyszło. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Bardzo fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Świetna robota kamuflaż robi znakomite wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Świetnie pomalowany. Czy miałeś problemy ze spasowaniem części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2022 3 minuty temu, zaruk napisał: Świetnie pomalowany. Czy miałeś problemy ze spasowaniem części? Tak , kokpit i wszystkie małe części. Są małe nadlewki i bez pasowania będzie duży problem . W porę dostałem informację że jest to model specjalnej troski. To co w innym modelu np.fotel strzelca jest jako 1 część tu składa się z 6 . Podobny problem jest w 1/72 , bo to pomniejszona kopia 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 30 minut temu, Marek K napisał: Podobny problem jest w 1/72 , bo to pomniejszona kopia 1/48. No to to jest dopiero czelendż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aProdi Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Piękny model - świetne kamo wyszło, choć IMHO dość czysty jak na Japończyka z armii. Gratuluję też cierpliwości. Ze swoim bawiłem się z przerwami ponad rok. Jak pamiętam wpasowanie wnętrza tak, aby kadłub się zamknął było nie lada wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 Rzadko spotykany model Japończyka. Ładnie, czysto, kamuflaż robi robotę. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 Rewelacyjny, nietuzinkowy kamuflaż, wymalowany ze smakiem. Bardzo mi się podoba. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2022 W dniu 6.12.2022 o 16:38, aProdi napisał: Piękny model - świetne kamo wyszło, choć IMHO dość czysty jak na Japończyka z armii. Gratuluję też cierpliwości. Ze swoim bawiłem się z przerwami ponad rok. Jak pamiętam wpasowanie wnętrza tak, aby kadłub się zamknął było nie lada wyzwaniem. Dawaj go do galerii. Co do czystości to zdecydowanie się nie zgodzę , wystarczy poczytać i pooglądać zdjęcia z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 Piękna robota, śliczny efekt. ta specjalna troska odpłaciła wyglądem, - płat od dołu wygląda profesjonalnie. Wingsy Kits i ClearProp nie są uproszczone, ale pięknie się odwdzięczają. Super też, że jest dyskrenie zużyty - mnie tu zawsze ponosi a potem jest za późno gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi