sas55 Napisano 19 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2022 Pisałem, że już nic z netu nie wyciągnę...ale trafiłem na ujęcie z góry które pokazuje rozkład plam. Proszę zwrócić uwagę na żółte napisy na górze pojazdu; Nie stawać. Ciekawe czy zostaną zachowane. Nadal brak lin i kominów. Na jednym widoczne sa potrójne tulejki na mocowanie chorągiewek. Ciekawe czy i to będzie zachowane? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2022 Dzień dobry, Znalazł się jeszcze jeden fotograf, który cyknął fotkę z drugiej strony jednego z kotów a ja znalazłem jego dzieło. Pierwsze polowanie chyba zakończymy. Mam nadzieję, że w przyszłości dołączą inni myśliwi, ponieważ na razie polowałem sam. Składam więc życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia i do następnego polowania!!! Pozdrawiam Naczelny Łowczy Koreańskich Kotów (w przyszłości chętnie oddam ten tytuł) Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 Dzień dobry, Kolejny raz muszę odszczekać, że to już przerwa w polowaniu. Znalazłem jeszcze taki filmik, gdzie znany już nam pan ppor. opowiada tej samej grupie dziennikarzy o czołgu, ale zdjęcia robił ktoś inny niż w poprzednim filmiku. Podaję link do całości i kilka printscreenów. I teraz już nic nie obiecuję, bo cholera wie ilu tam tych dziennikarzy było i co jeszcze porobili. Brakuje w zasadzie pewnych elementów przedziału kierowcy. Częstujcie się filmikiem, bo po pierwsze może zniknąć, po drugie zaś pewnie tak będzie, że jak koty wystąpią na pokazach to dostęp do wnętrza będzie utrudniony lub niemożliwy. Wiadomo TAJEMNICA A na filmiku oprócz wnętrza prawie pełny przegląd wystawionej dziewiątki. Pozdrawiam Andrzej Oto link Jedyne w Polsce nagranie z wnętrza czołgu K2! Opowiada dowódca plutonu ppor. Jakub Kędziora - Bing video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 To jeszcze raz składam życzenia świąteczne. Materiały dotąd znalezione w necie pozwalają już na dość wierne odwzorowanie podstawowych szczegółów w tym wnętrza. Pozostaje to co będzie typowo ,,polskie'' i co jak mówi pan ppor. ma zwiększyć masę czołgów. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Grudnia 2022 Share Napisano 30 Grudnia 2022 Postaram się po nowym roku złapać w okolicach jakąś K2 i zrobić jej walkaroud. Morąg czy Braniewo mam blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 31 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2022 Dzień dobry, 13 godzin temu, Tomek Mroczkowski napisał: Postaram się po nowym roku złapać w okolicach jakąś K2 i zrobić jej walkaroud. Morąg czy Braniewo mam blisko Bardzo się już cieszę na te fotki, znając Twoje wcześniejsze walkaroundy. Jeśli się uda to cyknij miejsce kierowcy, bo tego nasi dziennikarze nie zrobili dokładnie w czasie przyjęcia kotów w Morągu a także tylną ścianę wieży z okienkiem automatu ładowania. Oczywiście wszelkie oznaczenia do przygotowania kalkomanii i wtedy chyba będzie komplet, ponieważ nie spodziewam się na razie, aby ktoś otworzył przedział napędowy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2023 Dobry wieczór, Polowanie trwa i mamy kolejny występ panter. Tym razem w Elblągu minister zainaugurował pierwszy w tym roku turnus dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej w 16 pułku logistycznym .Wystąpiła jedna pantera i nie widać chyba żadnych widocznych zmian. Wydaje się, że na wieży pojawiło się jakieś oznaczenie, ale to niepewne a na zdjęciu z drona ten fragment jest akurat zasłonięty chyba przez stojący głośnik. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2023 Jednak nic na wieży nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) Dzień dobry, Koty są ukryte i na razie nie ma kolejnych uroczystości i pokazów z ich udziałem, więc zapolowałem w obcych miejscach i dziś garść plonów. Gdyby ktoś chciał robić ze starym silnikiem to takim jak ten poniżej. Ponadto schemat rozmieszczenia jednostki napędowej pasuje do K9 i Kraba. Nasze kotki mają silniki jak pisałem powyżej. Tu zwracam też uwagę na miejsce kierowcy i najbliższą okolicę. Ponadto kilka szczegółów. Jak już te nasze wyjdą z ukrycia mam nadzieję, że wpuszczą myśliwych aby uzupełnili fragmenty wnętrza. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 6 Lutego 2023 przez sas55 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 Dzień dobry, Znalazłem jeszcze takie zdjęcie i taka mnie naszła refleksja. W poście z 7.12 na pierwszej stronie i na zdjęciu poniżej na lewym błotniku widnieje oznaczenie. To są zdjęcia z symbolicznego przekazania czołgów w Korei i znak został namalowany chyba na wniosek strony polskiej a nie samorzutnie przez Koreańczyków. Po przypłynięciu do Polski, żaden z pojazdów nie miał już takiego oznaczenia, co oznacza, że zostało zamalowane. Poniższe zdjęcie jest zrobione przed uroczystością w Korei i czołgi są chyba dopiero ustawiane na placu a w wieży obok Koreańczyka jest nasz żołnierz... Wnioskuję, że trzeba się będzie natrudzić być może żeby upolować kota z pełnymi oznaczeniami. Mogą być zasłaniane i zamazywane na zdjęciach, ale tym ciekawsze staje się przyszłe polowanie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 Jeszcze jeden wizerunek silnika, który jest montowany w polskich K2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 W dniu 8.02.2023 o 08:40, sas55 napisał: W poście z 7.12 na pierwszej stronie i na zdjęciu poniżej na lewym błotniku widnieje oznaczenie Jest to natowskie oznaczenie batalionu czołgów (bez oznaczenia szczegółowego jednostki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Tak, to wiadomo. Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt, że na przejęciu w Korei było a po wyładowaniu ze statku zniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 13 Lutego 2023 Autor Share Napisano 13 Lutego 2023 Dobry wieczór, Jedynie kronikarski obowiązek nakazuje pokazać kolejny występ kota. Nihil novi. Dalej bez oznaczeń i wyraźnych zmian. 11.02 w Elblągu odbyła się przysięga, na której kotka zaprezentowano. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Lutego 2023 Autor Share Napisano 17 Lutego 2023 Za moich czasów załoga tylko na zakupy do monopolowego. Na przysiędze w Nidzicy 17.02 pojazdy dalej bez oznaczeń. Czekamy. Miło, że ktoś oprócz mnie wyprawił się na polowanie. Natomiast na zdjęciach z góry widać, że zniknęły chyba żółto czarne napisy NIE STAWAĆ czyli załogi już wiedzą gdzie nie stawać i ciekawe jak to będzie z publiką na pokazach. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 Dzień dobry, Z promocji w Nidzicy takie mi się jeszcze fotki trafiły. WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO SENSACJA. Na pierwszej widać Panterę na dzień przed promocją, kiedy to pojazdy były ustawiane. PROSZE ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA KIEROWCĘ Beret OK, ale twarz... jakby wschodnia (Koreańczyk???!!!) Natomiast na drugiej przed czołgiem stoi załoga i ani śladu zagadkowej twarzy w okularach. Czyżby Koreańczycy jeszcze przebywali w Polsce a nasi jeszcze nie potrafili kierować Panterami? Ciekawostka Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Dzień dobry. Może musi mieć okulary tylko do jazdy? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) 7 minut temu, sas55 napisał: Czyżby Koreańczycy jeszcze przebywali w Polsce a nasi jeszcze nie potrafili kierować Panterami? Ciekawostka Może razem z kierowcami kupili. Te z filmu to mają łeb do interesu. Jak modele: czołg z figurką od razu dostaję. Na pudełku napisane "Driver figure included". Edytowane 19 Lutego 2023 przez Mr_X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 W dniu 19.02.2023 o 12:31, Xmen napisał: Dzień dobry. Może musi mieć okulary tylko do jazdy? Pozdrawiam Paweł Dzień dobry, Okulary tak, ale skośnookiej buźki nie zmieni. Wydaje się, że Koreańczycy jeszcze tu są a biorąc pod uwagę wiadomości, że następne sztuki już w drodze to będą pracować nad całością przeróbek. Tylko niepotrzebnie tego kierowcę wysłali gdzieś albo kazali mu siedzieć w czołgu. Natomiast trójka przed kotem dzielnie udawała załogę. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Dzień dobry, Na targach w Olsztynie wystawiono kota, ale jak widać bez oznaczeń i rejestracji. Czekamy dalej. Tylko na antenach proporczyk 20 BZ to nowość. Tomek Mroczkowski wybrał się na polowanie i może ustrzeli jakiegoś walkarounda. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 Wklejam tu dla porządku zdjęcie, które Tomek zamieścił w wątku o K9. Na lewym błotniku widać już oznaczenie batalionowe. Tomek obiecuje więcej zdjęć i może to oznaczenie będzie dokładniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 To jeszcze jedno zdjęcie Tomka z wątku o K9. Oznaczenia jednak są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 17 Marca 2023 Autor Share Napisano 17 Marca 2023 (edytowane) Jeszcze zdjęcia ze strony 20 Bartoszyckiej BZ Edytowane 17 Marca 2023 przez sas55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Dzień dobry, Jak można przeczytać właściwie wszędzie dziś dotarł do Gdyni kolejny statek, na którym przypłynęło 5 Panter i 12 Haubic z Korei. Tym razem bez pompy i niestety nie trafiłem na żadne aktualne zdjęcia z wyładunku. Pozdrawiam Andrzej Kolejne koreańskie czołgi K2 i armatohaubice K9 już w Polsce. Szef MON: Wojsko Polskie jest konsekwentnie wyposażane w nowoczesną broń | Polska Agencja Prasowa SA (pap.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Marca 2023 Share Napisano 24 Marca 2023 Od wczoraj mamy i tablice rejestracyjne. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi