SnajperTBG Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 Cała prawdę o naszych K2 i Abramsach, zobaczymy jutro w całej okazałości!!!!! Mam nadzieję, że po defiladzie będzie wystawa statyczna. O robieniu fotek we wnętrzu trzeba od razu zapomnieć. Nie ma takiej opcji- zresztą po co- model jest bez wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 14 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, SnajperTBG napisał: Przepraszam a z przodu nie dopuszczali...? Jak widzę brakowało 1 kroku do otwartego włazu i coś z wnętrza by można... Czy masz coś jeszcze w zanadrzu na deser? Może rejestrację? Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez sas55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 Nie robiłem z przodu bo dzieci siedziały a nie miałem czasu czekać aż zlezą. Nr były zakryte. Ten sam czołg będzie jechał w defiladzie to tam se można będzie luknąć. Do środka zakaz był wszędzie. Mnie to wczoraj prawie za szoiona wzięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 6 godzin temu, SnajperTBG napisał: Nie robiłem z przodu bo dzieci siedziały a nie miałem czasu czekać aż zlezą. Nr były zakryte. Ten sam czołg będzie jechał w defiladzie to tam se można będzie luknąć. Do środka zakaz był wszędzie. Mnie to wczoraj prawie za szoiona wzięli I tak fart, że Ci pozwolili zrobić foty góry wieży, ja już robiłem dwa podejścia i w obu przypadkach było stanowcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 15 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2023 To dla porządku jeszcze takie ujęcia z defilady. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Jeszcze takie ujęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Takie drobne spostrzeżenie, jako uczestnik defilady. W porównaniu z pozostałymi czołgami to K2 były okropnie głośne Ambramsy mają od nich wyraźnie niższy poziom głośności, ale Leopardy to w ogóle przejeżdżały cichutko niczym elektryki Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Ten i inne moje wątki w tym dziale zostały założone, aby z jednej strony pokazać o co chodzi w gromadzeniu dokumentacji a z drugiej udokumentować konkretne pojazdy, które akurat zasiliły naszą armię. Przyznam, że nie spodziewałem się tak szybkich rezultatów, biorąc pod uwagę praktyki w naszej armii, która zasłania numery rejestracyjne na wielu imprezach i na stronach w necie a na defiladzie wszystko było odkryte. Wiązałem pewne nadzieje z defiladą, ale takich wyników się nie spodziewałem. Ewidencję K2, które w tej chwili są w naszym kraju mamy niekompletną jeśli chodzi o zdjęcia, ale wystarczającą. Dokumentację możemy zacząć od różnych jej elementów. Wybrałem malowanie i oznakowanie, ponieważ w obecnych warunkach to wydało się najbliższe sukcesu i tak się stało. W omawianym zakresie dokumentacja jest bliska końcowi. Wiadomo, że wojsko nie wpuszcza na pojazdy, ale to tylko kwestia czasu jak zaczną pozwalać na to, jak to było w innych przypadkach. Dlatego teraz najważniejszą sprawą jest ustalenie pewnych szczegółów pojazdów. O tym będę pisał w kolejnych częściach tego wątku. Pozdrawiam Andrzej Oczywiście krój i rozmiary rejestracji i innych znaków należy porównać z istniejącym na rynku produktami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Znalezione na oficjalnej stronie PZ na Facebooku to ten sam z Ossowa któremu potem zakleili nry Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Dzień dobry, Niestety nadchodzi okres ,,tajemnicy''. Dobrze, że w naszych polowaniach skupiliśmy się na defiladzie, co pozwoliło ustalić większość numerów rejestracyjnych naszych K2. Teraz pozostanie polowanie na szczegóły budowy. Jako przykład nowego tajemniczego okresu przedstawiam zdjęcie z przygotowań do Air Show w Radomiu. Zasłonięta jest zarówno rejestracja jak i znak batalionowy. Niedawno na defiladzie wszystko było odsłonięte... Cóż za konsekwencja... Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) sas55 nie wiem kogo ten okres "tajemnicy "ma dotyczyć ale na ruskim forum pojawiły się fotki Polskiego K2 -z metrówką : http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=1555&p=21 3 post od dołu Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez jo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Godzinę temu, jo napisał: sas55 nie wiem kogo ten okres "tajemnicy "ma dotyczyć ale na ruskim forum pojawiły się fotki Polskiego K2 -z metrówką : http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=1555&p=21 3 post od dołu O to można zapytać w MON-ie bo na defiladzie wszystko było widoczne a na piknikach pewnie dalej przez pewien czas będą wszystko zakrywać no i chyba dostanie się do wnętrza będzie cudem. Takie to u nas zwyczaje a z metrówką w niektóre miejsca podejść można. Natomiast chciałbym wiedzieć czy ten z metrówką wiedział jaki ma numer rejestracyjny mierzony obiekt... A w niniejszym wątku i innych założonych w celu zbierania dokumentacji nikt nic nowego nie zamieszcza i na razie musimy się zadowolić tym co się znajdzie w necie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Ładnie umorusany a nr dość dobrze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Oczywiście WP wystawiło K2 na MSPO: Edytowane 5 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 6 Września 2023 Share Napisano 6 Września 2023 W dniu 28.08.2023 o 19:29, jo napisał: sas55 nie wiem kogo ten okres "tajemnicy "ma dotyczyć ale na ruskim forum pojawiły się fotki Polskiego K2 -z metrówką : http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=1555&p=21 3 post od dołu Dla jasności: to zdjęcie zostało przez nich po prostu skopiowane z działu polskiego na pewnym dużym, międzynarodowym forum architektonicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 Dzień dobry, Rozpoczynając ten i inne wątki dotyczące dokumentacji zakupionych ostatnio pojazdów starałem się skupiać na ich oznakowaniu i cezurą miała być defilada 15.08. Jak przypuszczałem pojazdy będą na niej prezentowane ze wszystkimi oznaczeniami i nie pomyliłem się. Udało się skompletować znaczną ilość Panter i dodatkowo udokumentować wiele szczegółów. Teraz trzeba tylko sprawdzić czy kalki w zestawie do polskich K2 mają odpowiednią czcionkę i wymiary i można zacząć budowę modeli. Jeszcze porada dla niedoświadczonych modelarzy. Z istniejącego materiału zdjęciowego zawartego w tym wątku wybierzcie sobie jakiś pojazd, załóżcie folder, skopiujcie do niego zamieszczone fotografie i polujcie dalej na szczegóły i brakujące fragmenty malowania. Muszę przerwać swój udział w tym przedsięwzięciu. Jeśli znajdę coś ciekawego na pewno zamieszczę. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TsarTank Napisano 26 Grudnia 2023 Share Napisano 26 Grudnia 2023 Hello, dear users. Just wanted to say thank you for the photos you are posted here! I am working on upgrade for the kit "K2 Black Panther Academy 13511" and hope to finish it some day. Photos that you posted helped me really a log. Huge thank you for that. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Wątek ucichł, a tu taka sytuacja: Przy okazji mamy udokumentowaną rejestrację 0530T. I nie jest to emblemat indywidualny, bo poniżej mamy całą wesołą gromadkę tak oznakowaną: Zdjęcia i screenshoty pochodzą z FB 20. BBZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca A można poprosić o napisanie co jest wokół głowy bo małych liter nie widzę a powiekszenie wszystko rozmazuje pozdrawia OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Napis wokół głowy cyt,, ALBO ZNAJDE DROGE ALBO JĄ SOBIE UTORUJE" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Kolejny pojazd z tym oznaczeniem do kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Dzień dobry, Wszystkie zaprezentowane ostatnio zdjęcia pochodzą z ćwiczeń Dragon 24. Dokładnie z przemarszu wojsk dokonanego po forsowaniu Wisły. Kota na prawym błotniku miały wszystkie wozy 20 BBZ. Natomiast co do brakujących do kolekcji numerów to z dotychczas otrzymanych pojazdów brakuje UA 0529T UA 0537T do UA 0543T czyli wtedy będą upolowane dwie kompanie. Natomiast ciągle dochodzą nowe. Wczoraj przypłynęły 3 nowe koty a następne w drodze. pozdrawiam Andrzej A co do UA 0530T to taka fotka jeszcze sprzed Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi