Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia 7 godzin temu, GTiStyle napisał: te kredki są trwałe? Można zmyć wodą. Ja lakieruję zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Nakładasz kredkę i zabezpieczasz lakierem? Nie blakną po takim zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Tak. Dobry lakier jeszcze trochę wydobywa efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia Ja też obić nie widzę, może dlatego, że na telefonie oglądam te zdjęcia, może są za jasne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 51 minut temu, Lipstein napisał: Ja też obić nie widzę, może dlatego, że na telefonie oglądam te zdjęcia, może są za jasne ... Też nie widzę obić , czas chyba wszystkim na okulary ... Konrad zobacz sobie, w sumie to obicia dodają życia przykład poniżej. Edytowane 19 Kwietnia przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Są ale bardzo małe. Takie lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Trochę pracy z olejnymi. Głównie lekka modulacja i kurz. Po lakierze efekt będzie ostrzejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia 2 godziny temu, Evildead napisał: Też nie widzę obić , czas chyba wszystkim na okulary ... Konrad zobacz sobie, w sumie to obicia dodają życia przykład poniżej. Koledze po prostu odwagi brakuje by wyjść poza strefę komfortu. Takie modele jak powyżej od razu przyciągają wzrok. Na obiciach można poszlaeć z rdzą, przetarciami, odbiciami wielowarstwowymi. Naprawdę takie coś znacznie lepiej się ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia 44 minuty temu, patrykd napisał: Koledze po prostu odwagi brakuje by wyjść poza strefę komfortu. Takie modele jak powyżej od razu przyciągają wzrok. Na obiciach można poszlaeć z rdzą, przetarciami, odbiciami wielowarstwowymi. Naprawdę takie coś znacznie lepiej się ogląda. Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Ile razy będę jeszcze pisał, że nie lubię dużych obić i ich nie robię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Góra już gotowa. Teraz nie wiem czy robić błoto czy kurzyć dół. Pewnie się zajmę działem. Nie mam do nich narazie gąsienic. Jedna będzie miała flagę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Poprawiłem ten właz na górze kadłuba. Trzeba jeszcze działo skończyć. Teraz porobię trochę 515 dla klienta. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Fajne te japońskie pokraki ... a kiedy BT-7 ? Edytowane 20 Kwietnia przez Paweł Czarnocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Dziękuję. Narazie sobie maluję. Może za parę dni zacznę. Póki co trochę farb olejnych. Teraz lekkie obicia i malowanie gąsienic. Chce go skończyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Postanowiłem sobie dodać do BT-7 tanie blaszki z ET Model. Musze jedynie poczekać na nie około miesiąca. W tym czasie sobie tera takiego zrobię. Wieża już gotowa. Model z Bordera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Który to konkretnie model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 13 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Postanowiłem sobie dodać do BT-7 tanie blaszki z ET Model. Musze jedynie poczekać na nie około miesiąca. W tym czasie sobie tera takiego zrobię. Wieża już gotowa. Model z Bordera. Kurcze blade jakieś dziwne spawy w tym Borderze zrobili........ a ja do mojego BT-7 kupiłem gąsienice z Bronco i tez przyjdą w tym czasie co twoje blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia To BT-027. Model ogólnie mocno średni jeżeli chodzi o spasowanie. Z błotnikami była niesamowita walka, nie dość, że były popękane to niemożność spasowania sprawiała mnie w konsternację czy nie lepszy były Dragon (w sumie napewno). Zrobiłem kilka Borderów i niektóre jeszcze robię i nie trafiłem dotychczas na zestaw wolny od wad. Zawsze jakieś niedolanie elementów albo coś popękane. Ciekawe jak to po podkładzie będzie wyglądać. Urobek dzisiejszego dnia. Pomimo niedoskonałości zestawu dosyć szybko idzie. Elementów jest nie dużo. Myślę, że mycie do malowania podkładu to kwestia do 2-3 dni. Po drugiej stronie muszę oczyścić 3 koła i zająć się szczegółami na kadłubie. Potem pewnie jakieś szlifowanie i nadrabianie niuansów. Jak go skończę budować to zacznę teciaka z RFM i StuGa IV, tutaj myślę się odprężyć jeżeli to będzie podobny zestaw do czwórki. Przyznam się odrazu, że w wirze roboty wkleiłem nie ta płytę tylnią co instrukcja rzecze. Ta poprawna według papieru powinna mieć jakieś kable na górze. No ale trudno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia (edytowane) Konradzie jak według Twojej opinii wstępnie prezentują się figurki z tego borderowego teciaka ? No i czy już sprawdzałeś składalność gąsienic ? No nawet nie śmiem prosić Cię o jakieś zdjęcia zbliżenia tych figurek Edytowane 23 Kwietnia przez Paweł Czarnocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia 22 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał: Konradzie jak według Twojej opinii wstępnie prezentują się figurki z tego borderowego teciaka ? No i czy już sprawdzałeś składalność gąsienic ? No nawet nie śmiem prosić Cię o jakieś zdjęcia zbliżenia tych figurek Jutro cyknę zdjęcia figurek bo dziś już się szykuje na zmianę nocną. Sam ocenisz, ja się na tym nie znam. Gąsienice sobie jak zwykle dokupię więc nawet nic w tym temacie nie działałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia W dniu 23.04.2024 o 03:14, Konrad-Ciba napisał: W tym czasie sobie tera takiego zrobię. Nareszcie jakiś konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1124 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia 15 hours ago, Konrad-Ciba said: Jak go skończę budować to zacznę teciaka z RFM i StuGa IV, tutaj myślę się odprężyć jeżeli to będzie podobny zestaw do czwórki. Przyznam się odrazu, że w wirze roboty wkleiłem nie ta płytę tylnią co instrukcja rzecze. Ta poprawna według papieru powinna mieć jakieś kable na górze. No ale trudno. Będziesz zadowolony z tego T-34 RFM; mam porównanie z Tamiy Dragon, Zvezda, Academy i ten z RFM ( sklejałam 5040 z fabryki 174) był naprawdę jak klocki Lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia To fajnie. Po czwórce bardzo polubilem tą firmę. Mam 183 i 174. Tego pierwszego chce zrobić w takim malowaniu - kalkomanie już pozyskałem. Na 174 jeszcze nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Konrad, ja jestem w takim wieku, tzn. mam już trochę lat, że pamiętam takie slogany jak Wincenty Pstrowski, stachanowcy itp. Ale, żeby takie zamiłowanie u ciebie ? Nie mogę wyjść z podziwu. Ale jak już wyjdę, to odpowiednio to skomentuje. . Pracuj, pracuj, a garb ci sam wyrośnie. Kto pamięta z jakiego filmu to jest cytat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia Dziękuję, dziękuję. Nie wiem z jakiego filmu to cytat. Nie oglądam filmów zbytnio - wolę książkę. Kilka zdjęć figurek. Teraz gdy się im przyjrzałem wydaje mi się, że są całkiem dobre. To będzie dobry materiał do nauki malowania. Co zaś T-34/85 się tyczy; Między zmianami nocnymi nie lubię robić dużo a w praktyce to w sumie prawie wcale. Jedynie doszlifowałem koła z drugiej strony i zatkałem tą „paszcze” na przedniej płycie kadłuba. Wczoraj jeszcze sprawdzałem rzeźby przy błotnikach aplikując trochę podkładu i jest dobrze. Jedynie połączenie dwóch błotników z przodu - tych frontowych i bocznych wymaga szpachlowania co już uczyniłem klejem CA i wypełniaczem z VMS. Trochę roboty jeszcze jest. Pozdrawiam. K. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi