barti94 Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Witajcie. Dzisiaj będzie mega krótko. Rozpoczynam pracę nad Zundappem KS 750 w skali 1/35 od Italieri. Model planuję pomalować tak aby pasował do frontu afrykańskiego. Wydaje się mega prosty i szybki. Mam nadzieję że tym razem coś wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Dlaczego nie wpisujesz nazwy producenta modelu w tytule postu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: Dlaczego nie wpisujesz nazwy producenta modelu w tytule postu ? Włacha, to oszczędziło by wielu klikanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 Już poprawione Dzisiaj wrzucę pierwszą relacje z klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 najważniejsze żeby wszystkie części w modelu były. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Bajka nie moja ale chętnie będę podglądał bo jak na forum jestem (krótko co prawda) to jeszcze takiego warsztatu nie widziałem. Trzymam kciuki za efekt końcowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Mam go! Model tani, jakością nie przystaje do współczesnych produkcji, ale z pewnością można z niego zrobić coś fajnego. Poniżej w wykonaniu F. Verlindena 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Miałem trochę przygód z tym modelem i dostałem go dopiero za trzecim razem. Wziąłem się powoli za pracę nad nim i muszę przyznać że motocykle to chyba moja bajka, bo klei się całkiem nieźle. Wychodzi na to że zdecydowanie szczęścia nie mam tylko do ciężarówek. W paru miejscach jest za dużo nadlewek ale pracuję nad tym. Udało mi się skleić trochę tyłu. W okolicach baku trzeba było załatać szparę szpachlą ale jest już git. Zostało mi dużo sprzętu więc siedzenie pasażera i tył zamierzam wypchać sprzętem jak pierogi farszem Edytowane 15 Stycznia 2023 przez barti94 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Przyłóż się do szlifowania części, widać łączenia form na ramie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2023 Przyłożyłem się Skleiłem i wyszlifowałem sam model motocykla. Będę się zabierać za kosz. W wolnej chwili przygotowałem trochę sprzętu. Parę rzeczy wziąłem z innych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 21 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2023 Model sklejony i wyszlifowany. Jest wszystko ok ? Nadaje się już do położenia podkładu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 1 godzinę temu, barti94 napisał: Nadaje się już do położenia podkładu? NIE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Jeśli mogę doradzić, to dobre efekty daje ofotografowanie modelu w jak największym zbliżeniu dookoła i pooglądanie sobie zdjęć - dużo można wyłapać i poprawić. Oczywiście, proces czaso i pracochłonny, ale dla nas, masochistów modelarskich, to nic strasznego ... Edytowane 21 Stycznia 2023 przez Rack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 5 godzin temu, Rack napisał: Jeśli mogę doradzić, to dobre efekty daje ofotografowanie modelu w jak największym zbliżeniu dookoła i pooglądanie sobie zdjęć - dużo można wyłapać i poprawić. Oczywiście, proces czaso i pracochłonny, ale dla nas, masochistów modelarskich, to nic strasznego ... Masz rację, jest to proces czasochłonny i zwyczajnie to strata czasu. Lepiej zaopatrzyć się w najprostszą lupę nagłowną z podświetleniem. Od kiedy sam zacząłem używać tego wynalazku, to raz że poprawiła się jakość elementów a dwa oczy się nie męczą 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Stycznia 2023 Share Napisano 21 Stycznia 2023 Tak zgadza się lupa to postawa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Przydałoby sie zeszlifowac szwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Udało mi się wyszlifować większość elementów.Trochę mnie tutaj nie było ale od ostatniego postu są dwa poważne apdejty. 1. Wymalowałem kolory podstawowe na motocyklu 2. Wymalowałem elementy wyposażenia i ekwipunku Teraz planuję nałożyć lakier lakier błyszczący pewnie będzie to Tamiya i położyć kalki. Potem pewnie filtr piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 Kalkomanie położone. Teraz czas na filtr i washowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 I tak wygląda efekt końcowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi